סלט שאת כולו הכנתי בטוסטר (כן!) ויוצא מושלם וקל להכנה. אם חשבתם שטוסטר יודע להכין רק טוסים, תחשבו שוב, כי הוא יודע להכין הכל וממש ממש טוב
את הסלט הזה הכנתי בטוסטר! כן, כבר המון שנים אני מכינה הכל בטוסטר וזה יוצא מושלם. זה התחיל לפני מלא מלא שנים, באחד המקומות בהן עבדתי. עבדתי 8 שעות וכדי לאכול אוכל נורמלי ולא סתם אוכל, התחלתי להביא איתי מהבית כל מיני ירקות, חזה עוף, דג ועוד כל מיני מאכלים מתובלים והייתי מכינה אותם בטוסטר. תוך כמה דקות הייתה לי ארוחה מושלמת ואת כולה הכנתי בטוסטר. זה יוצא כל כך טוב וחוסך כל כך הרבה בלגאן והתעסקות, שמאז אני מכינה בטוסטר גם בבית. אפילו מלאווח יוצא מושלם בטוסטר.
יצא לי לפרסם כבר כמה פעמים גם בפייסבוק וגם באינסטגרם כל מיני מאכלים שאני מכינה בטוסטר וזה תמיד הופך ויראלי ובכל פעם אנשים מתלהבים מהרעיון והשאלה הכי נשאלת תמיד היא: איזה טוסטר יש לי 🙂
סלט חצילים, תפוחי אדמה ופלפלים בטוסטר
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את הירקות בתנור או לטגן, אבל הטוסטר חוסך המון התעסקות.
מצרכים
- חציל בלאדי גדול
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 6-7 פלפלונים בצבעים
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי
לתיבול
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/8 כוס חומץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2-1 כפית סחוג
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
- 1/3 כפית מלח ים אטלנטי
- 2 כפות לימון כבוש או לפי הטעם
- כוסברה קצוצה
אופן הכנה
מכינים את הירקות לסלט: פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ב – 95%, מקררים מעט ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
מניחים נייר אפייה בטוסטר ומזלפים עליו מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס. מניחים פרוסות חצילים ומזלפים עליהם מעט שמן זית ומפזרים מלח. אופים בטוסטר כמה דקות עד שהחצילים זהובים ורכים. מעבירים לקערה וממשיכים עם נגלה נוספת עד שמסיימים הכל. על אותו נייר אפייה עושים את אותו דבר עם תפוחי האדמה וכשהם זהובים וקריספיים מעבירים לקערה עם החצילים. את הפלפלונים שמים בשלמותם וכשהם מזהיבים ומתרככים מקררים אותם, מסירים את הקליפה והגרעינים ומעבירים לקערה.
מכינים רוטב: את הרוטב מכינים בצנצנת. שמים בצנצנת שמן זית, חומץ, שום כתוש, סחוג, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה ומלח גס, סוגרים את הצנצנת ומנערים אותה היטב.
מתבלים את הסלט: לקערת החצילים, תפוחי האדמה והפלפלים מוסיפים לימון כבוש, כוסברה ואת הרוטב שהכנו בצנצנת. בעזרת שתי כפות מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את כל הירקות.
שומרים במקרר עד שבוע.
בתאבון!