מי לא מכיר את גן השעשועים הכי מדליק של הבשלנים והאופים?? אני מניחה שמי שאוהב לאפות ולבשל (ומן הסתם אתם פה כדי לקרוא את הפוסט הזה) יצא לו לפחות פעם אחת לבקר באחת החנויות של דומו & דליקטס. לדומו & דליקטס יש כמה וכמה חנויות ברחבי הארץ. לי יצא להיות בחנות בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה. שימו אותי בחנות הזו ותשכחו ממני לשעות ארוכות מאוד,ממש כמו לשים ילד בחנות ממתקים….כלי הבית המיוחדים שלהם, המגוון העצום שיש בחנות, השרות ובכלל הריחות המטריפים גורמים לי להפעיל את כל חמשת החושים שלי ולהתלהב מכל מוצר כמו ילדה קטנה (אני לא מגזימה…אני מאודדדד אוהבת את הרשת הזו).אז כשקיבלתי במתנה מגוון מוצרים שווים מהחנות לא הפסקתי להתלהב וכבר ידעתי מה אני הולכת להכין עם כל מוצר ומוצר ואיך הוא בדיוק ישמש אותי במטבח.
עוגת הגבינה הזו נאפית בתוך אמבטיית מים רותחים, מה שנותן לה מרקם נימוח במיוחד. מעל העוגה מזגתי רוטב טופי טעיםםם ומעל הכל קישטתי עם קרמל סוכר שיצרתי ממנו צורות מגניבות. העוגה עצמה קלה מאוד להכנה, רק מערבבים ואופים. העוגה יוצאת בדיוק בגובה שנכנסה לתנור. אם לא אוהבים רוטב טופי אפשר לשים במקום גנאש שוקולד, קרם ריבת חלב או כל קרם או רוטב שאוהבים. אנחנו מאוד אהבנו את הטופי שמשתלב מעולה עם הגבינה.
חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 26
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד לבן
- 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 200 גרם גבינת שמנת 30% שומן (השתמשתי בגבינת גד)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות קורנפלור
- 4 ביצים
- 3/4 כוסות סוכר
אופן הכנה
- לחמם תנור לחום של 160 מעלות.
- לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בצלוחית.
- לחמם שמנת מתוקה לסף רתיחה ולמזוג מעל השוקולד. להמתין דקה ואז לערבב עד שהשוקולד נמס לחלוטין (אם הוא לא נמס לחמם כמה שניות במיקרוגל).לשים במקרר או המקפיא לצינון(לא להקפיא רק לצנן מעט).
- לשים בקערה גבינה לבנה, גבינת שמנת, אינסטנט פודינג וניל, קורנפלור, ביצים וסוכר ולערבב היטב עם מטרפה ידנית עד שהסוכר נמס.
- להוסיף את תערובת השוקולד הלבן ולערבב לאחידות.
- לצקת לתבנית אפייה ולהניח את תבנית האפייה בתוך תבנית נוספת שמילאנו במים רותחים בגובה 1 ס"מ (אם אופים בתבנית אפייה קפיצית אז חובה לעטוף היטב את התבנית עם נייר כסף כדי שלא יחדרו מים לתבנית).
- לאפות שעה וחצי- שעה ו-40 דקות עד שהעוגה יציבה. וזהובה קלות.
- לצנן חצי שעה בתנור חצי פתוח.
רוטב טופי (מתכון של חן שוקרון)
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 50 גרם חמאה
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 2 כפות סירופ תירס בהיר
- 3/4 כוסות סוכר
- 2 כפות מים
אופן הכנה רוטב טופי
- בסיר קטן להביא לרתיחה שמנת, חמאה ותמצית וניל. להסיר מהאש.
- במחבת טפלון כבדה לחמם סירופ תירס וסוכר. לא נוגעים במחבת, רק מנענעים אותה קלות. מבשלים עד שהסוכר מתחיל להפוך נוזלי ומזהיב בקצוות. כשהסוכר מתחיל להזהיב בקצוות אפשר לערבב עם כף עץ. כל הזמן לערבב עד שהסוכר מקבל צבע ענברי בהיר. זה לוקח בערך 5 דקות. (בשלב הזה צריך להיזהר מבישול יתר שייתן מרירות לטופי).
- מוסיפים את השמנת ומערבבים במרץ 2-3 דקות עד שהסוכר נמס כולו והעיסה מבעבעת.
- מצננים מעט ומוסיפים 2 כפות מים.
- מצננים מעט ומוזגים על העוגה כשהרוטב מעט חמים.
- לשמן נייר אפייה ולהניח בצד.
- להמיס במחבת טפלון כבדה חצי כוס סוכר לקרמל בהיר.
- בעזרת כף לזלף על נייר האפייה צורות.
- לקרר ולקשט את העוגה.