קצת הפוגה מארוחות החג הכבדות כדי לרענן קצת ולהקליל. סלט ירוקים עם ענבים, פלפל צ'ילי ופקאן סיני והכל מונח על יוגורט יווני במרקם וטעם מושלמים! את הסלט תיבלתי ברוטב ויניגרט רימונים טעים במיוחד
סלט שהוא למעשה ארוחה שלמה, קלילה וטעימה במיוחד. סלט שמתאים לבין הארוחות הכבדות של החגים. את הסלט הזה הכין לפי כחודש בן הזקונים שלי, נוביק, למאיה שלו. מאז הכנתי אותו כמה וכמה פעמים ובאף אחת מהפעמים לא הייתי מרוצה מהצילומים ולכן לא פורסם. גם עכשיו אני לא 100% עם הצילומים אבל הוא כל כך מיוחד וטעים שהייתי חייבת לפרסם כדי שגם אתם תוכלו להכין.
אז מה יש לנו בסלט? מלא ירוקים וענבים שחורים מתוקים, רוטב רימונים ופקאן סיני ואת הכל הנחתי על יוגורט יווני מעולה שאני מזמינה באתר של "כרמלה". היוגורט הכי טעים שאכלתי אי פעם. מרקם מדהים, טעים בטירוף! אפשר לשים איזה ירוקים שיש לכם בבית ושאתם אוהבים, הכל מתאים והכל טעים. הרוטב מספיק לשני סלטים והוא נשמר כמה ימים במקרר.
סלט ירוקים וענבים ברוטב רימונים על יוגורט יווני
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- אפשר להכין את הסלט עם איזה ירוקים שיש בבית או עם ירוקים שאוהבים. הכל מתאים והכל טעים.
- אפשר לקצוץ את כל הירוקים מראש, לחצות את הענבים ולפרוס את הצ'ילי אבל למזוג את הרוטב ממש בזמן ההגשה כי מהרגע שמוזגים את הרוטב הסלט מתחיל לאבד את הטריות והרעננות שלו. הוא טעים בכל מקרה, רק המראה פחות יפה בעיני.
- הרוטב מספיק לשני סלטים והוא נשמר כמה ימים במקרר.
מצרכים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/4 צרור נענע
- 3 בצלים ירוקים
- 3 גבעולי סלרי כולל העלים
- 1 פלפל צ'ילי
- 15 ענבים שחורים/ירוקים
- 3 כפות גדולות יוגורט יווני 10%
- חופן אגוזי פקאן סיני קצוצים גס
- להגשה: 1-2 כפות שמן זית
- להגשה: 2-3 כפות רוטב בלסמי מצומצם
רוטב ויניגרט רימונים – (מספיק לפעמיים)
- 3 כפות רכז רימונים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רוטב סויה
- 3 כפות ליים/לימון
- 1 כף גרידת ליים/לימון
- 1.5 כפות דבש/סילאן
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים את הסלט: שוטפים היטב את כל הירוקים ומייבשים טוב טוב (רצוי במייבש חסה). שמים את כל הירוקים במג'ימיקס וטוחנים בפולסים ממש כמה שניות רק עד שהם קצוצים. מעבירים לקערה. פורסים דק את הצ'ילי וחוצים לשניים את הענבים ומוסיפים לקערה.
מכינים רוטב: שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים טוב טוב.
מרכיבים את הסלט: מורחים את היוגורט על צלחת הגשה, אני שמתי על חצי צלחת. מזלפים שמן זית ורוטב בלסמי. בחצי השני של הצלחת מניחים את הסלט. מוזגים חצי מכמות הרוטב על הסלט (את מה שנשאר שומרים במקרר לפעם הבאה). מגישים עם צנימים שמרחנו בשמן זית ופיזרנו עשבי תיבול.
בתאבון!