עד שהיינו בטוחים שהדבר הכי גרוע מאחורינו, הקורונה ששיבשה את חיינו למשך יותר משנה, חודשיים הפוגה ושוב מצב הזוי ומטורף – סוג של מלחמת אזרחים, כן, אפשר לקרוא לכל מה שקורה בשבוע האחרון בארץ מלחמת אזרחים. האמת שאני די משותקת בשבוע האחרון, הלם טוטאלי, ממש כמו כל האנשים במדינה שלא מבינים איך לעזאזל הגענו למצב הזה. יש לי הסברים כאלו ואחרים איך הגענו לשם, אבל לא ניכנס לפוליטיקה כי זו לא מהות הבלוג שלי, אז נישאר באוכל וקינוחים ונשתדל פשוט להיות טובים.
היו לי תכניות להכין מלאאא דברים חדשים וטעימים לחג הכי אהוב עלינו מכל החגים. לצערי, לא תמיד הדברים תלויים בנו והפעם הכתיבו לנו את הדברים ושוב, נחגוג את החג עם המשפחה המצומצמת, ממש כמו שנה שעברה כשהייתה הקורונה יימח שמה.
עוגת גבינה ופטל היא אחת העוגות הכי אהובות על נוביק שלי. יצא לי להכין אותה לא מעט פעמים, אבל לא יצא לי לצלם כדי להעלות לבלוג. אנחנו מתים על פטל ואני משלבת אותו בלא מעט קינוחים.
כנסו כאן למתכון הכי קל לעוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל מושלמת.
עוגת גבינה עם מסקרפונה ופטל
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- העוגה הזו מאוד פשוטה וקלה להכנה. העוגה עצמה ללא ג'לטין, המסקרפונה שהיא גבינה שמנה יחד עם שוקולד לבן ומעט אינסטנט פודינג מייצבים את העוגה מצויין.
- הפטל שמעל העוגה כן עם ג'לטין אבל אל תחששו, זה די פשוט וקל לעבוד עם ג'לטין. תיצמדו להוראות ותראו כמה זה פשוט.
- הבסיס עשוי מבצק פריך שמתאים לטארטים. אפשר להכין בסיס מביסקוויטים מעורבבים עם חמאה כדי לקצר תהליכים.
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לבסיס פריך
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- ½1 כוסות קמח רגיל
- ¼ כוס אבקת סוכר
- 1 ביצה
למלית מסקרפונה
- מיכל שמנת מתוקה 38% (250 גרם)
- 1 גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר (250 גרם)
- 1 שמנת של פעם (200 גרם)
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 1/2 כפית מחית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
ציפוי פטל
- 350 גרם פטל טרי או קפוא מופשר
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 7 גרם ג'לטין
- 35 גרם מים
אופן הכנה
מכינים בסיס פריך: שמים במעבד המזון או במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח והסוכר ומעבדים 2-3 דקות לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים עוד כמה שניות רק עד שהבצק מתאחד. מקמחים מעט את הבצק, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים עליו את הבצק. דוקרים את הבצק עם מזלג ושמים במקפיא חצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הבסיס כ- 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב – אפייה מלאה. מוציאים מהתנור ומקררים. מניחים על דפנות התבנית שקף.
הכנת מלית מסקרפונה: שמים במיקסר את השמנת המתוקה, מסקרפונה, שמנת של פעם, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ומחית וניל ומקציפים לקרם יציב. ממסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של חצי דקה (אצלי הספיקה דקה) זהירות לא לשרוף את השוקולד.
עושים השוואת מרקמים: מעבירים כמה כפות מהקצפת המוכנה ומערבבים עם השוקולד. כשהשוקולד התאחד עם הקצפת מחזירים אותו לקצפת ומקציפים עוד דקה עד לאיחוד ולקבלת קרם יציב.
מוזגים את בלילת המסקרפונה לתבנית ומיישרים עם מרית. דופקים את התבנית כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר ומעבירים למקפיא.
מכינים ציפוי פטל:
מכינים מסת ג'לטין: מערבבים מים וג'לטין ומניחים בצד כמה דקות עד שהג'לטין סופח את המים.
במקביל, טוחנים בבלנדר את הפטל ואבקת הסוכר למחית חלקה. אם רוצים מחית חלקה לגמרי, מסננים אותה. אני לא מסננת ואין לי בעייה שהיא לא חלקה לחלוטין.
מחממים במיקרוגל את הג'לטין 4-5 שניות, רק עד שהוא נמס (אסור להרתיח ג'לטין!), מערבבים עם כפית, משלבים עם מחית הפטל ומערבבים היטב. מוזגים את המחית על העוגה ומחזירים למקפיא לפחות ל – 6 שעות או עד שהעוגה קפואה לחלוטין.
אחרי שהעוגה קפאה לחלוטין משחררים אותה מהתבנית ומקלפים את השקף.
אפשר לקשט עם שבבי שוקולד לבן – בעזרת קולפן ירקות קולפים את השוקולד ויוצרים שבבים.
שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.
הי, מצאתי בחנות רק תות קפוא ולא פטל..
אפשרי להשתמש עם תות במקום הפטל העוגה?
אפשר כל פרי שאוהבים
מה הכוונה לשמנת של פעם, על איזה שמנת מדובר?
האם אפשר להכין ברינג?
שמנת של פעם זאת שמנת חמוצה של תנובה עם אחוזי שומן גבוהים
תודה רבה
זה בדיוק מה שכתבתי חיבור ג'לטין לפטל קפוא טחון יוצר בעיה של גושי ג'לטין שיווצרו. האם את מציע לחמם כמות קטנה של הפטל ולחבר לג'לטין ולאחר מכן לצרף למסת הפטל ע"מ להימנע מגושי ג'לטין?
לא חיממתי. אם אתה מבין אחרת אז תעשה
תודה רבה,
דא"ג לגבי מחית הפטל בהכנה שכחת להוסיף את שלב הוספת אבקת הסוכר.
תודההה על העירנות. תוקן
לא הבנתי את הקטע עם הג'לטין הרי אם נוסיף ג'לטין מומס לתוך תערובת פטל קפואה יבצרו שם גושים לא נעימים, אז איך את מציעה לשלב את הג'לטין בתערובת הפטל?
כתוב פטל קפוא כי אין צורך לשים פטל טרי. זה נגיש יותר לקנות פטל קפוא. חידדתי במתכון כדי שיהיה מובן יותר