אני קוראת לסלט הזה סלט נשנושים כי אני מכינה קערת ירקות גדולה, מתבלת בלימון ותפוז (כן!), מניחה על האי במטבח וכל היום עוברת ומנשנשת בלי ייסורי מצפון. זה כל כך טעים ומרענן שאני יכולה לחסל קערה שלמה לבד
כרגיל בימי ראשון אני אוכלת בעיקר סלטים טריים ורעננים כדי לאזן את כל מה שאכלנו בשבת. והפעם סלט עם מלא ירקות חורף טעימים במיוחד, עם מתקתקות עדינה וכייפית שתיבלתי גם עם לימון וגם עם תפוז ויצא סלט רענן וטעים במיוחד. אל תוותרו על התפוז בסלט, הוא נותן מתקתקות עדינה שמאזנת את הלימון. מעל הירקות גיררתי קליפת לימון ותפוז שהוסיפה עוד מימד של טעם.
סלט נשנושים ברוטב לימוני תפוזי טעים במיוחד
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב כל ירק שאתם אוהבים, אבל חשוב להקפיד על ירקות ממש טריים ורעננים.
- אל תוותרו על התפוז ברוטב, המתקתקות העדינה שלו מאזנת את הלימון וזה מושלם.
- כשמגררים את קליפות הלימון והתפוז יש לגרר כל פעם אזור אחד ולעבור הלאה על מנת לא לגרר את השכבה הלבנה שהיא מרירה.
מצרכים
- 2 ראשי שומר
- 4 גזרים בינוניים
- 2 קולורבי בינוניים
- 5 גבעולי סלרי מהחלק הפנימי הבהיר יותר של הסלרי כולל העלים
לתיבול
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/3 כפית פלפל לבן
- גרידה מלימון שלם
- מיץ מלימון שלם טרי
- מיץ מחצי תפוז
- 1 כף שמן זית
להגשה
- גרידה מלימון שלם
- גרידה מחצי תפוז
אופן הכנה
פורסים את השומר, הגזר והקולורבי לפרוסות דקיקות. אפשר להיעזר במנדולינה או בסכין חדה מאוד. בעזרת קולפן ירקות מסירים מהסלרי את הסיבים וחותכים למקטעים של 5 ס"מ. מעבירים הכל לקערת ערבוב גדולה. מתבלים ומערבבים היטב. מעבירים לצלחת הגשה יפה ומגררים מעל הירקות קליפת לימון ותפוז. מגישים מייד. הסלט נשמר טעים כל היום ואפילו משתבח אחרי כמה שעות.
בתאבון!