עוגה שמכינים אחרי החגים עתירי הקלוריות והשומן. קלה להכנה וגם קלה בבטן קוקוסית לימונית בחושה טעימה. וסיפור מדהים: את העוגה הזו הכנתי בהשראת עוגת לימון ושקדים מהבלוג המדהים של עוגיונט . כיוון שאני מכורה לקוקוס ישר אני חושבת איך אני מכניסה אותו לעוגות ואכן, לקחתי את המתכון, ערכתי בו שינויים והפכתי אותו לעוגת קוקוס לימונית משגעת.אלא שמה?? אני הכנתי את העוגה ביום שישי וביום ראשון, יענו היום, אני רואה פוסט חדש של עוגיונט "עוגת ליים וקוקוס". אני נכנסת לבלוג שלה קוראת את המתכון ו…….בשוק. אותו מתכון בדיוק כמו שהכנתי……..ואז הבנתי שגם היא בעצמה הכינה עוגה על בסיס אותו מתכון שלה של עוגת לימון ושקדים. בכל מקרה עוגה נהדרת, קלה, טעימה וחורפית.
חומרים לתבנית מספר 24 או אינגליש קייק רחבה או 2 אינגליש רגילות (כוסות מידה אוניברסליות).
מחממים תנור לחום של 175 מעלות
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס שמנת מתוקה (לפרווה – קרם קוקוס)
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- גרודת לימון מלימון שלם
- 1/2 כוס קוקוס
- 2 כוסות קמח רגיל מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
אופן הכנה
- לשים בקערת המיקסר ביצים וסוכר ולהקציף על מהירות גבוהה 10 דקות לקצף אוורירי ותפוח.
- להנמיך את מהירות המיקסר ולזלף שמן בזרם דק.
- להוסיף למיקסר שמנת מתוקה מיץ לימון וגרודת לימון.
- בקערה נפרדת לערבב יחד את כל היבשים: קוקוס, קמח, אבקת אפייה ומלח.
- להוסיף למיקסר בפעמיים שלוש רק עד שהכל מתאחד.
- לשחרר מהמיקסר ולבדוק עם מרית בתנועות קיפול שכל הקמח התערבב היטב בתערובת.
- למזוג לתבנית אפייה משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כ- 40 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא עם פירורים לחים.
- להוציא מהתנור ולהרטיב מייד עם הסירופ החם.
סירופ
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- גרידת לימון מחצי לימון
- גרידת תפוז מחצי תפוז
- 3-4 כפות מיץ לימון
הכנת הסירופ
להרתיח הכל יחד 5 דקות. להרטיב את העוגה מייד כשהיא יוצאת מהתנור.