אחד הסלטים היותר טעימים שהכנתי לאחרונה. הכוונה הייתה בכלל להכין סלט שורשים בתיבול אסיאתי ואז הנודלס הציצו מהמזווה וממש התחננו שאכניס אותם לסלט 🙂 אז סלט ירקות שורש ונודלס בתיבול אסיאתי טעים בטירוף
הצלחות המושלמות האלה הן חלק מסט שלם של מגנוס והן בהנחה בהזנת קוד קופון: yehudit
יום ראשון היום אז סלט והפעם התכוונתי להכין סלט ירקות שורש בתיבול אסיאתי ואז שנכנסתי להביא משהו מהמזווה והאטריות נודלס שקניתי ממש מזמן ולא החלטתי עדיין מה לעשות איתם, הציצו והתחננו שאכניס אותם לסלט 🙂 תקשיבוווו שזה אחד הסלטים הכי טעימים שהכנתי לאחרונה ומשביע כי זו ממש ארוחה שלמה.
סלט ירקות שורש ונודלס בתיבול אסיאתי
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בתהליך הכנת המתכון
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- להכנת הסלט השתמשתי באטריות נודלס מסולסלות של מאסטר שף שהן ממש טעימות ויפותתת אבל אפשר לשלב כל אטריות שאוהבים כולל אטריות שעועית או אורז. האטריות שהשתמשתי בהן מגיעות במארז שבתוכו 5 שקיות שכל אחת במשקל 70 גרם. השתמשתי ב – 3 שקיות למתכון.
מצרכים
- 1 גזר גדול
- 1 קולורבי גדול
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 שורש סלרי
- 1 זוקיני גדול
- 5 צנוניות
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 1 פלפל אדום מתוק
- 1 פלפל צ'ילי
- 1/2 צרור כוסברה
- 210 גרם אטריות נודלס
לרוטב
- 3 כפות שמן שומשום
- 3 כפות רוטב סויה (שמתי קיקומן)
- 1 כף רוטב דגים (לא לוותר)
- 1/4 כוס מייפל אמיתי (רק אמיתי)
- 2 שיני שום כתושות
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
לפיזור: שומשום שחור –
אופן הכנה
שוטפים ומכינים את הירקות לחיתוך – את הגזר, הקולורבי, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי קולפים, את הזוקיני והצנוניות אין צורך לקלוף, מנקים את הבצל הירוק והפלפל האדום. בעזרת קולפן מיוחד או מנדולינה חותכים את הגזר, הקולורבי, שורש פטרוזילה וסלרי וזוקיני לגפרורים דקיקים. את הצנוניות פורסים לפרוסות דקיקות ואז לגפרורים. חותכים לרצועות דקיקות גם את הפלפל המתוק. פורסים לטבעות את הבצל והפלפל צ'ילי. את הכוסברה קוצצים דק. מבשלים את הנודלס במים רותחים מומלחים ממש לכמה דקות עד שהן מוכנות לאכילה, מסננים ומוזגים עליהן כף שמן שומשום.
מכינים רוטב בצנצנת: שמים את כל חומרי הרוטב יחד בצנצנת עם מכסה ומנערים טוב כדי לערבב.
קולים את השומשום: קולים את השומשום על מחבת יבשה לכמה דקות רק עד שהוא משחרר מעט את השומנים שלו ומקבל טעם קלוי עדין.
מרכיבים ומגישים את הסלט: מעבירים את הירקות והנודלס המוכנים לקערת ערבוב גדולה ומוזגים עליהם את הרוטב. מערבבים בעזרת מלקחיים גדולות כך שהכל יהיה עטוף ברוטב. מגישים מייד לקעריות אישיות ומפזרים שומשום שחור.
בתאבון!
נראה מעולה!
אבל באמת חייבים רוטב דגים?
תכננתי להכין לארוחה טבעונית…
לא חייבים. זה מוסיף המון טעם. שימי יותר סויה