סלט ירוק עם ארוגולה, חסה, מלפפון, בצל ירוק ושומר, רוטב ויניגרט הדרים ששדרג את הסלט בכמה רמות למעלה ומעל הכל אפונה קריספית והכל ביחד ביס מושלם!


נוהל זה נוהל וכל יום ראשון אני מכינה סלט אחר כדי לנקות את הקיבה אחרי כל האוכל של שבת. מעבר לזה שאני מכורה ויכולה לחיות על סלטים, זה בריא ולא כבד מידי בקיבה אחרי ארוחות השבת הכבדות.
הפעם בחרתי להכין סלט ירוק עם ארוגולה, חסה, מלפפון, בצל ירוק ושומר. הכנתי רוטב ויניגרט ששילבתי בו גם מיץ תפוז טרי, זה נתן טעם רענן וטעים במיוחד לסלט. מעל הכל פיזרתי אפונה יבשה, זאת שקונים בחנויות פיצוחים, שברתי אותה לפירורים ופיזרתי מעל הסלט.

סלט ירוק עם אפונה קריספית
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב בסלט עוד ירוקים שאתם אוהבים.
- אני קונה ארוגולה של "טעם הטבע", היא שטופה ומוכנה לשימוש.
- אפשר להכין את כל רכיבי הסלט מראש, בנפרד ולהרכיב לפני הארוחה.
לקערת סלט גדולה
לסלט
- 1 חסה (לבבות קיסר)
- 1 מלפפון
- 1 ראש שומר
- 2 בצל ירוק
- 1/2 שקית ארוגולה (75 גרם)
- 1/2 כפית גרידת תפוז
- 1/2 כפית גרידת לימון
לוויניגרט הדרים
- 1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 כפיות דבש
- 1 כפית חומץ תפוחים/הדרים
- 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
לפיזור מעל הסלט
- 100 גרם אפונה יבשה (זו של הפיצוחים)
אופן הכנה
מכינים את הירקות: קוצצים את החסה לרצועות דקות ושמים בקערה.
פורסים את המלפפון לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה ושמים בקערה.
חותכים את הבצל הירוק והשומר לפרוסות דקות.
שמים הכל בקערה גדולה ומוסיפים את הארוגולה.
מוסיפים את גרידת הלימון והתפוז ומערבבים הכל.
מכינים רוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת וטוחנים עם בלנדר מוט לרוטב חלק.
מכינים את האפונה: שמים את האפונה בשקית זיפר וסוגרים, בעזרת מערוך דופקים על השקית ושוברים את האפונה לשברים קטנים.
מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים את הסלט על צלחת הגשה, מוזגים מעל את הרוטב ומפזרים את האפונה היבשה.
מגישים מייד
בתאבון!
בקשר לסלט כרובית ירק בטטה ועוד למה הכוונה אפונה קריספית
איפה קונים?
בחנות פיצוחים