סלט פומלה היסטרי מהמטבח התאילנדי הכל כך אהוב עלי. סלט שיש בו כל כך הרבה טעם שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו עוד ועוד – חמוץ, מתוק, מלוח וחריף זה כל מה שצריך כדי לעורר את בלוטות הטעם
המטבח האסיאתי ובמיוחד התאילנדי הוא אחד המטבחים הכי אהובים עלי בעולם ואני חד משמעית יכולה לחיות על האוכל הזה. מלא טעמים של חריף, חמוץ, מתוק ממש אהובים עלי ולא, עדיין לא היינו בתאילנד כי טיסות ארוכות איך לומר, לא אהובות עלי בכלל, אבל השנה החלטתי להתגבר על חרדת הטיסה ואם המצב הבטחוני יאפשר, זה יקרה. בינתיים אני נהנית לאכול במסעדות אסיאתיות טובות וגם להכין לנו בבית כל מיני מנות טעימות.
איזה כייף שהגיעה עונת ההדרים ויש כבר פומלה, כי הכנתי את אחד הסלטים הכי טעימים שאכלתי בחיים ואכלתי! כל כך הרבה טעמים שנפתחים בפה, כל כך רענן וטרי וטעיםםםם, אתם באמת חייבים להכין כדי להבין על מה אני מדברת ואל תכינו אותו אלא אם יש לכם את כל המצרכים.
סלט פומלה תאילנדי טעיםםםםם – יאם סום הו
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- לא לוותר על אף רכיב במתכון! יש פה כמה מצרכים שלא לכל אחד יש בבית אבל בקלות ניתן להזמין בחנויות שמוכרות מוצרים אסיאתיים כמו כרמלה, מזרח מערב ועוד.
- משתמשים רק בחלק התחתון של הלמון גראס. אצלי זה גדל בגינה אבל בהחלט ניתן לקנות אצל ירקנים מובחרים או באונליין.
- בצלי שאלוט מיובשים קונים מוכן או מכינים לבד. אם מכינים לבד – קוצצים את הבצלים לקוביות גסות, מערבבים עם מעט קורנפלור ומטגנים בשמן עמוק (מומלץ לקנות כי זה יותר פשוט, טעים ונשמר במקפיא נצח).
- טיפ לירק קריספי וטעים במיוחד לסלטים: שימו את כל הירק במי קרח במקרר למינימום שעה ואפשר אפילו כמה ימים. כשרוצים לשלב בסלט, מייבשים במייבש חסה ומפרקים רק את העלים. מקבלים עלים קריספיים, טריים במיוחד ויותר טעימים.
- הרוטב מאוד מאוד בסיסי ופשוט אבללל כדי שיהיה טעים תקנו רוטב סויה מעולה שטעים לכם.
- רוטב דגים זה אחד הדברים הכי טעימים ואל תוותרו עליו. יש לו ריח לא נעים כשהוא בבקבוק אבל כשמתבלים איתו הוא עושה קסמים והכי טעים בעולם.
- השתמשתי במתכון בסוכר דקלים שמגיע בצורת חצאי עיגולים. יש לו טעם קרמלי מיוחד והוא לא מתוק מידי. אפשר לקצוץ אותו או לגרר במגררת.
- אפשר להכין הכל מראש, לשמור במקרר ולהרכיב ולתבל לפני שאוכלים.
מצרכים
- 1 פומלה גדולה
- 1 שקית אישית אטריות שעועית (40 גרם)
- 1 מלפפון יפני / 2 מלפפונים רגילים
- 2-3 גבעולי למון גראס
- 2 בצלי שאלוט טריים
- 1 פלפל צ'ילי טרי
- 2 גבעולים בצל ירוק
- 1 כוס עלי כוסברה
- 1/2 כוס עלי נענע
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- 1/4 כוס בצלי שאלוט מטוגנים
- 1/4 כוס בוטנים קלויים קצוצים
לרוטב
- 3 כפות רוטב סויה איכותי שמתאים לתיבול
- 2-3 כפות רוטב דגים
- כ – 1/2 כפית סוכר דקלים/סוכר חום בהיר
- מיץ מ – 1 ליים/לימון טרי
אופן הכנה
מכינים את כל המצרכים לסלט:
- קולפים ומפלטים את הפומלה, מנקים את כל החלקים הלבנים המרירים ומשאירים רק את הבקבוקים.
- משרים את אטריות השעועית 10 דקות במים רותחים ומסננים.
- חוצים את המלפפון, בעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים ופורסים דק.
- פורסים דק את הלמון גראס.
- פורסים לרצועות דקות את בצלי השאלוט.
- פורסים דק את הצ'ילי.
- מפרקים את העלים של הכוסברה, הנענע והבזיליקום (לא קוצצים אלא משאירים שלמים)
מרכיבים את הסלט: .מניחים את כל המצרכים שהכנו לסלט בקערת ערבוב, מתבלים עם הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. מפזרים בצלי שאלוט ובוטנים ומגישים. הסלט הכי טעים ברגע ההכנה אבל היה טעים ממש גם אחרי כמה שעות.
בתאבון!
תודה על מתכון מעולה, כולם עפו. אני פחות אהבתי את טעם הלמון גראס, הורדתי ועדיין מושלם
שבת שלום
כייף לשמוע שנהניתם
היי, במה אפשר להמיר את רוטב הדגים לצמחוניים?
או לשים סויה והבנתי שיש רוטב דגים טבעוני. אני לא נתקלתי אבל שווה לבדוק