את עוגת הגבינה הזו פיתחתי בהשראת פאי הפקאן שאני מאודדדדדד אוהבת…. ניסיתי לחשוב על עוגת גבינה וביסקוויטים אבל לא הרגילה (שהיא טעימה מאוד) אלא משהו קצת שונה ואחר. אז חשבתי בהתחלה להכין עוגת גבינה עם כדורי שוקולד בתוכה שכאשר פורסים את העוגה מתגלים כדורים מגניבים כאלה…אבלללל בחוברת המהממת ששלחו לי מאוסם יחד עם עוגיות פתיבר החדשות בטעמים שוקולד מריר וקרמל הייתה עוגה כזו…(מסתבר שהקונדיטור של אוסם חשב בדיוק כמוני…מחמאה ענקית לי…אבל בעייה……) מה מכינים שעוד לא הכינו (כי אני חייבת לחדש…לא יכולה למחזר עוגות – לא שלי ולא של אחרים). ואז נולדה לה היפהפייה והטעימה הזו…שמשלבת את רכות הגבינה יחד עם הקרנצ'יות של הביסקוויטים שקרמלתי בדיוק כמו שעושים בפאי פקאן…ויצא מושלם! והבסיס – פתיבר שוקולד מריר שמאוד מזכיר בטעמו את עוגיות האוריאו…הצליח להם באוסם…והצליחו לאתגר אותי להגות עוד עוגה מושחתת ומיוחדת.
מתחילים עם הקראנץ' עוגיות קרמל
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם גלוקוזה
- 1/3 כוס שמנת מתוקה חמימה
- 2 כפות סירופ מייפל
- 20 יחידות פתיבר בטעם קרמל שבורים גס
- 50 גרם שקדים גרוסים
אופן הכנת הקראנץ'
- לשים במחבת סוכר, חמאה וגלוקוזה ולהביא לרתיחה של 2-3 דקות עד לקבלת מעין קרמל.
- להוסיף שמנת מתוקה שחיממנו מעט במיקרוגל +סירופ מייפל ולהרתיח תוך ערבוב 2-3 דקות. התערובת צריכה להיות קרמלית.
- להסיר מהאש ולהוסיף ביסקוויטים ושקדים ולערבב היטב.
- להניח בצד לצינון מוחלט.
- לאחר הצינון לשבור חתיכות גסות עם הידיים (חלק ייכנסו לעוגה וחלק נשמור לקישוט).
מצרכים לשכבת הבסיס
- 20 עוגיות פתיבר בטעם שוקולד מריר
- 1-2 כפות סוכר
- 100 גרם חמאה רכה מאוד.
אופן הכנת הבסיס
- לשים במעבד מזון את כל המצרכים יחד ולטחון היטב.
- לשטח עם כף בתבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה(כך קל יותר לשחרר את העוגה מהתבנית) להדק את העוגיות הטחונות היטב עם הכף
- לשים במקפיא רבע שעה.
- להוציא מהמקפיא, לשמן את הדפנות עם חמאה ולסדר מסביב שקף גבוה (10 ס"מ).
מצרכים לעוגה
- 14 גרם ג'לטין
- 1/4 כוס מים (להמסת הג'לטין)
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 1/4 כוס חלב
- 3/4 כוס סוכר
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 200 גרם גבינת שמנת 30% שומן
- 1 שמנת של פעם
- 100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנת העוגה
- לשים בקערית קטנה ג'לטין ומים עד שהג'לטין סופח את כל המים (בערך 10 דקות).
- לשים בקערת המיקסר שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג + חלב + סוכר + משחת וניל ולהקציף עד לקבלת מרקם קצת יותר סמיך מיוגורט.
- לעצור את המיקסר ולהוסיף את כל סוגי הגבינות. והשמנת של פעם, להמשיך להקציף עוד 2-3 דקות.
- להמיס שוקולד לבן במיקרוגל – להמיס בפולסים של חצי דקה ולהיזהר לא לשרוף את השוקולד.
- לקחת כף – שתיים מתערובת הגבינה ולערבב יחד עם השוקולד (השוואת מרקמים וטמפרטורה) ולהעביר את השוקולד למיקסר. להקציף עוד חצי דקה רק לאיחוד החומרים.
- להמיס במיקרוגל את הג'לטין לקבלת נוזל שקוף וצלול (מקסימום 15 שניות!!! לא להרתיח אחרת הג'לטין מאבד את יכולת הייצוב שלו והעוגה לא תתייצב).
- למזוג את הג'לטין לתערובת הגבינה ולערבל עוד דקה עד שהג'לטין נטמע היטב בתערובת (אם הג'לטין חמים מידי, להמתין דקה לפני שמשלבים בתערובת, שיתקרר מעט).
