יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
עוגת גבינה עם מסקרפונה ופטל
ראשי » מתכונים לשבועות » עוגת גבינה עם מסקרפונה ופטל

עוגת גבינה עם מסקרפונה ופטל

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 16 במאי 2021 11 תגובות

עוגת גבינה עם מסקרפונה בציפוי פטל. עוגת גבינה קרה, קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת גבינה עם מסקרפונה ופטל

עד שהיינו בטוחים שהדבר הכי גרוע מאחורינו, הקורונה ששיבשה את חיינו למשך יותר משנה, חודשיים הפוגה ושוב מצב הזוי ומטורף – סוג של מלחמת אזרחים, כן, אפשר לקרוא לכל מה שקורה בשבוע האחרון בארץ מלחמת אזרחים. האמת שאני די משותקת בשבוע האחרון, הלם טוטאלי, ממש כמו כל האנשים במדינה שלא מבינים איך לעזאזל הגענו למצב הזה. יש לי הסברים כאלו ואחרים איך הגענו לשם, אבל לא ניכנס לפוליטיקה כי זו לא מהות הבלוג שלי, אז נישאר באוכל וקינוחים ונשתדל פשוט להיות טובים.

היו לי תכניות להכין מלאאא דברים חדשים וטעימים לחג הכי אהוב עלינו מכל החגים. לצערי, לא תמיד הדברים תלויים בנו והפעם הכתיבו לנו את הדברים ושוב, נחגוג את החג עם המשפחה המצומצמת, ממש כמו שנה שעברה כשהייתה הקורונה יימח שמה.

עוגת גבינה ופטל היא אחת העוגות הכי אהובות על נוביק שלי. יצא לי להכין אותה לא מעט פעמים, אבל לא יצא לי לצלם כדי להעלות לבלוג. אנחנו מתים על פטל ואני משלבת אותו בלא מעט קינוחים.

כנסו כאן למתכון הכי קל לעוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל מושלמת.

עוגת גבינה עם מסקרפונה ופטל

לפני שמתחילים

  • יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
  • יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
  • העוגה הזו מאוד פשוטה וקלה להכנה. העוגה עצמה ללא ג'לטין, המסקרפונה שהיא גבינה שמנה יחד עם שוקולד לבן ומעט אינסטנט פודינג מייצבים את העוגה מצויין.
  • הפטל שמעל העוגה כן עם ג'לטין אבל אל תחששו, זה די פשוט וקל לעבוד עם ג'לטין. תיצמדו להוראות ותראו כמה זה פשוט.
  • הבסיס עשוי מבצק פריך שמתאים לטארטים. אפשר להכין בסיס מביסקוויטים מעורבבים עם חמאה כדי לקצר תהליכים.

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

לבסיס פריך

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • ½1 כוסות קמח רגיל
  • ¼ כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה

למלית מסקרפונה

  • מיכל שמנת מתוקה 38% (250 גרם)
  • 1 גבינת מסקרפונה  בטמפרטורת החדר (250 גרם)
  • 1 שמנת של פעם (200 גרם)
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
  • 1/2 כפית מחית וניל
  • 100 גרם שוקולד לבן

ציפוי פטל

  • 350 גרם פטל טרי או קפוא מופשר
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 7 גרם ג'לטין
  • 35 גרם מים

אופן הכנה

מכינים בסיס פריך: שמים במעבד המזון או במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח והסוכר ומעבדים 2-3 דקות לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים עוד כמה שניות רק עד שהבצק מתאחד. מקמחים מעט את הבצק, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים עליו את הבצק. דוקרים את הבצק עם מזלג ושמים במקפיא חצי שעה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הבסיס כ- 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב – אפייה מלאה. מוציאים מהתנור ומקררים. מניחים על דפנות התבנית שקף.

הכנת מלית מסקרפונה: שמים במיקסר את השמנת המתוקה, מסקרפונה, שמנת של פעם, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ומחית וניל ומקציפים לקרם יציב. ממסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של חצי דקה (אצלי הספיקה דקה)  זהירות לא לשרוף את השוקולד.

