אחד הסלטים הכי טעימים שתכינו ואני לא מגזימה! סלט נבטים עם כל כך הרבה מרקמים וטעם שממש אי אפשר להפסיק לאכול
וואו וואו וואוווו זה מה שיש לי לומר על הסלט הזה ומי שלא מכין מפסיד! חייבת לומר שזה הסלט המפורסם של שגב שלא טעמתי מעולם 🙂 אבל המראה שלו, הקריספיות של הנבטים שאני מתה עליהם והתמונה של סיגל ברמר האהובה, גרמו לי להכין.
אז כמובן שהכנתי את הגרסה שלי למתכון, כי אני חייבת 🙂 אבל אין לי ספק שגם הגרסה של סיגל מצויינת, תבחרו את הגרסה המועדפת עליכם, אבל תכינו כי זה להיט מטורף.
סלט נבטים מושלם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- רוטב סרירצ'ה הוא מעט חריף. אם לא רוצים סלט פיקנטי שימו צ'ילי מתוק.
- אני מתה על ג'ינג'ר כבוש ואוהבת הרבה ממנו. אפשר לשים פחות, לטעום ולהוסיף לפי טעם אישי. בעיני זה הכוכב של הסלט הזה ובלעדיו זה יהיה שונה לחלוטין.
מצרכים לסלט
- 1 חבילה נבטים סיניים (העבים יותר)
- 7 צנוניות
- 1/2 חבילה כוסברה טרייה
- 1 כף שומשום שחור
- 1/2 כוס אפונת וואסבי (קונים בחנויות תבלינים ופיצוחים)
- 1/3 כוס פקאן מסוכר
מצרכים לרוטב
- 3 כפיות מיונז איכותי (אני משתמשת במיונז של הלמנס)
- 2 כפות רוטב סרירצ'ה
- 3 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ
- 1 כף מהמים של הג'ינג'ר הכבוש
- מלח
- קורט פלפל שחור
- מיץ מליים שלם
אופן הכנה
שמים את הנבטים בקערה גדולה שתהיה נוחה לערבוב הסלט.
חותכים את הצנוניות לרצועות דקות, (אין צורך לקלוף אותן) ומוסיפים לקערת הנבטים.
מפרידים את העלים של הכוסברה מהגבעולים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את השומשום השחור.
קוצצים במכתש ועלי את אפונת הוואסבי ואת הפקאנים ומניחים בצד עד להרכבת הסלט.
מכינים רוטב: מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב.
מרכיבים את הסלט: מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות, ממש מקפיצים בקערה ולא מועכים את הנבטים. מוסיפים את האפונה והפקאנים, מערבבים קלות ומגישים מייד.
יפה שלייי איזה כיףףף תודה על הפירגון והסלט שלך מעלףףף הולכת לנסות את הגרסה שלך ???