לחמניות וניל במילוי גבינה וצימוקים. בצק במרקם עננים מדהים עם טעם וניל ובתוספת מלית גבינה זה הופך לחגיגת טעם אמיתית.
כנסו לראות איזה עוד מאפים הכנתי עם הבצק המעולה הזה
חודשים יושב לי בראש להכין את הלחמניות וניל האלה במילוי גבינה וצימוקים וכל פעם זה נדחק לטובת מתכון אחר. השבת החלטתי שאני קמה על הבוקר ומכינה בצק. הבצק הזה הוא אחד הטובים שלי ואני מכינה אותו בהמון וריאציות. הוא כל כך נוח לעבודה וכל כך טעים שאני ממש נצמדת אליו ובכל פעם שעולה לי רעיון לעיצוב חדש אני יודעת שזה יהיה מהבצק הזה שהוא מושלם בעיני. כנסו כאן ללחמניות פרח וניל מושלמות וכאן לעוגת שמרים וניל במילוי קקאו וקינמון מדהימה.
בגדול רציתי להכין בכלל גביניות עגולות שראיתי ברשת לפני כמה חודשים. יוצרים כדור בצק ובעזרת כוס יוצרים מעין גומה שלתוכה שמים את מלית הגבינה. תוך כדי הכנת הבצק עלה לי רעיון להניח את הבצק בתבנית מאפינס ובתוך התבנית ליצור את הגומה ויצא מהמם והכי חשוב טעים בטירוף.
תראו כמה שהן יפות
לחמניות וניל במלית גבינה וצימוקים
היכנסו כאן לסרטון הדגמה מלא של המתכון
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- כל החומרים נשקלו במשקל ונמדדו בכפות/כוסות מדידה אוניברסליים. אני ממליצה מאוד לרכוש משקל וסט מדידה אוניברסלי על מנת לדייק בכמויות.
- הבצק הזה הוא אחד הנוחים לעבודה ואחד הטעימים שתכינו (באחריות) והוא מתאים לכל מאפה מתוק שתחליטו להכין.
- אפשר למרוח את המאפים בסירופ סוכר ואז הם נשמרים טריים יותר זמן.
- ניתן להכין מלית גבינה ופטל/דובדבנים או כל פרי אחר שאתם אוהבים.
- אפשר למלא את הגומה בשוקולד.
- את הלחמניות אפיתי בתבנית מאפינס בעלת 12 שקעים. כיוון שיש 24 לחמניות, אפיתי את הנגלה הראשונה ובינתיים כדורי הבצק המתינו מכוסים לתורם. כשהלחמניות היו מוכנות, קיררתי מעט את התבנית ועשיתי סיבוב נוסף עם שאר הלחמניות.
- הלחמניות עוברות הקפאה מצויין. כשרוצים לאכול, מפשירים במיקרוגל ומומלץ לתת חימום קל בתנור כדי להלחזיר את הטריות, אבל, זה טעים מאוד גם אם רק מפשירים במיקרו.
- שימו לב, לבצק שמרים בחורף לוקח הרבה יותר זמן לתפוח ולכן, יש לתת לבצק את הזמן שלו עד שיכפיל את הנפח.
מצרכים לכמות של 24 מאפים
- 1 ק"ג קמח רגיל (רב תכליתי)
- 2 כפות שטוחות שמרים יבשים (20 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- חבילה אחת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 כף מחית/תמצית וניל אמיתי
- 1/2 כוס שמן (100גרם)
- 1 כוס חלב פושר (240 מ"ל)
- 1/4 כוס מים בטמפרטורת החדר (60 מ"ל)
- 1.5 כפיות מלח (7.5 גרם)
- 50 גרם חמאה רכה
- למריחה לפני אפייה: ביצה טרופה מהולה בכף חלב
- לפיזור: סוכר גבישי (קונים בחנויות אפייה)
מלית גבינה וצימוקים
- 150 גרם גבינת מסקרפונה/גבינת שמנת 30%
- 350 גרם גבינה לבנה 5%
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 2 ביצים
- 20 גרם אבקת סוכר (2 כפות)
- 20 גרם קורנפלור (2 כפות)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- חופן צימוקים בהירים
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים.
