עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה. הכי קלה להכנה, עם מרקם קרמי מדהים וטעימה בטירוף. מסוג העוגות שאפשר להכין ממש בדקה התשעים ועדיין נראית מושקעת


נראה לי שהבנתם כבר שעוגות גבינה הן הפייבוריטיות שלנו בבית. אפויות, קרות, אישיות, משפחתיות, בכוסות…הכל הולך והכל טעים לנו. כשאני מתלבטת איזו עוגה להכין לשבת, עוגת גבינה תמיד תנצח. היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה שאין הרבה מה להתלבט, אלא רק לבדוק שיש לי מספיק גבינה ושמנת חמוצה במקרר ובדרך כלל יש.

בשבוע שעבר, אחרי שסיימתי כבר את כל הבישולים וההכנות לשבת וגם הייתה עוגה אחת מוכנה, החלטתי שזה לא מספיק וצריך עוד עוגה. הצצה קלה במקרר וגיליתי שאין לי מספיק גבינה ושמנת. שאני אוותר?? ממש לא! מה זה בשבילי לבקש מהחצי שיילך לקנות גבינות 🙂 אז הוא הלך וחזר עם גבינה ושמנת חמוצה.

העוגה הזו אמנם מורכבת משלוש שכבות אבל באמת שהיא בין הקלות שיש. 5 דקות ערבוב של חומרים והיא נכנסת לתנור לשעה – שעה ורבע, מוציאים אותה, מצפים בשמנת חמוצה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות. עכשיו מה הבעייה?? שחייבים לחכות כמה שעות שהיא תתייצב במקרר לפני שפורסים אותה. אבל ההמתנה לגמרי שווה אז אל תהססו יותר מידי. העוגה יוצאת קרמית וטעימה בטירוף. אני בחרתי להניח מעליה פירות יער, במקרה שלי היו לי במקפיא, כמובן שאפשר טרי אבל אני אוהבת גם את הקפואים.

