בכל שבוע ביום שישי, לא משנה איזה קינוחים אני מכינה, עוגה אחת "יבשה" חייבת להיות לקפה של הבוקר. פעם זה עוגת שייש ופעם עוגת תפוזים. הפעם החלטתי ללכת על עוגה עם שקדים, אגוזים וקוקוס – שילובים שאנחנו מאודד אוהבים.
כשנוביק שאל אותי איזה עוגה אני מכינה, לא ידעתי איך לקרוא לעוגה ואמרתי לו: "עוגה"….הוא התעקש…"אבל מה יש בעוגה"? אני: "דברים טובים"…….אז עוגת דברים טובים, גבוהה, עסיסית, רכה וטעימההה כי באמת יש בה רק דברים טובים.
את העוגה הזו אלתרתי מזיכרון של עוגה שאמא שלי הייתה מכינה לנו בימי שישי. לאמא שלי אין כמויות לעוגות או בכלל, הכל מאולתר באותו רגע ולכן לא יכלה לתת לי מתכון מסודר. לא נורא, אני יודעת לאלתר וגם לכתוב את הכמויות כדי לשחזר שוב ושוב את ההצלחה וגם כמובן לבלוג.
עוגת דברים טובים
לפני שמתחילים
- את העוגה אני אופה בסיר פלא. סיר פלא לא משמנים בכלל. אם תשמנו אותו העוגה תצנח. אם מכינים בתבנית אפייה רגילה – משמנים אותה.
- העוגה נשמרת בחורף עד 5 ימים מחוץ למקרר. בקייץ יומיים.
מצרכים לסיר פלא בקוטר 28 ס"מ – כל המצרכים נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים
- 1 כוס אגוזי מלך טחונים דק
- 1 כוס שקדים טחונים דק
- 1 כוס קוקוס
- ½1 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית גדושה קינמון
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- כפית גרידת תפוז
- כפית גרידת לימון
- 6 חלמונים מביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 6 חלבונים מביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר (להקצפת החלבונים)
אופן הכנה
בקערה גדולה שמים: אגוזי מלך טחונים, שקדים טחונים, קוקוס, קמח, אבקת אפייה, סוכר וניך, קינמון, 1 כוס סוכר, שמן, מיץ תפוזים, גרידת תפוז, גרידת לימון וחלמונים. מערבבים הכל יחד עם כף או מטרפה רק עד לאיחוד החומרים.
שמים את החלבונים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים דקה לקצף לבן. מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות לקצף יציב.
מעבירים כשליש מקצף החלבונים לתערובת האגוזים ומערבבים באופן חופשי עם כף או מטרפה (השוואת מרקמים).
את יתרת הקצף מקפלים בעדינות לתוך התערובת עד שכל הקצף נטמע לחלוטין והתערובת אחידה.
מוזגים את הבלילה לתבנית אפייה או לסיר פלא ואופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ – 60 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש. (אם אופים בסיר פלא לא משמנים את הסיר. לעומת זאת אם בתבנית רגילה אז לשמן את התבנית).
יש לך מתכונים מעולים !
איזה דרך את ממליצה לשמור את העוגה שתישאר טריה לאחר 3 ימים ? אולי להקפיא אותה ?
תודהה
עקרונית 3 ימים היא תישאר מצויין גם על השייש מכוסה כמובן. אם את רוצה שתחזיק יותר זמן אז אפשר להקפיא. עוגות בחושות עוברות הקפאה מעולה
היי
האם צריך להפוך את העוגה לאחר האפייה, כמו שעושים בעוגות תפוזים? והאם שקדים חומים )לא מולבנים( זה בסדר?
לא להפוך
לא משנה איזה שקדים
שלום יהודית. למה את מתכוונת בכוס? חד פעמית או אוניברסלית?
תמיד אוניברסלית
צהריים טובים יהודית יקרה,
הכנתי את העוגה והיא כרגע בתנור!
שאלה מקצועית…..איך הכי נכון לחלץ את העוגה מהתנור (סיר פלא), האם לחכות לצינון מלא או כשהעוגה חמימה?
תודה לתשובתך.
בברכת חג-שמח
היי לימור יקרה,
לקרר טוב טוב את העוגה לפני החילוץ
חג שמח
היי יהודית המקסימה, אפשר להוסיף דבש לעוגה? אם כן כמה דבש וסוכר היית שמה?
היי הילה,
לדעתי עניתי לך באינסטגרם. אענה גם פה. את יכולה לשים רבע כוס במקום סוכר
היי יהודית
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עם הרגליים , את בטח מכירה. גם אותה צריך לא לשמן? ואיך מחלצים? לא צריך להפוך כמו שהופכים עוגת תפוזים?
אגב, מיץ תפוזים קנוי )פריניב ואלה( זה בסדר או שחייב סחוט טרי?
היי נועה,
אם את רוצה להפוך על הרגליים אז לא משמנים בכלל!
