כיאה לימי ראשון, הכנתי סלט שכל כולו בריאות ואיזונים. גם כרובית, גם בטטה, גם חומוס, מלא ירק ואמנם יש גם אפונה קריספית אבל זה לנשמה אז תסלחו לי 🙂
כמו בכל יום ראשון, גם היום הכנתי סלט איזונים. אז נכון שיש בו גם אפונה קריספית, אבל זה חייב לנשמה אז תסלחו לי 🙂 כל השאר גם בריא וגם טעים ומאוזן. אפשר להכין את אותו סלט גם עם קינואה/בורגול, אבל אל תוותרו על הכרובית כי היא חלומית. מתקבל סלט עם כמה מרקמים וטעמים מושלמים.
סלט כרובית עם בטטה, חומוס ואפונה קריספית
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את אותו סלט על בסיס קינואה או בורגול. את הקינואה מבשלים ואת הבורגול משרים שעה במים רותחים ומסננים.
- ניתן להכין את כל השלבים מראש ולהרכיב את הסלט סמוך לארוחה. הסלט נשמר טעים גם אחרי כמה שעות כשהוא מתובל.
- את הירק והכרובית אני משרה במי קרח למינימום חצי שעה. זה גם מנקה את הירקות וגם הופך אותם לקריספיים במיוחד.
מצרכים לקערה גדולה
- 1/2 כרובית גדולה או כרובית אחת קטנה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 6-7 ענפי נענע טרייה
- 1 בטטה גדולה + 1/4 כוס שמן זית
- 1 קופסת שימורי חומוס + 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/3 כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון שלם טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מייפל אמיתי/סילאן
- גרידת לימון מלימון שלם
- לפיזור: חופן קטן אפונה קריספית
אופן הכנה
מטפלים בכרובית: מפרקים את פרחי הכרובית ומשרים שעה במי קרח עם כפית מלח. מסננים את הכרובית מהמים וטוחנים במעבד מזון לפירורים בגודל של קוסקוס.
מטפלים בירק: מניחים את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע בקערה עם מי קרח למשך מינימום חצי שעה ואפשר ורצוי יותר. בזמן הזה הירק מתנקה ונעשה קריספי וטרי במיוחד. מוציאים מהמים ומייבשים היטב במייבש חסה. קוצצים את כל הירק ומניחים בצד עד להרכבת הסלט.
מכינים את הבטטה: קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ. מחממים שמן זית במחבת וצורבים על להבה נמוכה את קוביות הבטטה עד שהן רכות וזהובות. במהלך הצריבה הופכים מידי פעם בעדינות. מניחים בצד עד להרכבת הסלט ולא שוטפים את המחבת כי תכף נכין בה את החומוס.
מכינים את החומוס: מסננים את החומוס מהנוזלים. מחממים באותה מחבת שצרבנו בה את הבטטה את שמן הזית ומטגנים על להבה בינונית כמה דקות טובות את החומוס. במהלך הטיגון החומוסים ישמיעו קולות פצפוצים ממש כמו פופקורן ויפיצו ריח מטריף. ממשיכים לטגן בערך 15-20 דקות כשמידי פעם מערבבים עד שהם זהובים ומוכנים. מניחים בצד עד להרכבת הסלט.
מניחים את הכרובית והירק בקערה ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון, שמן זית, סירופ מייפל אמיתי וגרידת לימון. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם אישי ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את קוביות הבטטה, את החומוס ולבסוף את האפונה הקריספית ומגישים. אפשר ורצוי לערבב הכל יחד.
בתאבון!
עוקב. ותיק.
אחלה מתכון.
מה הכוונה ב" אפונה קריספית " ?
תודה אילן, קונים בחנות פיצוחים