מוסיפים את כל החומרים מלבד מלח וחמאה ומתחילים ללוש את הבצק על מהירות נמוכה במשך 5-6 דקות, עד שמתגבש בצק.
מוסיפים מלח וחמאה רכה ולשים עוד 5 דקות.
משאירים את הבצק במיקסר, מכסים עם מגבת ומתפיחים חצי שעה.
אחרי חצי שעה לשים את הבצק עוד 2 דקות.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים כדור חלק. מניחים בקערה גדולה משומנת קלות, מכסים עם ניילון ומתפיחים שעה – שעה וחצי (בחורף ההתפחה לוקחת זמן רב יותר אז לתת לבצק את הזמן שלו עד שמכפיל את הנפח).
מכינים מלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית מלבד הצימוקים ובעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב למלית חלקה. מוסיפים צימוקים ומערבבים. אפשר להעביר לשקית זילוף ואפשר להשתמש בכף כדי למלא את המלית בבצק.
מעצבים את הבצק לכדורים: אחרי שעה וחצי מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם. מכסים אותם ומתפיחים 10-15 דקות.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מעצבים את הכדורים ללחמניות: משמנים תבנית מאפינס בחמאה ומניחים את הכדורים בתבנית. בעזרת כלי כלשהו או בעזרת הידיים יוצרים גומה במרכז כל כדור. המטרה היא לעשות כמה שיותר מקום למלית. כשמסיימים ליצור גומה חוזרים לכדור הראשון שיצרנו בו את הגומה ומגדילים אותה. אחרי שהבצק נח קצת הוא מתרצה וקל יותר ליצור גומה גדולה (תיעזרו בסרטון שהכנתי).
מורחים ביצה ומפזרים על קצוות הבצק סוכר גבישי (לא חובה אבל מוסיף יופי וטעם).
מזלפים או נעזרים בכף כדי למלא את הגומה עם המלית. מניחים עוד קצת צימוקים מעל המלית ואופים מייד כ – 20 דקות, עד שהבצק מזהיב ונראה מוכן.
מוציאים, מקררים כמה דקות ומשחררים את הלחמניות מהתבנית.
מקררים מעט את התבנית ועושים אותו דבר עם שאר הבצק.
love your recipes thank you for including the weight of each ingredien
♥ ♥ ♥
וואו איזה בצק מושלם. הכנתי גם לחמניות פרח וגם ממולאות גבינה. תודה על מתכון מצויין.
תודהה רבה זה באמת בצק מושלם
היי הבצק מתאים גם לפאי פקאן אישי?
היי דני,
אתה נמצא בדף של לחמניות וניל אבל כל פאי אפשר להכין אישי
האם לאפות בטורבו או רגיל?
רגיל
היי יהודית,
תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים שאת משתפת אותנו.
אשמח לקבל ממך עוד רעיונות למלית שהיא לא גבינה. את רשמת שאפשר גם שוקולד – האם את מתכוונת לנוטלה או כל סוג דומה?
תודה
סימה גביש
בשמחה רבה סימה
את יכולה נוטלה או כל ממרח שאת אוהבת, את יכולה קוביות שוקולד, ריבה טובה וכו'
נראה בצק נפלא. האם לא בעייתי להתפיח בחוץ בקיץ? קצת חוששת מהשמנת החמוצה.
האם יש אפשרות להתפיח במקרר לילה?
היי שרון,
ממש לא בעייה להתפיח בחוץ את הזמן שכתבתי.
את יכולה להתפיח לילה במקרר – כל בצק שמרים
לחמניות וניל משגעותתת וטעימות תענוג ❤?
יפה שציינת להשתמש בכוסות וכפיות מדידה אוניברסליות ולא כמו שאר החובבנים שמשתמשים בכוסות חד פעמיות חם או קר ובצורת חרוט , ובנוסף בכפיות וכפות אכילה שגם מגיעות בכל מיני גדלים . תודה על מתכון נפלא וכל כך קל . ?
בשמחה רבה אתי, חובה כדי להצליח במתכונים
שבוע מהמם ♥