סלט ירוק מרענן וטעים. גולת הכותרת בסלט הזה הוא צ'יפס בטטה שגם הופך את הסלט לחגיגי ויפה להגשה וגם כמובן תורם לטעם ולמרקם. את הרוטב אני מכינה עם פקאנים טבעיים שבזכותם הרוטב יוצא במרקם סמיך וטעם מיוחד
אם יש ירק שאני מכורה אליו זה סלרי טרי. אני אוהבת את כל הירקות, אבל לסלרי יש לי חיבה מיוחדת. גם טרי, גם מבושל, בסלטים, או בתבשיל, הוא פשוט טעים לי. לאחרונה שתלנו בגינה מלא ירוקים שגדלו והחלטתי להכין סלט שאני מאודדד אוהבת.
גולת הכותרת של הסלט הזה הוא צ'יפס בטטה שמניחים בערימה מעל הסלט, זה קריספי, מתקתק וטעים בטירוף. חותכים את הבטטה לג'וליינים בעזרת קולפן מיוחד ואם אין לכם קולפן, גם סכין תעשה את העבודה, זה פשוט ייקח יותר זמן. משרים את רצועות הבטטה מינימום שעה במי קרח ואפשר ואפילו עדיף יום מראש. מסננים, מייבשים על מגבת מטבח ומטגנים. הבטטה נשמרת פריכה כמה ימים בקופסה אטומה.
צ'יפס בטטה
מושלם לסלטים
כדי להעשיר את הסלט הכנתי רוטב מתקתק עם תוספת של פקאנים לא קלויים שתורמים לטעם מדהים וסמיכות מדוייקת.
סלט ירוק עם צ'יפס בטטה ורוטב פקאנים
לפני שמתחילים
- אפשר להכין את צ’יפס הבטטה אפילו כמה ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה עד לשימוש.
- כדי לקלוף את הבטטה לג'וליינים צריך קולפן מיוחד. במידה ואין קולפן מיוחד, קולפים את הבטטה עם קולפן רגיל ואת הרצועות שקיבלנו חותכים לרצועות דקות בעזרת סכין חדה.
- אפשר לשנות או להוסיף עוד ירקות/פירות על פי טעם אישי.
- אפשר לחתוך את כל הירקות יום לפני ולשמור במקרר עד לשימוש.
- את הסלט המתובל מגישים מייד כשהוא טרי ואת הבטטה מניחים מעל סמוך להגשה על מנת שלא תתרכך.
מצרכים לקערת סלט גדולה
לצ'יפס בטטה
- 3 יחידות בטטה בינוניות
- מי קרח
- שמן עמוק לטיגון (בערך 1/2 ליטר)
לסלט
- 3-4 כוסות סלרי טרי קצוץ קטן
- 1 חבילה פטרוזיליה
- 2 תפוחים מזן גרנד סמית (הירוקים החמצמצים)
לרוטב פקאנים
- 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
- 2 כפיות דבש/סילאן
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפיות שמן זית
- מיץ מתפוז שלם
- 10 חצאי פקאנים לא קלויים
לפיזור מעל הסלט
- חופן חמוציות (רצוי ללא סוכר)
- חופן פקאנים
- צ'יפס בטטה
אופן הכנה
מכינים צ'יפס בטטה: קולפים את הבטטות ובעזרת קולפן מיוחד חותכים לג'וליינים (רצועות דקיקות).
שמים את רצועות הבטטה בקערה עם מי קרח ושומרים במקרר מינימום שעה ומומלץ כמה שעות.
מסננים את הבטטה ומניחים אותה בשכבה אחת על מגבת מטבח. בעזרת מגבת נוספת מנגבים ומייבשים היטב את הבטטה.
מחממים שמן ומטגנים כל פעם כמות של בטטה עד שהיא מקבלת צבע זהוב עמוק. הסימן שהבטטה מוכנה זה כשהשמן בטיגון מפסיק לבעבע ונרגע. מוציאים אותם למסננת. מכנינם כך את כל הכמות. מקררים ושומרים בקופסה אטומה. הצ'יפס נשמר פריך כמה ימים.
מכינים סלט: שוטפים את הסלרי והפטרוזיליה וקוצצים דק. קולפים את התפוחים ובעזרת מנדולינה חותכים לרצועות. אם אין מנדולינה אפשר להשתמש בחלק העבה של המגרדת. מניחים הכל בקערה ומערבבים.
מכינים רוטב פקאנים: שמים את כל החומרים בכלי עמוק וטוחנים עם מוט בלנדר ידני או בלנדר רגיל לרוטב חלק. טועמים ואם חסר לכם חמיצות או מתיקות תקנו בהתאם.
הגשה: שמים את הסלט על צלחת הגשה, מוזגים את הרוטב על הסלט, מערבבים מעט ומפזרים מעל חמוציות ופקאנים. מניחים ערימה של צ'יפס בטטה מעל הסלט ומגישים מייד.
היי
אפשר לוותר על המיץ מתפוז? לא אוהבים
תודה
אפשר אבל זה כל הטעם המיוחד של הרוטב
היי יהודית
נראה מעולה ,אני אישית אוהבת מאוד פקאן אבל הילדים ממש לא,האם ניתן להחליף את הפקאן בקשיו?
תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך.
היי
אפשר בהחלט
הסלט הייה טעים מאוד
תודה ג'ויס כייף לשמוע
לגבי הבטטה אפשר לאפות במקום לטגן..
היי שפרה,
זה לא יוצא קריספי באפייה
הי
נראה מעולה…
אפשר להחליף את הפקאנים באגוזי מלך?
תודה
ברור שכן נעמי. שימי איזה אגוזים שאת אוהבת. קחי בחשבון שזה משפיע על הטעם הסופי.
צ׳יפס בטטה הכי טוב שיצא לי עד היום וניסיתי כל מיני שיטות, נשאר פריך וטעים הסלט מדהים
איזה כייף לשמוע רויטל
יוו איזה רוטב מהמם. הפקאנים לגמרי משדרגים את הרוטב והצ'יפס בטטה הורס!
חג שמח אהובה
תודההה אהובה חג שמחחח ♥