עושים השוואת מרקמים: מעבירים כמה כפות מהקצפת המוכנה ומערבבים עם השוקולד. כשהשוקולד התאחד עם הקצפת מחזירים אותו לקצפת ומקציפים עוד דקה עד לאיחוד ולקבלת קרם יציב.

מוזגים את בלילת המסקרפונה לתבנית ומיישרים עם מרית. דופקים את התבנית כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר ומעבירים למקפיא.

מכינים ציפוי פטל:

מכינים מסת ג'לטין: מערבבים מים וג'לטין ומניחים בצד כמה דקות עד שהג'לטין סופח את המים.

במקביל, טוחנים בבלנדר את הפטל ואבקת הסוכר למחית חלקה. אם רוצים מחית חלקה לגמרי, מסננים אותה. אני לא מסננת ואין לי בעייה שהיא לא חלקה לחלוטין.

מחממים במיקרוגל את הג'לטין 4-5 שניות, רק עד שהוא נמס (אסור להרתיח ג'לטין!), מערבבים עם כפית, משלבים עם מחית הפטל ומערבבים היטב. מוזגים את המחית על העוגה ומחזירים למקפיא לפחות ל – 6 שעות או עד שהעוגה קפואה לחלוטין.

אחרי שהעוגה קפאה לחלוטין משחררים אותה מהתבנית ומקלפים את השקף.

אפשר לקשט עם שבבי שוקולד לבן – בעזרת קולפן ירקות קולפים את השוקולד ויוצרים שבבים.

שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה וביסקוויטים
    עוגת גבינה קרה עם ביסקוויטים
  • סלט מטבוחה בסיר יציקת ברזל
    סלט מטבוחה שמכינים בסיר יציקת ברזל בתנור
  • גביניות ריבת חלב
    גביניות שמרים וריבת חלב בסגנון אלפחורס
  • 33
    קוסקוס מתוק חגיגי לחגים ואירועים מיוחדים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. ‪Sarale הגב 9 ביוני 2024 בשעה 2:17

    הי, מצאתי בחנות רק תות קפוא ולא פטל..
    אפשרי להשתמש עם תות במקום הפטל העוגה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביוני 2024 בשעה 9:44

      אפשר כל פרי שאוהבים

  2. נורית הגב 23 במאי 2023 בשעה 22:55

    מה הכוונה לשמנת של פעם, על איזה שמנת מדובר?

    האם אפשר להכין ברינג?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במאי 2023 בשעה 0:09

      שמנת של פעם זאת שמנת חמוצה של תנובה עם אחוזי שומן גבוהים

      • נורית הגב 25 במאי 2023 בשעה 9:34

        תודה רבה

  3. מאיר הגב 12 בינואר 2023 בשעה 19:33

    זה בדיוק מה שכתבתי חיבור ג'לטין לפטל קפוא טחון יוצר בעיה של גושי ג'לטין שיווצרו. האם את מציע לחמם כמות קטנה של הפטל ולחבר לג'לטין ולאחר מכן לצרף למסת הפטל ע"מ להימנע מגושי ג'לטין?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בינואר 2023 בשעה 22:20

      לא חיממתי. אם אתה מבין אחרת אז תעשה

      • נורית הגב 25 במאי 2023 בשעה 0:32

        תודה רבה,
        דא"ג לגבי מחית הפטל בהכנה שכחת להוסיף את שלב הוספת אבקת הסוכר.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 במאי 2023 בשעה 11:18

          תודההה על העירנות. תוקן

  4. מאיר הגב 11 בינואר 2023 בשעה 21:24

    לא הבנתי את הקטע עם הג'לטין הרי אם נוסיף ג'לטין מומס לתוך תערובת פטל קפואה יבצרו שם גושים לא נעימים, אז איך את מציעה לשלב את הג'לטין בתערובת הפטל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בינואר 2023 בשעה 7:55

      כתוב פטל קפוא כי אין צורך לשים פטל טרי. זה נגיש יותר לקנות פטל קפוא. חידדתי במתכון כדי שיהיה מובן יותר

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס