עוגת גבינה בחושה בשלושה טעמים – וניל, שוקולד וריבת חלב, קלה להכנה, יפהפייה ועם מראה מהמםםםם של נקודות שמכינים בטכניקה מאוד פשוטה
על העוגה הזאת חלמתי בלילה והיא יצאה בוללל כמו שחלמתי. דמיינתי שלושה טעמים, ממש ככה, נקודות בתוך העוגה וכשהכנתי לא ידעתי אם תצא כמו שדמיינתי כי בכל זאת כשאופים עוגה, לבלילה יש חיים משלה וחששתי שזה יתערבב ולא ייצאו נקודות. אבללל זה הצליח וזה יצא מהמם וכשראיתי את הדוגמא כשפרסתי אותה, התעלפתי, אני מתה עליה והיא גם כל כך טעימה וקלה להכנה.
תראו כמה זה פשוט, מכינים בלילה של עוגת גבינה בחושה, בלי הקצפות בכלל ואז מחלקים לשלוש קערות. לקערה אחת מוסיפים שוקולד מריר מומס, לשנייה ריבת חלב ואת השלישית משאירים כמו שהיא. ועכשיו מתחיל החלק הכייפי – מתחילים עם שכבה של בלילה לבנה ואז מניחים נקודות של בלילת שוקולד וביניהן נקודות של בלילת ריבת חלב ואז שוב שכבה לבנה על הכל וחוזר חלילה עד שמסיימים את כל הבלילה.
תראו איזה שלמות
עוגת גבינה אפויה בשלושה טעמים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את העוגה הזאת בכל טעם שאוהבים – פטל, פיסטוק, חמאת בוטנים וכו', רק לשמור על היחסים של הכמויות.
מצרכים לתבנית בגודל 30*12 ס"מ
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 200 גרם גבינת שמנת 30%
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
- 3 ביצים גדולות
- 100 גרם קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 כפית מחית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית קקאו (5 גרם)
- 50 גרם ריבת חלב
- 20 גרם קורנפלור
אופן הכנה
מכינים את בלילת העוגה: שמים בקערה את הגבינה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה, ביצים, קורנפלור, סוכר ומחית וניל וטורפים היטב.
ממסים שוקולד לבן בפולסים במיקרוגל. מעבירים כמה כפות מבלילת עוגת הגבינה לקערית השוקולד הלבן ומערבבים. מחזירים הכל לקערת העוגה ומערבבים טוב.
מעבירים פעמיים 350 גרם מהבלילה לשתי קעריות (בכל קערית 350 גרם).
ממסים שוקולד מריר במיקרוגל ומשלבים באחת הקעריות, מוסיפים לקערית גם את הקקאו מערבבים היטב לבלילת שוקולד אחידה.
בקערית השנייה משלבים את ריבת החלב ו – 20 גרם קורנפלור ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
את הקערה השלישית משאירים כמו שהיא.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מרכיבים את העוגה: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה היטב בחמאה.
מוזגים שכבה של בערך 1 ס"מ מהבלילה הלבנה ומיישרים. בעזרת כפית מניחים נקודות של בלילת שוקולד וביניהן נקודות של בלילת ריבת חלב ואז שוב שכבה לבנה על הכל וחוזר חלילה עד שמסיימים את כל הבלילות. שימו לב שכששמים את השכבה הלבנה, לשים עם כף בעדינות כדי לא לקלקל את הדוגמא.
מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת עמוקה ומכניסים לתנור. מוזגים לתבנית העמוקה מים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה.
אופים כשעה או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה.
מקררים בתנור מכובה שעה ומעבירים לכמה שעות למקרר.
פורסים ומתעלפים מהיופי 🙂
העוגה נשמרת במקרר עד שבוע.
היי,
הכנתי לחג. לצערי הרב, לא רצינו לאכול ממנה.
בהתחלה, כשיצאה מהתנור והיתה חמה – היתה מאוד טעימה.
אבל אח"כ – פשוט לא אכילה. לדעתי, לשים 100 גרם קורנפלור זה אמנם נותן לה מראה יציב – אבל המרקם והטעם פשוט נהרסים.
התבאסתי קצת, לא אשקר.
יש לי נסיון עם המון עוגות גבינה, כבר כמה שנים ברצף שאני מכין כל מיני.
כמות הקורנפלור הדליקה לי נורה אדומה, אבל לא ציפיתי שזה עד כדי כך ישפיע על הטעם.
היא כן יצאה מהממת ונראתה כמו תכשיט על השולחן, אבל ממש לא טעימה לצערי..
זרקנו אותה לפח..
מצטערת לשמוע. לדעתי אפית יותר מידי כי אצלי הייתה מעולה כל השבוע ועוד אנשים אפו ויצא להם מעולה. נראה לי שהבעייה היא אפיית יתר אבל אנסה שוב למען הסר ספק. תודה על ההערה
היי, עכדיו מכינה לנו לחג..
האם אפשר להקפיא את העוגה?
למה להקפיא? היא נשארת מעולה שבוע במקרר ואפילו יותר. בכל מקרה, עוגות אפויות בעיקרון לא מומלץ להקפיא
הי, נראה מעולה! אם לא רוצים גבינה שמנה במה אפשר להחליף? גבינה לבנה 9% יכול לעבוד? תודה רבה!
מאמינה שכן
בוקר טוב
מה אפשר לשים במקום מחית ווניל?
בברכה
סיגל
תמצית וניל. לא תקבלי את אותו טעם
נראה שווה ביותר, המון תודה!
מצחיקה אותי ההערה שנשמר במקרר שבוע…
אצלינו זה יחוסל תוך יומיים!?
חחחח גם אצלי. אני תמיד גונבת חתיכה כדי לבדוק עמידות
מה זה מחית וניל? קונים את זה?
כן תחפשי באינטרנט מחית וניל
קילו גבינה על תבנית לחם קטנה?
כן
האם ניתן לוותר על לא שוקולד לבן?
תודה
זה חלק מהמתכון. את יכולה להשמיט ולהמתיק עוד קצת