סלט פנצנלה בגרסה קצת אחרת. סלט הפנצנלה נולד בפירנצה והמצאתו הייתה כדי לנצל שאריות לחם יבש. במקור שמים עגבניות, בצל ולחם שמתבלים בשמן זית וחומץ. אני הכנתי את הגרסה שלי לסלט והשתמשתי בלחם ללא לישה שלא אכלנו את כולו. יצא סלט כל כך טעים שאני הולכת לאמץ קבוע
סלט הפנצנלה נולד בפירנצה ובמקור המצאת הסלט הייתה לשם ניצול שאריות לחם יבש. יש כמה וכמה מאכלים שמגיעים אלינו מתרבויות שונות, שמנצלים לחם יבש . לערבים יש את הפאטוש, לצרפתים פרנץ' טוסט, לאנגלים בראד פודינג ובטח יש עוד כמה וכמה שאנחנו לא מכירים.
אחד המאכלים הכי טעימים שנחשפתי אליהם כשהתחתנתי עם בעלי היה גם עם לחם יבש – "בזמת". אל תשאלו אותי מה הפירוש כי אין לי מושג 🙂 זה במרוקאית וזה מאכל שחמותי הייתה מכינה לבעלי ולאחים שלו. כשנשאר לחם, הפכה אותו לצנימים בתנור ואת הצנימים טחנה או ריסקה. את פירורי הצנימים מניחים בצלחת עם חמאה בנדיבות ומוזגים מעל הכל תה עם נענע. זה נשמע לכם מוזר, אבל זה אחד הדברים הכי טעימים שאכלתי ואם זה לא היה משמין, זה היה נכנס אצלי קבוע לתפריט הנישנושים.
אז גם לי נשאר השבוע לחם שלא אכלנו וכמובן שאני לא זורקת כי זה היה לחם מעולה, מהלחמים ללא לישה שאני מכינה קבוע והפעם הוספתי לו פקאנים. חתכתי את הלחם לקוביות, הקפצתי על מחבת עם שמן זית, מלח ועשבי תיבול ושילבתי בסלט ירקות, מעל הכל הנחתי אבוקדו שמבחינתי משתלב מעולה בכל סלט.
סלט פנצנלה איטלקי בגרסה שלי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני אמנם כותבת מתכון מדוייק אבל לחלוטין אפשר לזרום על כל ירק שיש בבית ובכל כמות שתבחרו.
- אפשר להכין צנימים עם כל לחם שאוהבים, אני הכנתי עם לחם ללא לישה שלא אכלנו את כולו.
מצרכים לקערה גדולה
לצנימים
- 2 כוסות קוביות לחם יבש
- 1/4 כוס שמן זית
- קורט מלח
- 3-4 ענפי אורגנו טריים
לסלט
- 2 עגבניות
- 2 מלפפונים
- 1 פלפל אדום מתוק
- 2 בצלים ירוקים
- 1/2 בצל סגול
- חופן פטרוזיליה
- חופן בזיליקום
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון שלם
להגשה
- 1 אבוקדו
- שמן זית לזילוף על האבוקדו
- קורט מלח ים אטלנטי
- מעט פלפל צ'ילים גרוס חריף
אופן הכנה
מכינים צנימים: חותכים את פרוסות הלחם לקוביות קטנות. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את קוביות הלחם, המלח וענפי האורגנו, מוזגים עוד מעט שמן זית על הלחם, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד שהצנימים מזהיבים, מידי פעם מערבבים כדי שכל קוביות הלחם יזהיבו.
מכינים סלט ירקות: קוצצים לקוביות קטנות את כל הירקות ומניחים בקערה. קוצצים דק את הירק, מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ולימון, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
הרכבת הסלט: מערבבים יחד את הסלט המתובל וקוביות הצנימים ומניחים בצלחת הגשה. חותכים את האבוקדו לחצי ופורסים אותו, מניחים על הסלט, מזלפים מעליו מעט שמן זית ומפזרים מלח וצ'ילי.
מגישים מייד.
בתאבון!
רציתי לשאול לדעתך,אכלתי סלט פנצנלה שהרוטב כלל חומץ שרי, היה וואו, שידרג מאד את הסלט מה יכול להחליף חומץ שרי אם אין לי?
היי אילנה,
במקור אכן שמים חומץ. אם אהבת חומץ שרי, תנסי להשיג כי היום אפשר הכל להזמין. את יכולה גם כל סוג אחר של חומץ מפרי שטעים לך.