יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
סלט תפוחי אדמה ודג מפורק ברוטב איולי
ראשי » דגים » סלט תפוחי אדמה ודג מפורק ברוטב איולי

סלט תפוחי אדמה ודג מפורק ברוטב איולי

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 31 באוגוסט 2021 6 תגובות

סלט או אם תרצו מנה ראשונה קלילה וטעימה אך גם כזאת שתשאיר מקום לעיקרית. אם חייב דג בראש השנה על השולחן, אז למה לא משהו אחר, קליל יותר, מרשים וטעים יותר?

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
סלט תפוחי אדמה ודג מפורק ברוטב איולי

ידוע שבראש השנה חייב להיות דג על שולחן החג. עכשיו לי נמאס מהדג המרוקאי שמכינים כל שישי וגם לא בא לי שוב דג בתנור. מה שקורה זה שאוכלים את המנה הראשונה, שובעים ממנה ולעיקרית אין כל כך מקום. אז החלטתי להכין מנת דג מרכזית שכולם יכולים לנשנש ממנה אבל לא לשבוע וכך יישאר מקום לעיקרית וכמובן לקינוח שבשבילו יש לנו בכלל קיבה נפרדת 🙂 🙂

אז הכנתי תפוחי אדמה צלויים בתנור עם טריק שמשאיר אותם רכים ועדיין שלמים ויפים ומעל הנחתי דג אמנון שגם אותו צליתי בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל וגולת הכותרת שמשלימה את כל התמונה והטעם – רוטב איולי שהוא חגיגה של טעם שמתאים בול למנה הזו ומקפיץ אותה למעלה.

את האיולי אני מכינה עם חלמונים נאים אבללל אם לא רוצים להשתמש בחלמונים נאים מכל סיבה שהיא, תכינו פשוט מיונז שתדללו אותו עם יין לבן טעים, מלח, פלפל ושום כתוש ויש לכם אחלה אחלה איולי בלי ביצים נאות.

סלט תפוחי אדמה ודג מפורק ברוטב איולי

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • את האיולי אני מכינה עם חלמונים נאים אבללל אם לא רוצים להשתמש בחלמונים נאים מכל סיבה שהיא מכינים פשוט כמו איולי עם מיונז (פירוט במתכון)
  • המנה מורכבת משלושה שלבים, אבל אפשר להכין כל שלב מראש ולחבר לפני ההגשה.

מצרכים ל – 4-5 מנות

תפוחי אדמה צלויים בתנור עם טריק

לבישול

  • 5-6 תפוחי אדמה בינוניים (1,500 גרם)
  • 2-3 כפות חומץ
  • 2 כפות גדושות מלח

לתיבול ואפייה

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • 3/4 כפית מלח ים אטלנטי
  • 2 שיני שום כתושות
  • עלי זעתר/טימין טריים
  • 3 חופנים פירורי לחם

אופן הכנה

שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ. אין צורך לקלוף את הקליפה. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים רותחים ושמים במים חומץ ו- 2 כפות גדושות מלח. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ – 5-7 דקות. תפוחי האדמה אמורים להתרכך אבל לא עד הסוף. החומץ ישמור שהם יישארו שלמים בזמן הבישול. מסננים את המים מתפוחי האדמה.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מתבלים ישירות לסיר: שמן זית, קורנפלור, כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח ים אטלנטי, שיני שום כתושות ועשבי תיבול. סוגרים את הסיר ומנענעים אותו בשתי ידיים כך שכל תפוחי האדמה יכוסו בתבלינים.

מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים עליהם פירורי לחם.

אופים את תפוחי האדמה כשעה או עד שהם נראים מוכנים ושחומים. אפשר להעביר למצב גריל ל – דקות.

מכינים את הדג

  • 4 פילטים של דג אמנון טרי (כ – 700 גרם)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ים אטלנטי/הימלאיה
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מניחים בתנור תבנית אפייה ומחממים אותה היטב. כשהתבנית חמה מאוד מניחים עליה נייר אפייה ומוזגים עליו שמן זית, מעט מהמלח ומעט פלפל שחור מניחים את הדג כשהצד של העור כלפי מטה. מזליפים שמן זית גם על הדג, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

צולים בתנור 15 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 5 דקות.

מוצאיים ומצננים לטמפרטורת החדר.

מכינים איולי שום

צנצנת בינונית

  • 2 חלמונים גדולים
  • 1 שן שום
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כוס שמן
  • לפתיחת הרוטב: יין לבן (שמים רק יין שטעים לכם לשתות)

אופן הכנה

  • שמים בכלי את החלמונים, השום,החרדל,חומץ בן יין, גרידת לימון, מלח ופלפל שחור ומקציפים בעזרת בלנדרה מוט ידני או בבלנדר רגיל 2-3 דקות עד שהבלילה הופכת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים בזרם דק ולאט לאט את השמן תוך כדי הקצפה עד שמקבלים ממרח מיונז סמיך.
  • הרוטב מתקבל סמיך. מדללים אותו עם יין לבן טעים לסמיכות הרצוייה.
  • הרוטב נשמר עד 3 ימים במקרר.

רוטב "כמו איולי"

מדללים מיונז עם יין לבן ומתבלים במלח, פלפל שחור ושום כתוש. מקציפים הכל בבלנד מוט לקבלת הסמיכות הרצוייה.

מרכיבים את הסלט

מניחים על צלחת שטוחה ורחבה את תפוחי האדמה בערימה, קוצצים עירית דק דק ומפזרים עליהם, מפרקים עם הידיים את הדג ומניחים על תפוחי האדמה. מפזרים על הדג עירית קצוצה וצ'ילי גרוס, מזלפים רוטב איולי ומגישים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • בטטה ובצלי שאלוט על יוגורט יווני
    בטטה ובצלי שאלוט צלויים ומוגשים על יוגורט יווני
  • פטה כבד על תחתיות פילו
    פטה כבד על בסיס תחתיות פילו וריבת בצל
  • דג עם תרד ועגבניות שרי ברוטב חמצמץ
    דג עם תרד ועגבניות שרי ברוטב חמצמץ
  • סביח מפורק
    סלט סביח צבעוני מפורק

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. ספיר הגב 10 במרץ 2023 בשעה 9:33

    נראה מעולה!! אם אין לי חומץ רגיל, חומץ תפוחים גם יעבוד?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 במרץ 2023 בשעה 17:00

      אפשר חומץ תפוחים

  2. רבקה הגב 1 בספטמבר 2021 בשעה 10:12

    שנה טובה מתוקה ..

    המנה מוגשת חמה? או קרה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בספטמבר 2021 בשעה 15:11

      שנה נהדרת,
      יכולה להיות בטמפרטורת החדר

  3. אפי הגב 31 באוגוסט 2021 בשעה 21:48

    נראה אשש!

    שנה טובה ותודה על האתר הנהדר שלך 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בספטמבר 2021 בשעה 8:21

      תודההה רבה אפי
      חג שמח ושנה נפלאה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס