עוגת גבינה וביסקוויטים אפויה! כן, אפיתי את עוגת הביסקוויטים האהובה וזה יצא כל כך יפה וטעים. העוגה משתבחת אחרי יום יומיים במקרר
עוגת גבינה וביסקוויטים כולם מכירים ומכינים אבלללל עוגת גבינה וביסקוויטים אפויה?? אז זהו, שפתאום חשבתי למה לא? זה נשמע לי מאוד הגיוני וישר הלכתי לנסות. ושוב, אם העוגה פה בבלוג, זה אומר שיצאה טעימהההה מאוד ותראו כמה שהיא יפה.
עוגת גבינה וביסקוויטים אפויה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- יש לשים לב לאפות את העוגה רק עד שהיא מוכנה ולא יותר. בניגוד לעוגות גבינה שקשה מאוד לייבש אותן בתנור, פה הביסקוויטים סופחים את הנוזלים ולכן צריך להקפיד על אפייה נכונה, כלומר, שהעוגה תתייצב אבל תישאר עדיין מעט רוטטת במרכז. היא ממשיכה להתייצב במקרר.
- העוגה משתבחת אחרי יום במקרר.
מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 12*30 ס"מ
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 שמנת חמוצה (200 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 4 ביצים גדולות
- 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
- 25 ביסקוויטים פתיבר שוקולד
- 1 כוס חלב לטבילת הביסקוויטים
- 50 גרם חמאה+3 כפות חלב
אופן הכנה
מכינים את הבלילה: מערבבים יחד גבינה, שמנת חמוצה, סוכר, מחית/תמצית וניל, ביצים וקורנפלור וטורפים עם מטרפה ידנית רק עד שהבלילה אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים תחתית ביסקוויטים לעוגה: שמים כוס חלב בצלחת. מרטיבים כמה שניות את כל ביסקוויט ומניחים בתבנית. מכינים כך שתי שכבות שיהוו את הבסיס של העוגה, סך הכל משתמשים ב – 10 ביסקוויטים.
מוזגים חצי מכמות הבלילה על הביסקוויטים ומיישרים.
מרטיבים עוד 5 ביסקוויטים ומניחים אחד ליד השני בזהירות על הבלילה. זאת תהיה שכבה מרכזית.
מוזגים עם מצקת את שארית הבלילה בעדינות ובזהירות על הביסקוויטים ומיישרים.
את 10 הביסקוויטים שנותרו שוברים לחתיכות קטנות. אני שמתי בשקית עם סגר שהיא שקית חזקה ועם כוס או כלי אחר שוברים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות.
ממסים את החמאה ומערבבים עם החלב. מעבירים לקערית החמאה והחלב את הביסקוויטים השבורים ומערבבים כך שיצופו היטב.
את חתיכות הפתיבר מניחים על העוגה.
חשוב: משאירים את העוגה במקרר לפני האפייה למשך שעה לפחות. המטרה היא שהביסקוויטים יתרככו לפני שהם נכנסים לאפייה.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את העוגה 30-40 דקות או עד שהיא נראית מוכנה אבל עדיין רוטטת מעט במרכז, העוגה תמשיך להתייצב אחרי האפייה.
מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומקררים את העוגה שעה בתנור.
מוציאים ומחלצים מהתבנית. מקררים לחלוטין ומעבירים למקרר. העוגה טעימה יותר כשהיא קרה.
לא קראתי עד הסוף ולא הכנסתי את העוגה למקרר לפני האפיה
למה לצפות?
זה לערב חג ולא רוצה לאכזב במידה וצריך אכין עוגה חדשה
אשמח לדעתך
יש מצב שהביסקוויטים בתוך העוגה יהיו קשים אבל לא בטוח
האפייה בתנור באיזה תוכנית? טורבו?
רגילה
יהודית אביב יקרה .
תבנית אינגליש אחת או שתיים?
בנוסף האם ניתן להקפיא?
אשמח לתשובתך.
אחת בלבד ולא ניתן להקפיא עוגות גבינה אפויות
בוקר טוב,
האם אפשר להחליף חלק מהגבינה בגבינת שמנת?
לא מומלץ בכלל. היא תצא לך קשה ולא אוורירית הביסקוויטים גם סופחים את הנוזלים וגם עוברים אפייה
באיזה תבנית היא מתאימה?
כתוב המידות