וואווו איזה סלט טעיםםם ומיוחד!! כרוב צלוי בתנור שחיברתי לפסטה, עגבניות שרי מיובשות, שום קונפי ומעל הכל הרבה פרמזן. סלט שהוא ארוחה שלמה וטעימה במיוחד
אתם יודעים כבר שימי ראשון אצלי מוקדשים לסלטים שווים. רוב הזמן אני מכינה סלטים לאיזון אחרי ארוחות שבת, אבללל הפעם התחשק לי סלט קצת אחר. זה התחיל מזה שצליתי כרוב בתנור ועוד לא ידעתי מה לשדך לו. תוך כדי שהכרוב בתנור התחשק לי ממש פסטה, פסטה הכי פשוטה כי כשהפסטה טובה היא טעימה גם בלי רוטב ופתאום הסלט נרקם לי בראש – כרוב צלוי, פסטה, עגבניות מיובשות, שום קונפי, מלא פרמזן וטימין טרי כי טימין אני אוהבת בהכל. זה יצא כל כך טעיםםםם ומיוחד ועל הדרך יצאה לי עוד מנה מיוחדת מהפסטה שנשארה לי וכמובן שיעלה מתכון בהמשך.
סלט כרוב צלוי עם פסטה ועוד דברים טעימים
לפני שמתחילים
- היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין מראש את כל השלבים של הסלט ולפני ההגשה לחבר ולהגיש. הסלט טעים גם כשהוא קר.
מצרכים
- 1/2 כרוב לבן
- 3 כפות שמן זית לתיבול הכרוב
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 שקית פסטה – 250 גרם (השתמשתי בפסטה רומו)
- 3 כפות שמן זית לתיבול הפסטה
- 4-5 ענפי טימין
- 3-4 כפות עגבניות מיובשות
- 2-3 שיני שום קונפי
- 2 כפות שמן של השום קונפי
- קורט מלח ים אטלנטי
- 1/3 כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון שלם טרי
- להגשה – פרמזן מגורר
- לקישוט – עלי טימין
אופן הכנה
מכינים את הכרוב: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. פורסים את הכרוב לרצועות לא דקות מידי ומסדרים על תבנית אפייה. מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ומערבבים. אופים בתנור כשעה או עד שהכרוב צלוי וזהוב. במהלך הצלייה להפוך כמה פעמים.
מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה במים עם חופן קטן של מלח לפי הוראות היצרן או עד שהיא מוכנה. מסננים, מעבירים לקערה ומוזגים עליה 3 כפות שמן זית ומערבבים לתוכה את ענפי הטימין. משאירים כך 2 דקות, מוציאים את ענפי הטימין ומחזירים לפסטה רק את העלים שלהם ללא הגבעולים.
מרכיבים את הסלט: מערבבים יחד את הכרוב הצלוי והפסטה. מוסיפים עגבניות מיובשות, שום קונפי, שמן של השום קונפי, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון ומערבבים היטב. מעבירים לצלחת הגשה, מגררים פרמזן ומקשטים בעלי טימין טריים.
בתאבון!