אחד הסלטים הטעימים והיפים שהכנתי. אין מי שלא אוהב סביח, יש בו רק דברים טובים והפעם שדרגתי את המתכון עם תפוחי אדמה אפויים בתנור וטחינת עמבה שנותנת את הטוויסט למנה. כמובן שהכל מונח על לאפה ביתית שמכינים ממש בקלות ולמעשה זו ארוחה מושלמת ליום יום וסלט מדהים למרכז שולחן בחג
לא מכירה אנשים שלא אוהבים סלטים טובים, כאלה משודרגים וגם פשוטים. סלטים יכולים להיות כתוספת לךארוחה, אבל בקלות רבה יכולים להיות ארוחה עיקרית מלאה. כזה הוא הסלט סביח, הוא עשיר בירקות, גם טריים וגם מטוגנים, משלבים בו ביצים קשות ומעל הכל טחינה ופיתה או לאפה, כך שזו בהחלט ארוחה שלמה ומושלמת וטעימה בטירוף. מבחינתי, לאכול כל יום סלט סביח 🙂
כשאני מכינה סלט סביח, אני אוהבת להכין יחד איתו לאפות ענקיות על מחבת ועליהן להניח את כל הירקות והגודיז. ההגשה יפהפייה בעיני וזה לא פחות חשוב מהטעם.
את הלאפות אני מכינה על מחבת ענקית בקוטר 40 ס"מ של מגנוס. המחבת מושלמת למופלטה, פיתות/לאפות ואני גם מכינה בה ארוחות שלמות בתנור וגם מהירות על הגז. בקרוב תהיה עליה הנהחה מעולה!
סלט סביח משודרג על לאפה ביתית
הנחה של 20% על כל האתר של מגנוס ורק ל – 48 שעות
תלחצו פה לרכישת מחבת בקוטר 40 ס"מ
ולא לשכוח להכניס קוד קופון בקופה: yehudit20
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את סלט הירקות ניתן לחתוך, לשמור במקרר ורק כשרוצים להרכיב את המנה מתבלים.
- הלאפות במשקל שמיועד למחבת גדולה בקוטר 40 ס"מ.
- אפשר להכין את הלאפות ולהקפיא עד שבועיים ולהפשיר במיקרוגל.
- אפשר להכין את החצילים בתנור במקום לטגן.
- את טחינת העמבה אני מכינה עם תבלין להכנת חמוצים שמוכרים בכל חנות תבלינים. אפשר להכין עם עמבה מוכנה, רק לשים כמות קטנה יותר או כמה שאוהבים שהיא תהיה דומיננטית בטעם.
מצרכים לסלט סביח משודרג
- 2 תפוחי אדמה
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח ים אטלנטי
- 1 חציל
- 2 כוסות שמן לטיגון החציל (אפשר להכין בתנור)
לפיתות גדולות על מחבת – 8 פיתות גדולות
- 1 ק"ג קמח
- 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
- 1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
- 1.5 כפות מלח (30 גרם)
- 700 גרם/מ"ל מים מהברז
טחינת עמבה
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס מים קרים
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית תבלין עמבה להכנת חמוצים (יש בחנויות תבלינים)
לסלט
- 2 עגבניות
- 2 מלפפונים
- 1 בצל סגול
- 1 צרור פטרוזיליה
- קופסת שימורי חומוס
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון שלם
- 1/4 כוס שמן זית
להגשה: 3 ביצים קשות
אופן הכנה
מכינים תפוחי אדמה צלויים בתנור: מבשלים את תפוחי האדמה עד רכות מלאה, מקררים וחותכים לקוביות. מתבלים בשמן זית ומלח ים אטלנטי ואופים בתנור על חום של 200 מעלות כשעה או עד שהם זהובים וקריספיים.
מטגנים חצילים: קולפים את החציל כמו זברה (פס כן, פס לא), חותכים לקוביות די גדולות, מעבירים את הקוביות למסננת עם כלי מתחתיה, מפזרים מלח ים אטלנטי ושמים בצד למשך מינימום שעה ורצוי בשמש. מנגבים את החצילים במגבת מטבח. מחממים שמן בסיר טיגון ומטגנים את החצילים עד להזהבה, מעבירים לרשת צינון.
מכינים פיתות על מחבת: שמים קמח, שמרים ושמן זית במיקסר ומערבבים. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ותוך כדי לישה מוסיפים מים בהדרגה. תוך כדי לישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות.
מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים שעה. אחרי שעה מקמחים את הבצק ואת משטח העבודה, מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 210 גרם, שמים קמח בתבנית שתספיק לכל הכדורים ומסדרים אותם בתבנית עם מרווחים, מקמחים אותם היטב ומשאירים למנוחה של 20 דקות.
מחממים מחבת על להבה הכי גבוהה עד שהמחבת ממש לוהטת, מקמחים משטח עבודה ובעזרת מערוך פותחים את הבצק לעלה דק בקוטר כ – 35 ס"מ. רק כשהמחבת לוהטת מעבירים אליה את הבצק, אחרי כחצי דקה – דקה הופכים, כשלאפה מקבלת צבע בחלק התחתון, הופכים שוב וממשיכים לאפות עד שהיא מקבלת צבע זהוב. מעבירים מייד לשקית ניילון וסוגרים אותה, השקית תשמור על רכות הפיתה לאורך כל היום. מכינים כך את כל הכדורים עד שמסיימים.
מכינים טחינת עמבה: טוחנים את כל המצרכים יחד בשייקר או בבלנדר לטחינה חלקה. במידה ואוהבים טחינה סמיכה יותר – מוסיפים עוד טחינה גולמית וטוחנים שוב. לחילופין, אם מעדיפים את הטחינה דלילה יותר מוסיפים עוד קצת מים וטוחנים שוב למרקם הרצוי.
מכינים סלט ירקות: חותכים את העגבנייה, המלפפון ובצל סגול לקוביות קטנות, קוצצים דק את הפטרוזיליה. מעבירים הכל לקערה. מסננים את החומוס מהנוזלים ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי.
מרכיבים את הסלט: מניחים לאפה על מגש או צלחת בקוטר הלאפה, מניחים במרכז את סלט הירקות, מניחים מסביב את תפוחי האדמה הצלויים והחצילים המטוגנים, מגררים את הביצים מעל הסלט, מזלפים מעל הכל טחינה ומגישים עם עוד לאפות בצד.
בתאבון!
מושלם ????❤️תודה לך
באהבה ♥
תודה לך על כול המתכונים הנהדרים
את רובם אני עושה ???? רק בקשה קטנה
תנסי להכניס גם אפשרויות ללא גלוטן ????
לדוגמא את הפיתה ! מתכון ללא גלוטן
לצערי המון אנשים מסביבנו סובלים מהבעיה ????????????
תודה רבה רבה
תתפלא אבל יש בבלוג מזמן פיתות ללא גלוטן, פיצה, מופלטות ועוד. רק צריך לחפש. יש קטגוריה שלמה של לל"ג