קרפצ'יו זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין וגם לאכול. יש אינסוף אפשרויות של שילובים וזה תמיד כמו לצייר על הצלחת. זה גם יוצא מהמם וגם טעים ממש
אם יש משהו שאני ממש אוהבת להכין ולאכול זה קרפצ'יו. זה מרגיש לי כמו לצייר על הצלחת וזה גם ממש נבנה ומתהווה תוך כדי הכנה. תמיד יהיה לי את הבסיס בראש ואז תוך כדי הכנה אני מוסיפה מה שנראה לי. ככה גם עם הקרפצ'יו הזה. אז מי שאוהב פלפלים, המנה הזו בשבילו. היא גם יפהפיה לאירוח ומקשטת את השולחן.
קרפצ'יו פלפלים אדומים מתוקים ותוספות טעימות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין קרפצ'יו עם כל ירק שאוהבים ולשלב תוספות שמתאימות לאותו ירק.
מצרכים לצלחת גדולה
- 10 פלפלים אדומים מתוקים
- כ – 3 כפות שמן זית
- כ – 1/3 כפית מלח ים אטלנטי
- מיץ מחצי לימון טרי
- חופן גדול נבטי חמנייה
- 50 גרם גבינה בולגרית
- 50 גרם גרעיני חמנייה קלופים קלויים
- חופן צלפים
אופן הכנה
קולים בתנור על חום של 180 מעלות את הפלפלים למשך כשעה או עד שהם רכים. מכניסים אותם לתוך שקית על מנת שיהיה קל לקלוף אותם. כשהם מתקררים קולפים אותם, נפטרים מהגרעינים וחותכים לרצועות גסות, ממש לא חשוב שיהיו באותו גודל כי לבסוף אנחנו משטחים הכל על צלחת. מניחים את רצועות הפלפלים על צלחת שטוחה וגדולה ממש אחד ליד השני כך שכל הצלחת תהיה מכוסה בפלפלים. מזלפים שמן זית. מתבלים במלח ומיץ לימון. מניחים את נבטי החמנייה אחת אחת בצורה חופשית. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומניחים בצורה אקראית גבעות קטנות. בין לבין מניחים גרעיני חמנייה וצלפים. רצוי להגיש מייד עם צנימים או קרקרים אבל זה טעים גם אחרי כמה שעות במקרר.
בתאבון!
פצצההה