סלט גזר חמצמץ, מתקתק וחרפרף בו זמנית. הוא טעים בטירוף, יפהפה להגשה וקל מאוד להכנה, סלט שיקפיץ כל ארוחה
סלטים מבחינתי יכולים להיות המנה העיקרית של הארוחה. יותר מכך, בעיני ארוחה בלי סלטים היא לא ארוחה שלמה ואני מעדיפה אותם בעיקר חיים וטריים.
את התיבול אני מעדיפה הכי פשוט בסלטים שלי. אני כן אוהבת רטבים מתוחכמים אבל בסוף מה שעושה לי את זה, זה שמן זית טוב, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
את הסלט הזה שמשלב גם מתקתקות שאני מטורפת עליה בסלטים בכלל, אני ממתיקה עם מעט סילאן. סה"כ סלט פשוט שמורכב מגזרים, סלרי, פטרוזיליה וחמוציות, גולת הכותרת כאן היא הפקאן הסיני שמשדרג אותו כמה רמות למעלה, אל תוותרו עליו כי הוא נותן את הקיק לכל הסלט.
סלט גזר, חמוציות ופקאן סיני
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לחתוך את כל הירקות מראש ולשמור יחד במקרר וקצת לפני ההגשה לתבל.
- הסלט במיטבו כחצי שעה אחרי התיבול, אז הרוטב מתאחד עם הירקות בצורה מושלמת. אם נשאר סלט אני שומרת במקרר והוא מעולה גם אחרי כמה שעות ואפילו למחרת.
- בזמן ההכנה הסלט מגיר המון נוזלים. כשמעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מעבירים עם הידיים ואת הנוזלים משאירים בקערה.
מצרכים לקערה בינונית
- 4-5 גזרים גדולים
- 2 כוסות עלי סלרי (אפשר גם גבעולים מהחלק הפנימי, הבהיר של הסלרי)
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 פלפל חריף ירוק (שימו לפי הטעם ומידת החריפות שאתם אוהבים)
- חופן חמוציות שלמות
- מלח
- קורט פלפל שחור
- מיץ משני לימונים קטנים או אחד בינוני
- 1 -2 כפיות סילאן
- 1 כף שמן זית
- לפיזור: חופן פקאן סיני
אופן הכנה
קולפים את הגזרים וחותכים לרצועות בעזרת מנדולינה או קולפן מיוחד. אפשר גם עם סכין חדה אבל זה לא יוצא אחיד וזו עבודה קשה מאוד.
קוצצים את עלי הסלרי והפטרוזיליה, פורסים דק את הפלפל החריף, שמים הכל בקערה ומוסיפים חמוציות.
מתבלים במלח, פלפל שחור, מיץ לימון, סילאן ושמן זית ומערבבים.
מניחים על צלחת הגשה ומפזרים מעל פקאן סיני.
אשמח לשמוע מכם במייל