מה עושים כשמתחשק גם עוגת גבינה וגם עוגת תותים?? עושים עוגה חצי חצי- חצי גבינה וחצי מוס תותים…. ובסיס של ביסקוויטים וחמאה תמיד קל וטוב. אם אתם רואים טביעת אצבע על העוגה זה כי לא התאפקתי וכל הזמן בדקתי את מידת ההתייצבות שלה… אה והעוגה יכולה להתאים גם לפסח. פשוט ממירים את הפתיבר בעוגיות יין כשרות לפסח.
העוגה בנוייה משלוש שכבות…אבל כל שכבה לוקחת ממש כמה דקות הכנה….מה שכן, יש לחכות לפחות שעה בין שכבה לשכבה. ההסבר הרבה יותר ארוך מזמן הכנת העוגה בפועל.
אם רוצים עוגה עם דפנות חלקות אז משתמשים בשקף (קונים בחנויות שמתמחות באפייה). אני שמתי שקף בגובה של 10 ס"מ כדי שלעוגה יהיה גובה.
העוגה לא מאוד מתוקה כי אני לא אוהבת עוגות מתוקות אלא במתיקות מעודנת. אם אוהבים יותר מתוק אז אפשר לשים יותר סוכר.
מחליפים את הביסקוויטים בעוגיות כשרות לפסח והעוגה מתאימה בול לפסח.
חומרים לתבנית מספר 24 קפיצית
שכבה ראשונה- תחתית ביסקוויטים
- 200 גרם ביסקוויטים פתיבר טחונים
- 2-3 כפות אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה מומסת
הכנת שכבה ראשונה
- לערבב יחד חמאה מומסת, ביסקוויטים ואבקת סוכר. לערבב היטב ולשטח על תבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה. להדק בעזרת כף לתבנית.
- לשים חצי שעה בהמקפיא.
- לאפות בתנור שחומם מראש כ-7-10 דקות…ממש רק להזהבה קלה והתייצבות.
- לשמן את דפנות התבנית ולהצמיד את השקף מסביב לדפנות התבנית.
שכבה שנייה – עוגת גבינה קרה
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
- 1/4 כוס חלב
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי חבילה)
- 1/4 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/3 כוס מים
- 7 גרם ג`לטין (חצי שקית)
הכנת שכבה שנייה
- לשים בצלוחית קטנה ג`לטין ומים למשך כחצי שעה – עד שהג`לטין סופח אליו את כל המים.
- להקציף במיקסר שמנת מתוקה,חלב,סוכר, סוכר וניל ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
- לקפל לתוך הקצפת את הגבינה.
- לחמם את הג`לטין במיקרוגל למשך 5-7 שניות ממש רק עד להמסתו. להיזהר לא להרתיח אותו.
- לשפוך את הג`לטין לתוך תערובת הגבינה ולערבב בתנועות קיפול עד שהוא נבלע לגמרי בתערובת.
- לשפוך מעל תחתית הביסקוויטים, ליישר עם פלטה מדורגת או כף ולהכניס למקרר להתייצבות של לפחות שעה.
שכבה שלישית- מוס תותים
- 250 גרם תותים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שמנת מתוקה
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 7 גרם ג`לטין
- 1/3 כוס מים להמסת בג`לטין
- 1/4 כוס חלב
הכנת שכבה שלישית
- לנקות את התותים מהעוקץ ולשטוף היטב.
- לפזר על התותים סוכר ולהשהות שעה (בזמן ששכבה 2 ממתינה במקרר).
- לשים בצלוחית קטנה ג`לטין ומים למשך כחצי שעה – עד שהג`לטין סופח אליו את כל המים.
- אחרי שעה לטחון את התותים במעבד מזון לתערובת חלקה.
- להקציף במיקסר שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
- להוסיף את התותים הטחונים ולהמשיך להקציף עוד 2-3 דקות. התערובת לא צריכה להיות יציבה במיוחד. היא תתייצב עם הג`לטין.
- לחמם את הג`לטין במיקרוגל למשך 5-7 שניות ממש רק עד להמסתו. להיזהר לא להרתיח אותו.
- לשפוך את הג`לטין לתוך תערובת התותים ולערבב היטב.
- למזוג את תערובת התותים על עוגת הגבינה שהתייצבה בינתיים. ליישר עם פלטה מדורגת או כף ולהכניס למקרר לפחות לחמש שעות ורצוי לילה.
- למחרת, לשחרר את התבנית, לקלף את השקף ולקשט.
במקרה הזה אין מה שייצב את הגבינות חוץ מהג׳לטין. את יכולה לשים גבינות שמנות ובעסקוויטים במרכז שיספגו את הנוזלים וככה ייצבו את הגבינה. אבל זה כבר מתכום אחר לגמרי
האם ניתן לא להשתמש בג'לטין?
יש פתרון אחר לדבר?
תודה!