סלט מטבוחה שהכנתי בתנור בסיר יציקת ברזל ויצא מטורף. זה יוצא עם טעמים הרבה יותר מרוכזים והכי חשוב – זה שגר ושכח. לא מתעסקים עם ערבובים, לא חוששים שיישרף. שמים בתנור ושוכחים


האמת שהחלטתי להכין את המטבוחה הזאת ממש באופן ספונטני כי לרוב אני מכינה כמויות קטנות עם עגבניות של mutti ויוצא טעים בטירוף. למי שלא יודע, אז העגבניות של mutti הן עגבניות שמגדלים באיטליה וקוטפים אותן בשיא הבשלות שלהן ומכניסים לקופסאות שימורים. אנחנו למעשה מקבלים עגבניות בשיא הטעם שלהן ולכן זה אפילו יותר טעים מעגבניות טריות שנקטפות בארץ לפני שהן מבשילות. בארץ קוטפים את העגבניות כשהן עדיין ירוקות ונותנים להן להבשיל אחרי הקטיף ואז מקבלים עגבנייה הרבה פחות טעימה.

בכל מקרה, מצאתי אצל הירקן שלי שק של כ – 3 ק"ג עגבניות ב – 5 שקלים (כן!) אז החלטתי להכין מטבוחה עם עגבניות טריות אבל בדרך קצת שונה מהרגיל. לפני פסח אני בימים מאוד עמוסים, גם ניקיונות וגם עבודה (בלוג, צילומים וכו') ותוך כדי שאני מצלמת את הסיר יציקת ברזל הכי אהוב עלי בעולם, החלטתי להכין מטבוחה בתנור. אז קילפתי את העגבניות, חתכתי לקוביות גדולות, שמתי מלא שיני שום ושלחתי לתנור שיעשה את הקסמים שלו והוא עשה!! מפרטת לכם הכל במתכון, זה כל כך פשוט ונוח שאני הולכת לאמץ לתמיד. זה תקף רק בכמויות גדולות ועם עגבניות טריות. באווירת פסח אכלתי עם מצות אבל ברור שזה תקף לכל השנה.


סלט מטבוחה שמכינים בסיר יציקת ברזל בתנור
נכנסים פה להזמנת סיר יציקת ברזל בהנחה של 18%. קוד קופון: yehudit
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את המטבוחה הזו הכנתי בסיר ברזל יצוק שיש לו הולכת חום חזקה מאוד ולכן העגבניות מקבלות בישול מיוחד. לא ניסיתי מעולם בסיר אחר. אני מניחה שאפשר בכל סיר אבל בסיר ברזל התוצאה תמיד טובה יותר בכל דבר שמכינים ואני ממליצה מאוד שיהיה לפחות סיר ברזל אחד בבית.
- את המטבוחה בתנור מכינים רק עם עגבניות טריות. זמן הבישול תלוי בכמות העגבניות.
- ניתן להכין כמות גדולה, לחלק לקופסאות ולהקפיא אפילו חודשיים – שלושה.
- נכנסים פה להזמנת סיר יציקת ברזל בהנחה של 18%. קוד קופון: yehudit
מצרכים לכמות של 3 ק"ג עגבניות
- 3 ק"ג עגבניות טריות רכות
- 30-40 שיני שום טריות שלמות
- 8 פלפלים ירוקים חריפים
- 3/4 כוס שמן זית/שמן אחר
- 1.5 כפות מלח
- 2 כפות פפריקה מתוקה
אופן הכנה
בעזרת סכין חורצים בראש כל עגבניה איקס ומוזגים עליהן מים רותחים. מחכים שהמים יתקררו וקולפים את העגבניות. הן מתקלפות בקלות. חותכים כל עגבניה לארבע ומניחים בסיר. שמים גם את כל שיני השום ומעבירים לתנור על חום של 170 מעלות למשך כשעתיים – שלוש או עד שרוב הנוזלים הצטמצמו. לאורך כל זמן הבישול הסיר יהיה מכוסה עם המכסה. בזמן שהעגבניות בתנור שורפים את הפלפלים החריפים על אש גלויה מכל הצדדים ומעבירים לשקית, מקררים אותם וקולפים. מוציאים את העגבניות מהתנור ומנמיכים את החום ל – 140 מעלות. ובעזרת מועך תפוחי אדמה ידני מועכים את העגבניות והשום. זה קורה ממש בשניות ובקלות. חותכים את הפלפלים השרופים לרצועות ומוסיפים לסיר. מערבבים בכום את השמן, המלח והפפריקה ומוזגים לסיר. מערבבים, סוגרים את הסיר עם מכסה ומחזירים לתנור לעוד 6-7 שעות או עד שמתקבלת מטבוחה מרוכזת כמו ריבה ועם טעמים עמוקים. באמצע טועמים ומתקנים מליחות.
בתאבון!