בלילה אחת ושתי עוגות בסיר המחולק של מגנוס. הסיר שהפכתי לתבנית ואני אופה בתוכו עוגות, פשטידות ומאפים בשני טעמים הסיר עכשיו בהנחה של 15% וגם כל האתר של מגנוס. מתכון לעוגות, פרטים על ההנחה וקוד קופון בתוך הפוסט
אז הפעם הכנתי בסיר המחולק 2 עוגות גבינה בשני טעמים. חסל סדר התלבטויות איזה טעם להכין, אני מכינה בלילה אחת, מחלקת לחצי ולכל חלק מכניסה טעם אחר. כך אני מקבלת 2 עוגות שנאפות יחד כעוגה אחת בסיר המחולק וזה גם נוח לאחסון.
לימונית שוקולדית משויישת
הפעם הוספתי לבלילה אחת גרידת לימון ולשנייה שוקולד מומס בצורת שייש. שתיהן כל כך טעימות והמרקם ממש כמו של עוגת מוס לא אפויה. קצת מזכירה במרקם את העוגה הבאסקית.
בלילה אחת שתי עוגות גבינה בסיר מחולק
הסיר המחולק של מגנוס עכשיו בהנחה של 15% באתר וגם כל האתר בהנחה
בסוף הרכישה, בקופה יש להכניס קוד קופון: yehudit15
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אמנם אפיתי את העוגות בלי נייר אפייה והן נחלצו מצויין אבל ליתר ביטחון אני ממליצה לרפד את הסיר בנייר אפייה. פשוט לשמן את הסיר ולהניח נייר אפייה בכל אחד מהתאים. אם הנייר גבוה מידי, אפשר לגזור אותו אבל להשאיר קצוות שיקלו על החילוץ.
- העוגות משתבחות אחרי לילה במקרר ונשארות טעימות למשך שבוע.
- אחרי יומיים – שלושה במקרר העוגות מגירות מעט נוזלים וזה בסדר.
- האפייה נעשית על חום נמוך יחסית בתוך סיר או כלי נוסף שלתוכו מוזגים מים רותחים. האדים מונעים מהעוגה להתבקע בחלק העליון.
- הסיר המחולק בקוטר 28 ס"מ.
- ניתן להכין את העוגות בשתי תבניות נפרדות בקוטר 14-16 ס"מ כל אחת.
- אפשר להכין מהבלילה עוגה אחת בקוטר 24-28 ס"מ – תלוי בגובה התבנית.
מצרכים לשתי עוגות בסיר מחולק בקוטר 28 ס"מ
- 6 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1.5 כוסות סוכר לבלילת החלמונים
- 1/4 כוס סוכר להקצפת החלבונים
- 1.5 ק"ג גבינה לבנה 5%
- 2 שמנת של פעם (400 גרם)
- 2 אשל (400 גרם)
- 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 כוס קורנפלור (140 גרם)
- 1 כפית מחית וניל
- גרידת לימון מלימון שלם לבלילת הלימון
- 100 גרם שוקולד מריר לבלילה המשויישת
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על תכנית רגילה.
מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
את החלמונים שמים בקערה גדולה עם 1.5 כוסות סוכר, עם הגבינה הלבנה, שמנת של פעם, אשל, אינסטנט פודינג וניל, קורנפלור ומחית וניל וטורפים היטב במטרפה ידנית לבלילה חלקה בלי גושים.
מקציפים את החלבונים במיקסר דקה ומתחילים להוסיף 1/4 כוס סוכר בהדרגה. מקציפים לקצף יציב אבל מאוד רך.
מעבירים רבע מהקצף לבלילת החלמונים וטורפים עם מטרפה בצורה חופשית. את שאר הקצף מעבירים לקערת החלמונים ומקפלים בעדינות עם מרית ורק עד שהבלילה אחידה.
משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה, משמנים היטב גם את נייר האפייה.
מחלקים את הבלילה לחצי – אם יש משקל – שוקלים כל חלק ל – 1500 גרם (1.5 ק"ג).
לחצי מהבלילה מוסיפים גרידת לימון.
לחצי השני – ממסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים. כשהשוקולד מתקרר מעט מוזגים אותו עם כפית לתוך בלילת הגבינה בצורת ספירלה. לוקחים שיפוד, נועצים לתוך הבלילה ועושים צורת 8 בערך 6-7 פעמים, ככה ויוצרים צורת שייש.
מוזגים את הבלילות לסיר המחולק – כל בלילה בחלק אחד ומיישרים עם פלטה קטנה.
מניחים סיר או כלי גדול יותר מהסיר המחולק, בתנור, בשליש התחתון. מניחים בתוך הסיר הגדול את הסיר המחולק ולתוך הסיר הגדול מוזגים מים רותחים עד לחצי מגובה הסיר המחולק.
אופים את העוגות שעה וחצי – שעתיים או עד שהעוגות נראות יציבות ומוכנות.
מכבים את התנור ומקררים את העוגות בתנור מכובה.
אחרי שעה מוציאים את העוגות ומעבירים למקרר להתייצבות מלאה.
נעזרים בנייר האפייה כדי לחלץ את העוגות ומעבירים אותן לכלי הגשה.
העוגות נשמרות שבוע במקרר.