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה
לפני שמתחילים
- העוגה הזו מורכבת משלוש שכבות – ביסקוויטים, גבינה וציפוי שמנת חמוצה, אבל לוקח ממש 5 דקות להכין אותה.
- העוגה יוצאת מהתנור כשהיא עדיין רוטטת במרכז. חובה לקרר את העוגה כמה שעות טובות במקרר עד שהיא מתייצבת.
- העוגה משתבחת אחרי יומיים במקרר.
- לרגישים לגלוטן – מחליפים את הביסקוויטים בכאלו ללא גלוטן.
- לפסח – מחליפים את הביסקוויטים בכשרים לפסח.
לתבנית בקוטר 26 ס"מ
לתחתית ביסקוויטים
- 200 גרם ביסקוויטים פתיבר
- 100 גרם חמאה מומסת
לעוגת גבינה
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
- 1 כוס סוכר
- 6 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי שמנת חמוצה
- 500 גרם שמנת חמוצה
- 2 כפות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.
- תחתית ביסקוויטים: שמים במעבד מזון את הביסקוויטים וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת וטוחנים עם הביסקוויטים עד לקבלת פירורים רטובים.
- מהדקים את הביסקוויטים היטב לתחתית התבנית. שמים במקפיא ומכינים את בלילת הגבינה.
- בלילת הגבינה: מערבבים את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר, הביצים ותמצית הווניל היטב. מוזגים את הגבינה על תחתית הביסקוויטים. מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. פותחים את התנור ומסובבים את התבנית כך שתיאפה שווה מכל הכיוונים. אופים עוד 30 – 40 דקות, עד שהעוגה נראית ברובה יציבה. במרכז היא עדיין מעט רוטטת וזה בסדר. מוציאים מהתנור ומקררים 5-10 דקות.
- ציפוי שמנת חמוצה: מערבבים את השמנת החמוצה ושני סוגי הסוכר. בעזרת כף מוזגים בעדינות את השמנת על העוגה באופן שווה, מתחילים מהשוליים לכיוון המרכז. פה צריך למרוח ממש בעדינות כדי שהשמנת לא תשקע למרכז העוגה. מחזירים לתנור ואופים עוד 10 דקות.
- מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים במקרר לפחות 5 שעות לפני שפורסים אותה.
העוגה מושלמת!!והמתכון מדוייק כל כך!
תודה!????
תודה רבה כייף לשמוע
תכנית טורבו או סטטי?
אם לא כתוב טורבו זה תמיד סטטי
היא אמורה לצאת לבנה מלמעלה?
אני רגילה לעוגות גבינה שמתחילים מטמפ גבוהה, העוגה משחימה ואז מורידים את הטמפ.
פה העוגה לבנה לגמרי, כנראה בגלל החום הנמוך, לא יודעת אם היא מוכנה
א. זאת לא עוגת גבינה רגילה.
ב. כל אחד אופה לפי השיטה שלו. בכל העוגות גבינה שלי אני אוהבת חום נמוך ואחיד לאורך כל זמן האפייה ושיישארו בהירות.
ג. זאת עוגה שחייבת קירור של לילה במקרר ורק אז היא מתייצבת ונעשית במרקם מדהים קרמי
אבל אני שואלת, האם העוגה אמורה לצאת לבנה לחלוטין מלמעלה? (ללא הציפוי)
כן לבנה ונראית לא אפויה עד הסוף. במקרר היא מתייצבת ומקבלת מרקם מושלם קרמי
סליחה, עכשיו ראיתי שכתבת שהעוגה בהירה, תודה
תודה על התשובות.
העוגה נמצאת כבר כשעה וחצי עוד מעט. אני נוגעת באמצע וזה רוטט, אך גם דביק(הבלילה קצת נדבקת לאצבעות), אני מניחה שזה עוד לא מוכן לגמרי. אשאיר אותה עוד קצת
הי יהודית, רוצה להכין את העוגה יש אפשרות לוותר על התחתית של הביסקויטים? לאפות בלי תחתית הכוונה? אולי בעקבות כך להוסיף לבלילה קורנפלור או משהו מייצב או שאין צורך? תודהה אשמח לתגובתך
לא ניסיתי בלי בסיס ונראה שלא מתאים בלי
שלום. רוצה לוודא לגבי הציפוי: כתבת 500 שמנת חמוצה. זה לא הרבה מידי?? זה 2 וחצי קופסאות שמנת.
נראית מעולה ורוצה לנסות.
תודה וחג שמח.
זה מה ששמתי בעוגה
יצא מעולה רק אני הוספתי קונפלור וזאת הייתה טעות זה הקשה את הגבינה.
חבל שהוספת. המתכון מדויק כמו שהוא
פצצה של עוגה
עוגה אליפות ברמת בתי קפה מפונפנים
תודה רבה
היי יהודית
יש לי כרגע רק 4 ביצים ורוצה להכין עכשיו , (אין לי אפשרות לצאת לקנות ) זה אפשרי ?
וגם.. יש לי חב׳ ביסקויטים שקניתי אותם טחונים , זה בסדר פשוט להוציא 200גר?
כן
היי העוגה בקירור כבר מאתמול ואני רוצה לעשות לה ציפוי כעת. טרם הכנתי.
אני צריכה לקרר אותה שוב כמה שעות?
היית צריכה לעשות את זה אתמול. ברור שתצטרכי לקרא אותה שוב. מציעה לך לוותר ולעשות קצפת משמנת מתוקה
היי,
האם יש צורך להניח תבנית מים בתחתית התנור בזמן האפייה?
אין צורך
בעוגה אין קורנפלור או קמח או אינסטנט פודינג וניל?למרות שנראית מעולה
אין והיא אחת הטובות
היי, יש לי עוגת גבינה אפוירה שכבר אחרי קירור במקרר, אפשר עדיין לעשות לה את הציפוי שמנת חמוצה? או שזה רלוונטי רק כשמוציאים את העוגה מהתנור
היי שרית
זה אכן דורש אפייה קצרה. אם העוגה עדיין שלמה את יכולה למרוח ולאפות. לא יקרה כלום
המרתי בציפוי את הסוכר ל א. סוכר כדי שהמרקם יהיה יותר חלק
בנוסף זרזפתי מעל העוגה מס' כפיות של ריבת חלב
יצא ממש מעולה!!!
תודה רבה
מעולה יעל
היי יהודית היקרה,
העוגה יצאה מדהימה מדהימה
האחים שלי בצבא
האם אפשר להקפיא להם?
היי טום יקר/ה 🙂
עוגה אפוייה לא ניתן להקפיא לצערי. היא משנה את המרקם המושלם שלה
הי,
אין לי עוגיות של פסח, יש תחליף?
ואפשר במקום השמנת חמוצה גנאש ריבת חלב, או שיותר מתאים למתכון של העוגה היותר אוורירית?
היי אלישבע,
בפסח קשה למצוא תחליפים ראויים. לא עולה לי כרגע איזה תחליף כשר לפסח. את יכולה לשים גנאש ריבת חלב