אחד הסלטים הכי טעימים שהכנתי ואני מכינה המון סלטים. כל כך קל ופשוט להכנה ויחד עם זאת טעים ועסיסי ואפילו מפתיע
אמנם היום יום שני, אבלללל אחרי החג עמוס המאכלים חייב סלט מאזן של יום ראשון 🙂 כבר הכנתי המון סלטי קינואה, כי זה הסלט האהוב עלי מכל הסלטים ואני אוהבת לגוון וכל פעם להכין סלט חדש ומעניין כדי שגם אני לא אשתעמם, אבלללל הפעם הברקתי עם רעיון טעים במיוחד וקללל קל להכנה – הכנתי את הקינואה כרגיל במיקרוגל, כך היא יוצאת טעימה ולא מושית ואת הירקות במקום לקצוץ אחד אחד, פשוט טחנתי במעבד מזון וערבבתי עם הקינואה. יצא סלט מטריף וקל להכנה וכדי להעשיר אותו ולתת עוד עניין פיזרתי למעלה חמוציות ושקדים קלויים לקראנץ' וזהו! זה יצא כל כךךך טעים שאני כמובן הולכת לאמץ קבוע.
כל סלטי הקינואה שלי:
- סלט קינואה ועדשים בסגנון מג'דרה
- סלט קינואה עם עדשים שחורות ובטטה
- סלט קינואה עם כרוב סגול וחזה עוף
- סלט קינואה וירקות – סלט שהוא ארוחה שלמה
- קינואה, עדשים וירקות עם חזה עוף במרינדה
סלט קינואה ברוטב סלט ירקות טרי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תקפידו על קינואה אורגנית כי הטעם והמרקם כל כך שונים מקינואה אחרת.
- אפשר להכין את הקינואה מראש ולשמור במקרר 3-4 ימים. במידה ורוצים קינואה חמימה, אפשר לחמם במיקרוגל כמה דקות.
- אפשר להכין את הרוטב לסלט מראש ולשמור במקרר עד להגשה.
מצרכים לקערה גדולה
- 1+1/2 כוסות קינואה (השתמשתי בקינואה אורגנית של "תבואות")
- 3 כוסות מים
- 2 עגבניות גדולות רכות
- 2 מלפפונים
- 1/2 בצל סגול
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 3 גבעולי סלרי כולל העלים
- 1/2 כוס עלי נענע
- 1+1/2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/3 כוס שמן זית
- מיץ מליים/לימון שלם
- 2 כפות מייפל אמיתי/סילאן (רק אמיתי)
- להגשה: חופן חמוציות + חופן שקדים פרוסים קלויים
אופן הכנה
מבשלים את הקינואה: מניחים בקערה שנכנסת למיקרוגל קינואה ומים ומערבבים. מכסים עם ניילון נצמד או מכסה ומבשלים על עוצמה גבוהה 20 דקות, מוציאים, מערבבים עם מזלג כדי לאוורר את הקינואה, מכסים עם מגבת מטבח ומשאירים למנוחה של 10-15 דקות.
מכינים רוטב סלט ירקות: שמים במעבד מזון את כל חומרי הסלט וטוחנים יחד לרוטב. הרוטב לא אמור לצאת חלק. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. מערבבים את הקינואה והרוטב בקערה גדולה ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים חמוציות ושקדים קלויים ומגישים מייד.
***בניגוד לסלט ירקות שחייבים לאכול מייד עם ההגשה, פה הסלט נשאר טעים אפילו במשך כמה שעות מרגע ההכנה אבל כמובן שהכי יפה וטעים להגיש מייד אחרי ההכנה.