סלט או אם תרצו מנה ראשונה קלילה וטעימה אך גם כזאת שתשאיר מקום לעיקרית. אם חייב דג בראש השנה על השולחן, אז למה לא משהו אחר, קליל יותר, מרשים וטעים יותר?
ידוע שבראש השנה חייב להיות דג על שולחן החג. עכשיו לי נמאס מהדג המרוקאי שמכינים כל שישי וגם לא בא לי שוב דג בתנור. מה שקורה זה שאוכלים את המנה הראשונה, שובעים ממנה ולעיקרית אין כל כך מקום. אז החלטתי להכין מנת דג מרכזית שכולם יכולים לנשנש ממנה אבל לא לשבוע וכך יישאר מקום לעיקרית וכמובן לקינוח שבשבילו יש לנו בכלל קיבה נפרדת 🙂 🙂
אז הכנתי תפוחי אדמה צלויים בתנור עם טריק שמשאיר אותם רכים ועדיין שלמים ויפים ומעל הנחתי דג אמנון שגם אותו צליתי בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל וגולת הכותרת שמשלימה את כל התמונה והטעם – רוטב איולי שהוא חגיגה של טעם שמתאים בול למנה הזו ומקפיץ אותה למעלה.
את האיולי אני מכינה עם חלמונים נאים אבללל אם לא רוצים להשתמש בחלמונים נאים מכל סיבה שהיא, תכינו פשוט מיונז שתדללו אותו עם יין לבן טעים, מלח, פלפל ושום כתוש ויש לכם אחלה אחלה איולי בלי ביצים נאות.
סלט תפוחי אדמה ודג מפורק ברוטב איולי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- את האיולי אני מכינה עם חלמונים נאים אבללל אם לא רוצים להשתמש בחלמונים נאים מכל סיבה שהיא מכינים פשוט כמו איולי עם מיונז (פירוט במתכון)
- המנה מורכבת משלושה שלבים, אבל אפשר להכין כל שלב מראש ולחבר לפני ההגשה.
מצרכים ל – 4-5 מנות
תפוחי אדמה צלויים בתנור עם טריק
לבישול
- 5-6 תפוחי אדמה בינוניים (1,500 גרם)
- 2-3 כפות חומץ
- 2 כפות גדושות מלח
לתיבול ואפייה
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית מלח ים אטלנטי
- 2 שיני שום כתושות
- עלי זעתר/טימין טריים
- 3 חופנים פירורי לחם
אופן הכנה
שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ. אין צורך לקלוף את הקליפה. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים רותחים ושמים במים חומץ ו- 2 כפות גדושות מלח. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ – 5-7 דקות. תפוחי האדמה אמורים להתרכך אבל לא עד הסוף. החומץ ישמור שהם יישארו שלמים בזמן הבישול. מסננים את המים מתפוחי האדמה.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מתבלים ישירות לסיר: שמן זית, קורנפלור, כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח ים אטלנטי, שיני שום כתושות ועשבי תיבול. סוגרים את הסיר ומנענעים אותו בשתי ידיים כך שכל תפוחי האדמה יכוסו בתבלינים.
מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים עליהם פירורי לחם.
אופים את תפוחי האדמה כשעה או עד שהם נראים מוכנים ושחומים. אפשר להעביר למצב גריל ל – דקות.
מכינים את הדג
- 4 פילטים של דג אמנון טרי (כ – 700 גרם)
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי/הימלאיה
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מניחים בתנור תבנית אפייה ומחממים אותה היטב. כשהתבנית חמה מאוד מניחים עליה נייר אפייה ומוזגים עליו שמן זית, מעט מהמלח ומעט פלפל שחור מניחים את הדג כשהצד של העור כלפי מטה. מזליפים שמן זית גם על הדג, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
צולים בתנור 15 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 5 דקות.
מוצאיים ומצננים לטמפרטורת החדר.
מכינים איולי שום
צנצנת בינונית
- 2 חלמונים גדולים
- 1 שן שום
- 1 כפית חרדל חלק
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- גרידת לימון מלימון שלם
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 כוס שמן
- לפתיחת הרוטב: יין לבן (שמים רק יין שטעים לכם לשתות)
אופן הכנה
- שמים בכלי את החלמונים, השום,החרדל,חומץ בן יין, גרידת לימון, מלח ופלפל שחור ומקציפים בעזרת בלנדרה מוט ידני או בבלנדר רגיל 2-3 דקות עד שהבלילה הופכת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים בזרם דק ולאט לאט את השמן תוך כדי הקצפה עד שמקבלים ממרח מיונז סמיך.
- הרוטב מתקבל סמיך. מדללים אותו עם יין לבן טעים לסמיכות הרצוייה.
- הרוטב נשמר עד 3 ימים במקרר.
רוטב "כמו איולי"
מדללים מיונז עם יין לבן ומתבלים במלח, פלפל שחור ושום כתוש. מקציפים הכל בבלנד מוט לקבלת הסמיכות הרצוייה.
מרכיבים את הסלט
מניחים על צלחת שטוחה ורחבה את תפוחי האדמה בערימה, קוצצים עירית דק דק ומפזרים עליהם, מפרקים עם הידיים את הדג ומניחים על תפוחי האדמה. מפזרים על הדג עירית קצוצה וצ'ילי גרוס, מזלפים רוטב איולי ומגישים.
נראה מעולה!! אם אין לי חומץ רגיל, חומץ תפוחים גם יעבוד?
אפשר חומץ תפוחים
שנה טובה מתוקה ..
המנה מוגשת חמה? או קרה?
שנה נהדרת,
יכולה להיות בטמפרטורת החדר
נראה אשש!
שנה טובה ותודה על האתר הנהדר שלך 🙂
תודההה רבה אפי
חג שמח ושנה נפלאה