מיץ תפוזים קנוי מתאים, הטעם יהיה שונה מן הסתם אבל עדיין מאוד טעים
האם בשקדים טחונים דק, הכוונה לקמח שקדים?
אפשר קמח שקדים. במקרה הזה פשוט טחנתי שקדים במעבד מזון כי רציתי אותם טחונים ולא בצורת אבקה
יצא מעולה!!!!! אוורירי וטעים!!!!
תודההה רלי. איזה כייף שאהבת
עוגה מעולה! גבוהה, טעימה. מתכון מנצח!!!
תודהההה דפנה. שמחה שאהבת ♥
פשוט מתכון מעולה, מצויין כבסיס לשינויים ותוספות.
תודה אלעד. חג שמח
יהודית היי, ברצוני להכין שוב את העוגה, האם לדעתך ניתן להכין אותה בתבנית של nordic ware המיוחדת בצורת פרח? אני חוששת שלא תצא במלואה כמו שצריך!
תוספת מעולה!! אני אאמץ אותה לפעם הבאה. בהחלט מתאים
יהודית היקרה, תודה על המתכון הנהדר. הכנתי את העוגה והוספתי כפית תמצית שקדים וגם 2 כפות ליקר פרנג'ליקו. העוגה יצאה נפלא. עירית
היי…מהמם!! איזה כייף שאהבתם וכייף שחשרת לספר….תדעי שכל עוגה בסיר פלא לא משמנים.
בכוונה בסיר פלא שאופים על להבה? נמוכה/גבוה? כמה זמן?
היי מורן,
תקראי את הוראות ההכנה. לא כתוב בשום מקום שאני מבשלת את העוגה על הגז
יהודית שלום, אני רוצה להכין עוגה זו לפסח. אני אחליף את הקמח הרגיל ואבקת האפייה בקמח תופח לפסח . האם, לדעתך, זה בסדר? תודה רבה וחג שמח
היי עירית.
לדעתי זה בסדר גמור
שחזרת כמובן
שחזרת כמובן
היי…מהמם!! איזה כייף שאהבתם וכייף שחשרת לספר….תדעי שכל עוגה בסיר פלא לא משמנים.
יהודית שבוע טוב יצאה עוגה מעולה!!!!! עשיתי אותה במיוחד עבור אמי שלא אוכלת עוגות עם חמאה וקצפות ללא ספק תיכנס לרשימת העוגות שלי תודה על כל התשובות שלך את מקסימה!!!! ולא שימנתי את התבנית וחלצתי אותה בדיוק כפי שהמלצת תודה רבה!!!
יהודית שבוע טוב יצאה עוגה מעולה!!!!! עשיתי אותה במיוחד עבור אמי שלא אוכלת עוגות עם חמאה וקצפות ללא ספק תיכנס לרשימת העוגות שלי תודה על כל התשובות שלך את מקסימה!!!! ולא שימנתי את התבנית וחלצתי אותה בדיוק כפי שהמלצת תודה רבה!!!
לא להוריד כלום. אם נשארת לך תערובת תכיני עוגה קטנה בעוד כלי אחר ואותו כן תשמני
לא להוריד כלום. אם נשארת לך תערובת תכיני עוגה קטנה בעוד כלי אחר ואותו כן תשמני
תודה יקרה ובמידה והסיר עוגה הוא בקוטר 26 ניתן להוריד בכמות הביצים??? ושאר המרכיבים ללא שינוי?
היי מלי. תודה רבההה. סיר פלא לא משמנים!! אם תשמני העוגה תצנח. תסמכי עליי ותעשי בדיוק מה שכתוב. לקרר לחלוטין לפני החילוץ.בהצלחה
היי יהודית המקסימה נראה נפלא! בהחלט שווה ניסיון! רק שאלה, לי יש בבית סיר עוגה עתיק יומין מאלומיניום , מדוע לא לשמן? יהיה ניתן לחלץ את העוגה בשלמותה?
שבת שלום וחג אורים שמח!
הייתי מחליפה בעוד שקדים או אגוזים.
נקרא נחמד, מה היית שמה במקום הקוקוס? עוד קמח? כמה?
היי ציפורה. בכל חנות כלי בית וגם בשווקים הגדולים. תודה יקירה על המחמאה
היי ,
העוגה נראת נפלא ובטוח שטעימה. 🙂
שאלה: היכן ניתן לרכוש סיר פלא ? והאם זה הסיר עם הידיות בצדדים?
תודה
תודה יפצ'וק..לגמרי ככה אוכלים גם את שלהם וגם את שלנו 🙂 🙂
בהחלט מתאים.
בדיוק כמו אצלי אחת "יבשה" ואחת "רטובה" ולבסוף הם מבקשים את העוגה של אימא ואבא…
עוגה נהדרת ,גבוהה,וטעימה ♥
נקרא נפלא . ואני הייתי מוסיפה גם שוקולד מגורר…