סלט קרפצ'יו סלק, קוביות בטטה מקורמלות עם כרישה, בצל ירוק וצנוברים – הכי חגיגי וטעים לשולחן החג או לאירוח. סלט שהוא ממש קישוט על השולחן
אחד הסלטים הכי טעימים שהכנתי לאחרונה. השילוב של הסלק שפרוס לקרפצ'יו והבטטה עם העדינות של הבצל הירוק והצנוברים – האמת, לא ציפיתי לביס כזה טעים. ועל היופי המהמםםם אין מה להתווכח. תמיד כשאני מכינה סלטים חשוב לי שיהיו מוגשים בצורה אסתטית ומגרה, לא רק כשאני מארחת, אלא גם כשאני מכינה רק לנו לבית. בעיני הנראות וההגשה לא פחות חשובים מהטעם. אין פה יותר מידי תיבול, יש שמן זית, מלח, פלפל שחור וגולת הכותרת בלסמי מצומצם בטעם תות שזה מטורף ואתם חייבים שיהיה לכם קבוע בבית.
סלט סלק בטטה וצנוברים חגיגי וטעים במיוחד
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את כל השלבים כמה שעות מראש ואת הסלק אפשר אפילו להכין יום מראש ולשמור במקרר ולפני הארוחה להרכיב ולהגיש.
מצרכים לצלחת גדולה מאוד
להכנת הבטטה והכרישה
- 4 בייבי בטטה/2 בטטות גדולות
- 1 כרישה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/3 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/3 כפית פלפל שחור
לסלט
- 2-3 סלקים גדולים
- 2 בצל ירוק
- חופן צנוברים
- 4-5 כפות שמן זית
- כ- 3-4 כפות בלסמי מצומצם בטעם תות/תאנים
- קורט מלח מאלדון/מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
מכינים קוביות בטטה וכרישה: חותכים את הבטטה לקוביות בגודל 1*1 ס"מ. אני עשיתי את הקוביות במג'ימיקס שלי וזה עושה חיים מאוד קלים. את הכרישה פורסים לפרוסות דקיקות וגם את זה פרסתי במג'ימיקס. מחממים במחבת רחבה שמן זית ומטגנים את קוביות הבטטה כחצי שעה או עד שהן רכות לחלוטין, מידי פעם מערבבים. כשהבטטה מוכנה מוסיפים למחבת את הכרישה הפרוסה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 7-10 דקות ראק עד שהכרישה מתרככת מעט אבל שומרת על הצבע והמרקם שלה. מסירים מהאש ושמרים בצד.
מכינים את הסלק: עוטפים את הסלקים עם הקליפה בנייר כסף ואופים כשעה בתנור על חום של 200 מעלות או עד שהסלקים אפויים ב – 70%-80%, כלומר, רכים אבל לא רכים מידי. מקררים, קולפים ופורסים במנדולינה לפרוסות לא דקות מידי.
מרכיבים את הסלט: מסדרים על צלחת ממש רחבה את הסלקים, מזלפים עליהם שמן זית, בלסמי מצומצם ומלח. מסדרים במרכז את הבטטה והכרישה המוכנים. בעזרת מספריים גוזרים את הבצל הירוק לרצועות קטנטנות ומניחים מסביב לבטטה. מתבלים בעוד קצת בלסמי מצומצם גם את הבטטה. קולים את הצנוברים כמה דקות תוך ערבוב מתמיד על מחבת יבשה ומפזרים על הסלט.
בתאבון וחג שמח 🙂
היכן קונים את הבלסמי בטעם תאנים
אולי באתר של כרמלה או לבדוק באונליין