אצלינו בבית מתים על עוגות גבינה מכל הסוגים. לפני כחודשיים הכנתי את העוגה לחברה לעבודה שפרשה לגמלאות (בהצלחההה שולה ♥). העוגה קצרה הצלחה יתירה, מתכון נרשם וחולק לכל דורש ועכשיו גם אתם, קוראי הבלוג הנאמנים שלי תקבלו את המתכון לעוגה מדהימה שאם רק עוקבים אחרי השלבים (ולא מדלגים!!) העוגה תצליח ותהפוך לעוגת הבית הקבועה שלכם. קחו בחשבון שכל התמונות (חוץ מהראשונה) צולמו בתנאים לא תנאים על אדן החלון במשרד שלי בעבודה (לא מתרצת, רק שתדעו ).
כל מה שצריך רק להתייחס לכמה כללים פשוטים שאם דבקים בהם העוגה מצליחה והכי חשוב לא צונחת.
- כל החומרים בלי יוצא מן הכלל צריכים להיות בטמפרטורת החדר.
- לסנן את הגבינה לילה שלם או 5-6 שעות בתוך מסננת. המטרה היא להיפטר מהנוזלים שיש בגבינה.למי שלא יודע, אחת הסיבות לכך שעוגות גבינה צונחות אחרי האפייה, זה הנוזלים הרבים שיש בגבינה. כיוון שאין בעוגה הזו קמח, אין למעשה מה שיספוג את הנוזלים שיש בגבינה ולכן היא עולה אבל אין מה שיחזיק אותה. לכן חובה לסנן את הגבינה.
- להקציף את החלבונים רק עד יציבות.
- לאפות את העוגה בחום של 150 מעלות למשך 2-3 שעות בלי חשש.
- אסור בתכלית האיסור : לא פותחים את התנור שעה וחצי ראשונות בכלל (אין צורך כי לעוגה לוקח הרבה יותר זמן להיאפות וכיוון שחום התנור נמוך מאוד אין חשש שהיא תישרף או תיאפה יתר על המידה).
- לשים את העוגה על רשת אפייה בשליש התחתון של התנור.
- להניח סיר עם מים רותחים ליד העוגה (אם יש מקום) או בתחתית התנור(האדים שמתפזרים בחלל התנור מונעים את התבקעות העוגה).
- ואחרון חביב – צריך תבנית אפייה מספר 24 או 26 בגובה 10 ס"מ כדי שיהיה לעוגה לאן לטפס. אם אין תבנית גבוהה, אפשר להגביה את התבנית בעזרת נייר אפייה. הפעם אפיתי עם רינג מספר 26 בגובה של 10 ס"מ ושמתי מסביב נייר אפייה שייקל עליי את חילוץ העוגה מהרינג. אפשר לאפות בתבנית 24 גבוהה ואז העוגה תצא עוד יותר גבוהה. העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו היא נכנסה.
חומרים לבסיס
- 250 גרם פתיבר
- 120 גרם חמאה מומסת
הכנת הבסיס
- לטחון את הפתיבר במעבד מזון. להוסיף את החמאה ולערבל עד שמקבלים תערובת שנראית כמו בוץ.
- לשטח עם כף בתבנית אפייה מספר 26. להדק היטב עם הכף. לשים במקפיא חצי שעה.
- אחרי חצי שעה להוציא מהמקפיא. לחתוך נייר אפייה לשלוש רצועות מלבניות שוות. לשמן את הרינג ולשים מסביב לדפנות הרינג שתי רצועות מנייר האפייה שגזרנו.
חומרים לעוגה
- 1.5 ק"ג גרם גבינה לבנה 5% (שמים במסננת 1.5 ק"ג גבינה ומשתמשים במה שנשאר מהגבינה אחרי הסינון)
- 2 גביעים שמנת של פעם (חמוצה)
- 5 כפות גדושות קורנפלור
- 1 קופסא אינסטנט פודינג וניל
- 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים בטמפרטורת החדר.
- 1 כוס סוכר (כוס מדידה אוניברסלית)
ההכנה
- לחמם את התנור ל -150 מעלות.
- לערבב את הגבינה, שמנת, קורנפלור, פודינג וחלמונים ולבחוש.
- להקציף חלבונים עד לקבלת קצף לבן (כדקה) להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף עוד 2-3 דקות רק עד יציבות. לקפל לתוך תערובת הגבינה בזהירות.(לא לערבב יותר מידי. ערבוב יתר גורם להכנסת אויר לעוגה ולהתבקעות בתנור).
- לאפות בחום נמוך של 150 מעלות כשעתיים וחצי – שלוש. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להצטנן בתוך התנור. (לא לשכוח לשים קערה עם מים רותחים ליד העוגה).
קרם מעל העוגה אם רוצים זילוף מעוצב
- 2 יחידות שמנת מתוקה 38% שומן
- חפיסה אינסטנט פודינג בטעם וניל
הכנת הקרם
- להקציף יחד ממש רק עד לקבלת קצף יציב ולקשט את העוגה.