איזה כייף שמידי פעם לידרס מפנקים אותנו בדברים טעימים ושווים. הפעם קיבלתי מהם מארז מפנק במיוחד של גבינות ניו יורק טבעיות וגם בטעם בזיליקום 30% של מחלבות גד וגםםםםם גבינת ריקוטה פרסקה טעימההה וגםםםםםם תבנית אפייה עגולה של ארקוסטיל עם ציפוי נון סטיק ועם ידיות סיליקון – שווה ביותר! את הגבינה עם הבזיליקום שילבתי בארוחת בוקר מפנקת לי ולחצי ועם שאר הגבינות הכנתי את הגירסה שלי לעוגת גבינה ניו יורקית. חשבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתי…..והתייעצתי עם החצי ועם נוביק מה להכין שעוד לא הוכן, משהו קצת אחר שעוד לא שילבתי בעוגות גבינה. ובסוף זה קרה. ההחלטה נפלה על עוגת גבינה קרה בנגיעות חלבה. כדי לקבל את טעם החלבה וגם שיהיה במרקם נוזלי ערבבתי סילאן וטחינה ואת ההשראה לעיצוב העוגה כמו שייש קיבלתי מעוגה שהכינה לפני זמן מה חברה בלוגרית מקסימה סיגל ברמר מהבלוג "אפייה ביתית" שלא יכולתי להפסיק להתפעל ממנה. העוגה יצאה לטעמי טעימה מאודדד ומיוחדת. השילוב של הגבינות העשירות יחד עם טעם חלבה עדין יצא מנצח!
חומרים לתחתית ביסקוויטים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
- 150 גרם ביסקוויטים פתיבר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כוס אבקת סוכר
אופן הכנת התחתית
- טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לתערובת פירורית.
- להוסיף אבקת סוכר וחמאה מומסת ולערבל עד לקבלת תערובת פירורית שנראית כמו חול רטוב.
- לשטח על גבי תבנית אפייה. להדק בעזרת כף ולשמור במקפיא.
חומרים לעוגה
- 1 גביע גבינת שמנת ניו יורק טבעית 30% שומן של מחלבות גד (200 גרם)
- 1 גביע גבינת ריקוטה פרסקה של מחלבות גד (300 גרם)
- 3/4 כוס מידה גבינה לבנה 9%
- 3/4 כוס מידה אבקת סוכר
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס חלב
- 14 גרם ג`לטין(שקית אחת)
- 1/4 כוס מים להמסת הג`לטין
- 1/3 כוס מידה סילאן
- 1/3 כוס מידה טחינה גולמית
אופן הכנת העוגה
- לערבב יחד ג`לטין ו – 1/4 כוס מים. להניח בצד 20 דקות עד לספיחת כל הנוזלים.
- לערבב יחד סילאן וטחינה לתערובת הומוגנית ולשים בשקית זילוף.
- לערבב יחד – גבינת ניו יורק, גבינת ריקוטה פרסקה, גבינה לבנה ואבקת סוכר.
- להקציף יחד: שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וחלב לקצפת יציבה.
- לקפל לתוך הקצפת את תערובת הגבינות.
- לחמם במיקורגל 5-7 שניות את הג`לטין עד להמסתו. לערבב אותו ולשפוך לתוך תערובת הגבינה.
עיצוב העוגה בתבנית
- אם רוצים שתתקבל עוגה עם שוליים חלקים ואחידים אז לסדר מסביב לשולי התבנית שקף- קונים בחנויות מתמחות (לא חובה).
- לשים על שכבת הביסקוויטים שליש מכמות הגבינה ולשטח עם מרית.
- לזלף שליש מכמות תערובת הסילאן והטחינה ובעזרת שיפוד עץ לקשקש את הזילופים.
- לחזור על הפעולה עוד פעמיים עם כל כמות הגבינה ותערובת הסילאן והטחינה.
- לשמור במקרר לפחות 5 שעות ורצוי לילה.
- למחרת לקשט עם חלבה מפוררת וזילופי סילאן.
עוגה נהדרתתתתתתתתתתתתת
ועכשיו אני יודעת בעצמי כמה שילוב הטעמים פה הוא נהדררררררררררררר