סלט קינואה וירקות- סלט שהוא ארוחה שלמה. אחד הסלטים הכי טעימים והכי בריאים שאני מכינה. את הקינואה אני מבשלת במיקרוגל עד שהיא מתרככת ואז משלבת בה את הירקות הטריים. מתקבל סלט טעים ביותר וגם מי שלא ממש מתחבר לקינואה אוהב אותו
אני יכולה לומר שלימדתי כמה וכמה אנשים אצלי בעבודה לאכול קינואה. בהתחלה מעקמים פרצוף, אני מתעקשת שיטעמו ואחרי שטועמים מתלהבים ורוצים כל יום סלט קינואה וירקות. גם בבית החצי למד לאכול קינואה וזה טעים לו מאוד וזה שזה בריא זה יתרון ענק.
האמת שאני מטורפת על הסלט הזה ומכינה אותו בכל פעם בווריאציה אחרת, בהתאם לירקות שיש לי בבית. הקינואה מקבלת באהבה כל ירק. כיוון שהקינואה רכה הכי טעים זה לשלב בה ירקות קריספיים וגם פיצוחים. הקינואה מאוד בריאה והיא גם ללא גלוטן לרגישים.
לזרעי הקינואה יש ערך תזונתי גבוה. היא עשירה בסיבים תזונתיים, בזרחן, בברזל ובמגנזיום. הקינואה לא מכילה גלוטן, ולכן מהווה תחליף דגן טוב עבור חולי צליאק ולכאלה שמבחירה נמנעים מגלוטן.
סלט קינואה וירקות – סלט שהוא ארוחה שלמה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- את הקינואה אני מבשלת במיקרוגל כ -20 דקות עד שהיא רכה אבל לא מידי רכה. אני אוהבת אותה ברמת עשייה אל דנטה.
- אפשר לשים איזה ירקות ותוספות שאוהבים ושיש בבית. הקינואה מקבלת באהבה כל ירק ותוספת ובמיוחד תוספות וירקות קראנצ'יים.
מצרכים לסלט זוגי
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מים
- 1 גמבה אדומה
- 8-10 עגבניות שרי
- 2 מלפפונים
- 1 בצל קטן
- 1/4 פלפל חריף ירוק
- 1/2 חבילה כוסברה/פטרוזיליה (מה שאוהבים)
- 5-6 עלי נענע
- חופן חמוציות
- 1/4 כוס אגוזי מלך שבורים גס
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון שלם
אופן הכנה
מבשלים את הקינואה: שמים בקערת זכוכית שניתן להכניס למיקרוגל את הקינואה והמים. מפעילים את המיקרוגל למשך 10 דקות. אחרי 10 דקות מערבבים את הקינואה עם מזלג ומבשלים עוד 5-10 דקות.
מוציאים מהמיקרוגל, מערבבים עם מזלג ומכסים את הקערה עם ניילון נצמד.
מכינים את הירקות לסלט: קוצצים את הגמבה לקוביות קטנות, פורסים את העגבניות שרי לפרוסות, קוצצים את המלפפונים לקוביות, פורסים את הבצל לטבעות דקיקות, קוצצים את הפלפל החריף לקוביות ממש קטנות, קוצצים את הכוסברה ועלי הנענע.
מרכיבים את הסלט: שמים את כל הירקות הקצוצים בקערה גדולה ומעבירים לקערה גם את הקינואה המבושלת. מוסיפים לקערה את החמוציות והאגוזים. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ולימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
מגישים את הסלט מייד.
בניגוד לסלטים אחרים, הסלט הזה נשאר טעים גם אחרי כמה שעות.
גב' יהודית היקרה!
אני באמת אף פעם לא מגיבה לשום בלוג
אבל כאן את לא משאירה לי אפשרות אחרת!!
כל מתכון שלך פשוט מושלם, טעים ומנצח!!
כל התמונות שלך מגרות, יפות ונקיות!
והאמת שאת ממש מעצבנת חחח….
כי זה מחייב להכין מרוב שזה מגרה!
כל מתכון נראה בול
ואין משהו שאת מפספסת
האמת… אני ממש מקנאה בילדים שלך
אפילו מלוואח את מכינה!
כל הכבוד לך
את ממש אשת חיל!
יהההה תודה ענקית חביבה
איזה תגובה מרגשת
תודההה ♥ ♥
לא הבנתי כמה דקות צריך סהכ במיקרו? 30 או 20?
סך הכל 20
נראה מיוחד. מיד אנסה. מתאים לי לעבודה
This is a good blog, happy every day
לקינוא חייבים לשטוף במים כמה פעמים בגלל שיש לה ספונינה, חומר מר לא טעים.
אפשר לבשל על האש. 1כוס +2 כוסות מים, 12 דקות.
קבלי ציטוט מהויקיפדיה: לזרעי הקינואה ערך תזונתי גבוה. בניגוד לחיטה (אשר דלה בחומצת האמינו ליזין) הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, בזרחן, בברזל ובמגנזיום. במצבו הטבעי מכוסה זרע הקינואה בציפוי ספונינים, חומרים רעילים ובעלי טעם מר, אך הקינואה נמכרת לרוב בצורתה המעובדת שבה שכבת הספונינים מוסרת. עלי הקינואה מכילים כמות קטנה של חומר רעיל בשם חומצה אוקסלית (אשר נמצאת גם בצמחי משפחת הסלקיים כגון תרד וסלק, ובבני משפחת הירבוזיים כגון כף אווז האשפות), שעלול להיקשר לסידן ולברזל שבמזון ולמנוע את ספיגתם (ראו עוד על ספיגת סידן וברזל). הקינואה איננה מכילה גלוטן, ועל כן מהווה תחליף דגן טוב עבור חולי צליאק.
היי,
תודה על המתכון.
האם לשטוף את הקינואה לפני או אחריי?
מה היחס של המים לעומת הקינואה?
אני לא שוטפת. אני קונה קינואה אורגנית והיחס של המים כתוב במתכון
באיזה עוצמה את מבשלת את הקינואה במיקרוגל?
רגילה
אלופה!!!!!
התמונות מגרות אש!
גם לי זה יצא כ"כ טעים ויפה??
תודה שרה, ברור שייצא לך מעולה. זה קל