הסלט הכי יפה, הכי טעים והכי בריא! הסלט שיקשט כל שולחן חג או אירוח ויהיה הכוכב של השולחן ואיזה כייף שהוא גם ממש ממש בריא
ככה בול דמיינתי את הסלט הזה בראש אבל לא תיארתי לעצמי שייצא כל כך יפהההה. אז נכון שהוא מהמם אבל הוא גם טעים וגם בריא. עם רצף החגים לא יצא לי לאחרונה להכין סלטים ולפרסם בבלוג. כמובן שהכנתי אבל לא הספקתי לצלם והאמת היא שזה גוזל כל כך הרבה זמן שלפעמים אני מחליטה פשוט לשחרר ורק לבשל בלי לצלם ולתעד כלום. את הסלט שזה בעצם קרפצ'יו סלק שנראה ממש כמו גינה פורחת הכנתי לאיזונים של יום ראשון ומרוב שיצא יפה כמעט והיה לי חבל לאכול אותו 🙂
סלט סלק עם נבטי חמנייה,פרחי צנונית וגבינה בולגרית
היכנסו פה לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
- ניתן להכין מראש את הסלק והצנונית ולהרכיב סמוך לזמן שרוצים להגיש.
- ניתן להכין עם כל גבינה קשה אחרת שאוהבים.
מצרכים לצלחת גדולה
- 2 יחידות סלק אדום
- 4-5 צנוניות
- 1 קופסת נבטי חמנייה
- 100 גרם פטה כבשים (אפשר כל גבינה מלוחה שאוהבים)
- שמן זית איכותי
- מיץ לימון טרי
- מלח ים אטלנטי
- מעט בלסמי מצומצם/סילאן
אופן הכנה
מכינים את הסלק: בעזרת מנדולינה פורסים את הסלק דק דק לפלחים עגולים. מתבלים ב – 3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון וחצי כפית מלח. מערבבים היטב כך שכל פלחי הסלק יהיו עטופים ברוטב ומניחים בצד חצי שעה. מסדרים את הסלק בצורה חופפת על כל שטח הצלחת ומזלפים בלסמי מצומצם או סילאן.
מניחים בקערה את נבטי החמנייה ומתבלים ב – 1/2 כפית מלח ים אטלנטי ו – 3 כפות שמן זית. מערבבים בעדינות כדי לשמור על טריות העלים. מסדרים את העלים על הסלק סביב החלק החיצוני של הצלחת ומפוררים עליהם גבינה בולגרית.
מכינים פרחי צנונית: פורסים את הצנונית דק דק במנדולינה או בסכין חדה לעיגולים. מתבלים בשתי כפות שמן זית, חצי כפית מלח ומיץ מחצי לימון ומניחים בצד חצי שעה. מסדרים על משטח עבודה 7 פלחי צנונית בצורה חופפת ומגלגלים לשבלול, בעזרת סכין חדה חותכים את השבלול באמצע. מתקבלים שני פרחי צנונית. מכינים כך את שאר הצנונית מסדרים אותם על נבטי החמנייה. מגישים מייד.
בתאבון!
סלק מבושל כן?
סלק חי. הוא עובר כבישה מהירה עם המלח והלימון