עוגה מדהימה (לפחות לדעת כל מי שטעם אותה) התגובה הראשונה של כולם הייתה "וואווו מה זהההה?"…. שילוב הטעמים מנצח! גבינה עשירה, עוגיות אוריאו ומוס בטעם קפה שמשלים לגמרי את התענוג.
לבסיס – תבנית מספר 24
- חבילת עוגיות אוריאו
- 50 גרם חמאה רכה
אופן הכנת הבסיס
- לטחון במעבד מזון את העוגיות יחד עם החמאה.
- בעזרת כף לשטח על תבנית אפייה עגולה שרופדה בנייר אפייה.
חומרים לעוגה
- 14 גר' ג'לטין (שקית אחת)
- 1/4 כוס מים להמסת הג'לטין
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס חלב
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 250 גר' גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר
- 250 גרם גבינה לבנה 5% בטמפרטורת החדר
- 100 גרם שוקולד לבן.
- 14 עוגיות אוריאו
אופן הכנה
- לסדר מסביב לדפנות התבנית שקף (לא חובה. ניתן לקנות בחנויות מתמחות לאפייה).
- לשים בקערית קטנה ג'לטין ומים עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים (כ- 20 דקות).
- להקציף במיקסר שמנת מתוקה+ אינסטנט פודינג וניל+ חלב לקצפת רכה.
- לעצור את פעולת המיקסר ולהוסיף את שני סוגי הגבינות ולערבל עוד דקה.
- להמיס במיקרוגל את השוקולד הלבן (בפולסים של 1/2 דקה וערבוב כל פעם) ולהוסיף לתערובת הגבינה.
- לחמם במיקרוגל את הג'לטין ל-10 שניות רק עד שהוא נמס ונעשה צלול, לשפוך לתערובת הגבינה ולערבב היטב.
- לשפוך חצי מתערובת הגבינה על בסיס עוגיות האוריאו ולשטח עם מרית.
- להניח על שכבת הגבינה 14 עוגיות אוריאו שלמות בשכבה אחת.
- למזוג מעל שכבת העוגיות את יתרת הגבינה (בעדינות כף אחרי כף) ולשים במקרר ל-6 שעות לפחות או לילה.
חומרים למוס קפה
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% שומן
- 2 כפות אבקת סוכר
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 שוקולד לבן עם עוגיות שהומס במיקרוגל.
- כפית אבקה להכנת משקה בטעם מוקה (השתמשתי בקפה של עלית. אפשר לשים גם אבקת נס קפה רגיל לא מגורען).
אופן הכנה
- להקציף יחד שמנת מתוקה+ שמנת חמוצה+ אבקת סוכר + אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
- להוסיף את השוקולד הלבל המומס + אבקה להכנת משקה מוקה ולהקציף עוד דקה – שתיים עד שמקבלים קצפת יציבה מאוד (זהירות לא להקציף יותר מידי כדי שהקרם לא יישבר).
- לשטח מעל העוגה ולשים במקרר להתייצבות של לפחות שעתיים.
- להוריד את השקף ולהתענגגגג.