אחד הסלטים הכי רעננים וטעימים שאני הכי אוהבת להכין וגם לאכול. אפשר לשלב בו כל פרי שאוהבים והבונוס – שהוא מאוד מזין ויש בו אינסוף יתרונות בריאותיים
ידעתם שהסלרי נקרא גם כרפס ריחני?? עונת הסלרי הטעים, הטרי, העסיסי והמתקתק הגיעה!! הסלרי הוא יותר ירק של חורף. בקייץ הוא דל בעלים. הגבעול שלו דק ויבש והוא מריר ולא טעים. הסלרי או בשמו העממי כרפס, הוא ירק מפוצץ בבריאות. אני מתה עליו בכל צורה ומשלבת אותו גם בתבשילים, גם במרקים, גם בסלטים ואני מכינה ממנו חמוצים מהירים כל יום שישי.
התבשיל שהכי אהבתי בתור ילדה היה כרפס עם קציצות בשר. אמא שלי הייתה מכינה במיוחד בשבילי בימי שישי עם לחמניות של בית ופלפל חריף מטוגן ובעיני עד היום זה הביס המושלם, אבל רק בימי שישי.
אז מה יש בו בסלרי שהוא כל כך מומלץ למאכל ונחשב למאוד בריא? הנה חלק ממש קטן מהיתרונות הבריאותיים של הסלרי, שלא במקרה הוא גם אחד הירקות הכי טעימים שיש.
- מחקרים מצאו כי יש לא פחות משמונה חומרים עם השפעות אנטי סרטניות בסלרי.
- הוא מוריד את רמת הכולסטרול הרע.
- הוא עוזר בפירוק הסוכר ויצירת האינסולין בגוף.
- מצמצם תיאבון ונותן תחושת שובע לאורך זמן ובכך מסייע להרזייה.
- יעיל לפירוק אבנים בכליות.
- הוא מכייח ונלחם בחיידקי דלקת הריאות.
- הוא מרחיב את כלי הדם, מונע הצטברות משקעים ומסייע להורדת לחץ הדם.
- מיץ סלרי וגזר הוא תרופה טבעית רבת עוצמה לטיפול בדלקת בדרכי השתן. הסלרי עשיר בחומרים אנטי בקטריאליים, ומסייע למתן השתן.
בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, אני מעלה שם סרטונים בלייב מהמטבח שלי
סלט סלרי, תפוחים, חמוציות ופקאנים
לפני שמתחילים
- תקנו סלרי עלים טרי עם עלים ירוקים ורעננים. אני אפילו טועמת כדי לוודא שהעלים לא מרירים.
- אפשר לשלב בסלט הזה כל פרי שאתם אוהבים במקום או בנוסף לתפוח: תותים, שזיפים, ענבים, מנגו וכו'.
- אפשר להכין את הסלט והרוטב אפילו יום מראש, לשמור במקרר ולפני ההגשה למזוג את הרוטב ולהגיש.
- את כל חומרי הרוטב אני שמה בצנצנת, מנערת היטב ומוזגת על הסלט.
- אני אוהבת לשים חמוציות אורגניות ללא סוכר – ברכז תפוחים שאני קונה במשקל בחנות תבלינים.
- את הרוטב אני מכינה עם חומץ תפוחים (מומלץ אורגני לא מסונן עם האמא)
מצרכים לקערה גדולה
- עלי סלרי מסלרי עלים שלם (אפשר לשים גם את הגבעולים)
- 2 תפוחים ירוקים
- 100 גרם חמוציות ללא סוכר ברכז תפוחים (יש בחנויות תבלינים)
- להגשה: חופן פקאנים לא קלויים
רוטב בצנצנת
- 2 כפות סילאן
- 1-2 כפות חומץ תפוחים אורגני לא מסונן (עם האמא)
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית חרדל דיז'ון
- 1 כף שמן זית
אופן הכנה
הסלט: שוטפים היטב את עלי הסלרי. קוצצים קטן, מייבשים במסננת או בכלי לייבוש חסה. שמים את העלים בקערה.
פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ושמים בקערה של עלי הסלרי.
מוסיפים את החמוציות לקערה.
מכינים רוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת וסוגרים היטב עם מכסה. מנערים 2 דקות עד שמקבלים רוטב אחיד.
הגשה: מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים פקאנים שלמים.
התחיל במתכון לארוחת חג ונהיה הסלט הקבוע. ממש טעים. לעתים מחליפה את החמוציות במשמשים אורגנים מיובשים ומוסיפה פטרוזיליה. תודה רבה על מתכון מעולה.
סלט באמת טעים במיוחד והגיוונים שלך מושלמים
למה לא כתוב כמה מלח לשים ?
היי כי מלח זה עניין של טעם אישי
היי, יש לך גם מאכלים ללא גלוטן?..
היי אביב,
בוודאי. יש קטגוריה של מאכלים ללא גלוטן
מה זאת אומרת שמה את החמוציות בתוך רכז התפוחים, לא ממש הבנתי מה לעשות
הסלט נראה מדהים.
היי חלי, קונים חמוציות שהן אורגניות ברכז תפוחים. אני לא מכינה. קונים מוכן 🙂