סלט חצילים ופלפלים פיקנטי או חריף, אתם תחליטו. זה אחד הסלטים הכי אהובים עלינו בבית, הסלט שאני מכינה כמעט כל יום שישי ואנחנו אוהבים לאכול אותו כל השבוע
לחשוב שהתחלתי ממש לאהוב חצילים רק בגיל 40 זה הזוי כי היום אני מטורפת על חצילים בכל צורה. פשוט לחיות חצי מהחיים במחשבה שאני לא אוהבת חצילים ובגלל שהבעלול שלי מת על חצילים, התחלתי לטעום מידי פעם והתאהבתי קשות! היום, אין מצב שאני לא אוכלת חצילים בצורה כלשהי לפחות פעמיים בשבוע ולרוב אין מצב שתתפסו אותי בלי סלט חצילים במקרר.
את הסלט הזה אני מכינה כמעט כל יום שישי. הוא כל כך טעים שאני אוכלת אותו עם כפית, בלי לחם, ככה מנשנשת. לפעמים אני משלבת כוסברה כמו פה ולפעמים בלי, לפי מה שמתחשק באותו רגע, אבל זה תמיד טעים ממש ממש.
סלט חצילים פלפלים וכוסברה פיקנטי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- החריפות של הסלט תלויה בכמות הפלפל החריף שתשימו ואפשר גם לוותר עליו ואז הסלט לא יהיה חריף בכלל.
מצרכים
- 2 חצילים גדולים
- 2 פלפלים אדומים
- 1 פלפל חריף ירוק
- חצי צרור כוסברה
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- 1 כפית גרידת לימון
- 1-2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית נענע מיובשת
אופן הכנה
שורפים את החצילים והפלפלים מכל הכיוונים על אש גלויה עד שהם חרוכים. מעבירים למסננת ומניחים מתחתיה כלי שיקלוט את הנוזלים. מקררים, מוציאים את בשר החצילים וקולפים את הפלפלים.
קוצצים את החצילים, הפלפלים והכוסברה ושמים בקערה.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, גרידת לימון, שום כתוש, מלח, פלפל שחור, כמון ונענע מיובשת ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי.
מעבירים לכלי, רצוי זכוכית ושומרים במקרר עד שבוע.
האם צריך לחורר את החציל לפני השריפה על האש? תודה
אפשר אני לא חוררתי אבל כן
שלום
האם אפשר לקלות בתנור? אם כן באיזה חום וכמה זמן? תודה
אפשר אבל לא יהיה אותו טעם. לקלות על 200 מעלות עד שזה מוכן ורך
אפשר לקלות את הירקות בתנור?