עוגות שמרים אישיות במילוי גבינת שמנת וריבת חלב. הן יוצאות במרקם וטעם מושלמים, ממש כמו גביניות אלפחורס


הקלות של אנשים על המקלדת מהממת אותי כל פעם מחדש. איך אנשים מרשים לעצמם לכתוב תגובות כל כך מגעילות ואלימות לאנשים אחרים? ולא, אני לא מדברת על עצמי כי אני מפרסמת בעיקר מתכונים ולא ממש חושפת את עצמי, אבל, אני קוראת כל מיני פוסטים שמתפרסמים ונדהמת מכמות הרוע והאלימות שקיימת במדינה הקטנה שלנו. לתומי חשבתי שאחרי מה שעברנו ב – 7/10 ועדיין עוברים יהיה פה שינוי משמעותי, אנשים יכבדו יותר אחד את השני, יקבלו דעות אחרות ושונות משלהם אבל לא! המצב הסלים עוד יותר ממש שהיה קודם. רמת האלימות עלתה כמה מדרגות ולא נראה שזה הולך למקום טוב יותר והאמת זה מייאש. אני מקווה מאוד שתהיה פה התעוררות ואנשים יירגעו ויבינו שאנחנו חייבים להיות מאוחדים כדי לנצח.

המפלט שלי מכל הרעשים האלה זה תמיד המטבח. אני נכנסת לאפות ובשבילי זה ממש סוג של תרפיה או מדיטציה, כזו שמרגיעה את הגוף והנפש. הפעם הכנתי בצק שמרים במטרה להכין עוגות שמרים במילוי גבינה. ואז שיניתי את דעתי ונזכרתי שבא לי להכין עוגות אישיות בתבנית מאפינס. לפני כמה שנים הכנתי לחמניות וניל במלית גבינה וצימוקים שיצאו מושלמות בתבנית מאפינס. תוך כדי הכנה התחשק לי לגוון בטעם ושילבתי ריבת חלב עם הגבינה ויצא מדהים, ממש כמו אלפחורס שמרים.

גביניות שמרים וריבת חלב בסגנון אלפחורס
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק1
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר כמובן להכין מהבצק עוגות שמרים רגילות בתבניות אינגליש.
- אפשר למלא במלית גבינה ותוספת של טעם אחר שאוהבים כמו למשל מחית פיסטוק, ממרח לוטוס וכו'.
מצרכים ל – 12 עוגות אישיות ועוד עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק
לבצק
- 560 גרם קמח (4 כוסות מדידה)
- 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1 גביע קטן שמנת חמוצה (100 גרם)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 1/4 כוס שמן (50 גרם)
- 1/3 כוס חלב (80 מ"ל)
- 1/2 כפית מלח (2.5 גרם)
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מלית גבינה וריבת חלב
- 400 גרם גבינת שמנת
- 250 גרם ריבת חלב
- 1 ביצה
- 50 גרם קורנפלור
סירופ סוכר
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
לפיזור: קוקוס
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים חוץ מהמלח והחמאה. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה למשך 5 דקות. מוסיפים מלח וקוביות חמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומתקבל בצק אחיד. מתפיחים בקערה שעה ואז מעבירים לילה למקרר. למחרת מחלקים את הבצק ל – 12 כדורים במשקל 60 גרם. משארית הבצק מכינים עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק.
מכינים את המלית: מערבבים יחד גבינה, ריבת חלב, ביצה וקורנפלור.
מכינים סירופ סוכר: מרתיחים יחד סוכר ומים למשך 15 דקות על להבה בינונית. מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.
מכינים גביניות: משמנים קלות את תבנית המאפינס. מניחים בכל שקע כדור בצק ומועכים עם הידיים כדי ליצור שקע שלתוכו נזלף את המלית. חשוב ממש לעבור פעמיים על הבצק עם האצבעות כדי שיהיה שקע מספיק עמוק ואז לתוכו מזלפים את המלית. מתפיחים את המאפינס כ – 30-40 דקות. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כ – 20-25 דקות. מוציאים מהתנור, מורחים מייד כשהעוגות עדיין חמות בסירופ סוכר ומפזרים קוקוס. מכינים גם עוגה מהבצק הנותר, מתפיחים כשעה ואופים כ – 30-40 דקות או עד שהעוגה מוכנה. העוגות נשמרות עד חודש במקפיא.
בתאבון!
תודה אבה על המתכון! האלימות לא התגברה, היא פשוט יותר נחשפת ויותר פומבית מתמיד בגלל רשתות חברתיות. האנשים לא השתנו מאז שקיימים וגם רוב הסיכויים שלא ישתנו 🙂
הכל השתנה כולל ההתנהגות של האנשים וכן, הרשתות החברתיות מאפשרות יד קלה על המקלדת וכן, האלימות גברה וזה ממש לא מה שהיה
תודה על המתכון
מזכיר לי את הילדות
בוקר טוב,
אך למלא את העוגה?
פשוט לרדד דק, להניח מהמלית ולגלגל או ליצור צורה שאוהבים