- להשאיר 1/3 מהקראנץ' בצד ואת השאר לערבב לתוך העוגה.
- למזוג את תערובת הגבינה על בסיס העוגה. לשים במקרר להתייצבות של שעתיים לפני ששמים את הגלסאז׳.
גלסאז' שוקולד לבן (אפשר לוותר על השכבה הזו ולצפות בקרם שמנת מתוקה)
- 5 גרם ג'לטין
- 20 מ"ל מים להמסת הג'לטין
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות גלוקוזה/ סירופ תירס
- 200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות קטנות
אופן הכנת שכבת הגלסאז'
- לשים בצלוחית קטנה מים וג'לטין ולתת לג'לטין לספוח אליו את המים (בערך 10 דקות(.
- לשים בסיר קטן את השמנת המתוקה והגלוקוזה ולהביא לסף רתיחה, להוסיף לשמנת שוקולד לבן ולערבב במרץ עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- להמיס במיקרוגל את הג'לטין – לחמם ממש 4-5 שניות רק עש שמתקבל נוזל צלול'להוסיף מייד לתערובת השמנת ולערבב היטב.
- לצנן לטמפרטורת החדר ולצקת מעל העוגה בצורה שווה.
- לקרר את העוגה לילה שלם במקרר (אפשר לשים גם במקפיא) ולמחרת לקשט ולצלם לפני שמסתערים.
הרכבת העוגה
תזכורת:
הכנו את הבסיס והקפאנו רבע שעה. הוצאנו וסידרנו מסביב שקף. הכנו את תערובת הגבינה ויש לנו בצד קראנץ' לקישוט. מתחילים לעצב את העוגה:
- לסדר מסביב לשקף (בדפנות) את הקראנץ' (לא את כולו כי חלק נשמור לקישוט מעל העוגה).
- למזוג את תערובת העוגה לתבנית ולהכניס למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.
- להכין את הגלסאז' ולשפוך על העוגה. להחזיר למקרר להתייצבות של מינימום 6 שעות ועדיף לילה. לקשט מעל בקראנץ' שהשארנו ולהתענג.
אכן זה מחית וניל…אותו דבר
תודה רבה, אני מכירה את זה כמחית וניל ומשתמשת בה המון.
זה התוכן של מקלות וניל מרוכזים בתוך צנצנת. מוכרים בחנויות מתמחות באפייה. אפשר לשים במקום משחה תוכן של מקל וניל או תמצית וניל איכותית
זה התוכן של מקלות וניל מרוכזים בתוך צנצנת. מוכרים בחנויות מתמחות באפייה. אפשר לשים במקום משחה תוכן של מקל וניל או תמצית וניל איכותית
מה זאת משחת וניל שמופיעה בסעיף 2?
תודה רבההה ♥ ♥
תודהה בתיה….ברור שנשמור על קשר…זה היופי בעולם הוירטואלי…
העודה נראית מדהימה
מזל טוב על הבלוג ♥
מזל טוב חברה יקרה, בית מקסים ומושקע, תהני כאן, מקווה שנשמור על קשר גם כאן
העוגה שלך מושקעת ומיוחדת כמו כל המתכונים שלך, אהבתי
תודההה וויני…אמרתי לך שזה בעיקר בזכותך!! "שיגעת" אותי וזה חילחל…לאט אבל חילחל…..
איזה כייף להגיב בבית החדש שלך!! 🙂
שתדעי לך שהכל, פשוט הכללללל ניראה הרבה יותר פה.
אני צריכה להגיד משהו על העוגה? כאילו זה לא ברור שהיא ניראה מיליון דולר וטעימה בטירוף??
🙂
על הגלוקוזה תקראי כאן:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3638692,00.html
אי אפשר להחליף את הגלוקוזה בסוכר לבן. זה מאוד זול וקונים בחנויות מתמחות. שווה לרכוש וכשתלמדי להשתמש בזה זה ישמש אותך לכל מיני קינוחים
תודה רבה זיוי ♥ שבת שלום
תודהההה רבה!! איזה כייף
משום מה זה נשמט. תודההה ששמת לב. תיקנתי
שאלה –
באופן ההכנה סעיף 3 "להוסיף את כל סוגי הגבינות"…ברשימת המצרכים של לעוגה , לא נרשמו סוגי גבינות וכמויות… בהמתנה לתשובתך , כי העוגה נראת סוף !!!
עוגה מהממת ותתחדשי על הלוג! הוא נראה נהדר
כל הכבוד יהודית יקירה ?
עוגה ממש יפה ומיוחדת
זיוי ):
הכוונה היתה לחיתוך ((:
מה זה גלוקוזה? אפשר להמיר בסוכר לבן?