סלט סלק שמזכיר לי סלט שאכלנו ביוון שנראית היום רחוקה מתמיד. קוביות סלק רכות אבל לא מידי, בצל ירוק, בצל סגול, תבלינים וגולת הכותרת: אבן יוגורט שמשלימה את החגיגה בצורה מושלמת
סלק אני אוהבת בכל צורה, חי, מבושל, במרק קובות, כמשקה, פשוט אוהבת! הוא בריא ומפוצץ בברזל, הצבע שלו מטורף וכל סלט או תבשיל שתשלבו בו סלק יהיה פי כמה יותר יפה וגם טעים כמובן.
הסלט הזה מזכיר את סלט סלק שאכלנו ביוון שהיום נראית רחוקה מתמיד. כמו כל האוכל היווני, סלט פשוט אבל חומרים טריים שעושים את העבודה, מעל גיררתי אבן יוגורט להשלמת הטעמים ויצא סלט טעים במיוחד.
מה זה אבן יוגורט אתם שואלים?
אבן יוגורט, או כמו שקוראים לה בערבית – ״לאבן קישק״, מתחילה מיוגורט נוזלי, רק שבזכות הגרת הנוזלים היוגורט הופך לגוש, מעין אבן קשה ומוצקה שמשמשת מעין תבלין. את ה״לאבן קישק״ מכינים מיוגורט צאן, בסיום תהליך ההכנה מתקבלת צורה עגלגלה שדומה לאבן גיר. יש לאבן יוגורט טעמים החזקים ואפשר להשתמש בה כמעט בכל מנה: בסלט, במרק וגם לדמות אותה לפרמזן בפסטה. פשוט מגררים בפומפייה סמוך לזמן הגשת המנה. היא מוסיפה טעמים מדהימים וחמצמצים למנה, ממש כמו הפרמזן של האיטלקים.
איפה קונים אבן יוגורט?
אני קניתי בחנות גבינות בשוק הכרמל, יש בשווקים ערבים כמו עכו, ירושלים וכו'. אפשר גם להכין לבד, זה לא מסובך, רק דורש מעט מיומנות וסבלנות כי לוקח 3 שבועות עד שזה מוכן.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
סלט סלק אדום ואבן יוגורט
- 3 סלקים בינוניים
- 1 בצל ירוק
- 1/2 בצל סגול
- 1 ליים/לימון
- 2 כפות שמ"ז
- מלח
- קורט פלפל שחור
- להגשה: אבן יוגורט (אם אין אבן יוגורט – אפשר גבינה בולגרית במקום)
- להגשה: מעט אגוזי מלך שבורים גס, 1/2 בצל ירוק קצוץ דק
אופן הכנה
אופים את הסלק בתנור: עוטפים את הסלק בנייר כסף ואופים בתנור על חום של 180 מעלות כשעה – שעה וחצי עד שהסלק רך אבל עדיין נגיס (לא רך מידי).
מקררים, קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, שמים בקערה.
קוצצים את הבצל הירוק, פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקות ומוסיפים לקערת הסלק.
סוחטים ליים/לימון שלם (אפשר יותר אם זה לא מספיק חמוץ), מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים.
להגשה: מניחים על צלחת הגשה, מגררים אבן יוגורט ומפזרים אגוזי מלך קצוצים ובצל ירוק.
***ברגע שמגררים את האבן יוגורט מגישים מייד.
כמה זמן ניתן לשמור את אבן היוגורט?
אם מכינים לבד אז מה כמות היוגורט שמסננים?
היי דורית, כמה חודשים טובים. לא הכנתי לבד אבל זה אפשרי ויש מתכונים ברשת