עוגת גבינה במרקם של ענן שאפיתי בסיר ג'חנון. הפעם בניגוד לכל הכללים שלי להכנת עוגת גבינה אפויה, פשוט ערבבתי את החומרים ואפיתי, בלי לסנן את הגבינה ובלי תהליכים מיוחדים ויצאה מושלמת וטעימה במיוחד
הייתי חייבת להכין עוגת גבינה בסיר ג'חנון. למה?
כי הייתי חייבת לבדוק את הסוגייה הזו שטוענת שהעוגה בסיר יוצאת מוצלחת יותר.
ומה אני חושבת? שאין קשר לסיר אלא לחומר ממנו הוא עשוי, כלומר, גם אם נאפה בתבנית אלומיניום גבוהה תצא לנו עוגת גבינה מושלמת ולמה? לאלומיניום אין הולכת חום טובה כמו לחומרים אחרים ועוגת גבינה שיש בה המון נוזלים ואנחנו רוצים לאפות אותה על חום מאוד נמוך יחסית, למעשה נאפית בצורה איטית ואחידה ונשארת בהירה וגבוהה בגלל שלסיר אין הולכת חום טובה.
מניסיון שלי, של הכנת אלפי עוגות גבינה לאורך השנים, עוגת גבינה יוצאת מוצלחת מאוד כשהיא נאפית בתבנית איכותית וטובה אבל גם פה העוגה יצאה כל כך טעימה ובמרקם של ענן שנראה לי שאכין שוב.
הכנתי את העוגה עם יוגורט וגרידת לימון כי רציתי אותה חמצמצה. מי שלא אוהב את הטעם החמצמץ יכול לשים עוד שמנת במקום היוגורט ולוותר על גרידת הלימון.
עוגת גבינה עננים אפויה בסיר
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הכנתי את העוגה בשני סירים של ג'חנון בקוטר 16 ס"מ, אפשר לאפות בסיר אחד או בתבנית בקוטר 26-28 ס"מ. במידה ואופים בסיר/תבנית גדולה יותר מקוטר 16 ס"מ, זמן האפייה יתארך.
- הכנתי את העוגה עם יוגורט וגרידת לימון כי רציתי אותה חמצמצה. מי שלא אוהב את הטעם החמצמץ יכול לשים עוד שמנת במקום היוגורט ולוותר על גרידת הלימון.
- עוגות גבינה יוצאות מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסו. גם אם הן תופחות הן יורדות חזרה לגובה המקורי שלהן והשאיפה של כולנו היא שהן לא תצנחנה מתחת לגובה המקורי.
- כדי למנוע התבקעות של החלק העליון של העוגה, יש לאפות אותה בתוך תבנית עם מים.
- העוגה יוצאת עם טעם מאוד גבינתי ועם מרקם של ענן רךךך וטעים ממש.
מצרכים לשתי עוגות בקוטר 16 ס"מ או עוגה אחת בקוטר 26-28 ס"מ
- 1.5 ק"ג גבינה לבנה 5%
- 200 גרם שמנת חמוצה 15%
- 200 גרם יוגורט 3%
- 1 כוס סוכר לבלילת הגבינה (200 גרם)
- 1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים (100 גרם)
- 7 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים
- גרידת לימון מלימון שלם
- 10 כפות מדידה קורנפלור (100 גרם)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
אופן הכנה
שעה לפני ההכנה מוציאים את הגבינות והביצים מהמקרר.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב סטטי.
מערבבים בקערה גדולה את כל סוגי הגבינות, כוס סוכר, החלמונים, גרידת לימון, קורנפלור ומחית וניל וטורפים עם מטרפה ידנית עד שהבלילה אחידה.
שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את החלבונים ומקציפים דקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים רק עד שמתקבל קצף יציב אבל רך.
מעבירים שליש מכמות הקצף לבלילת הגבינה וטורפים עם מטרפה, את שארית הקצף מקפלים בעדינות עם לקקן ורק עד שמטמיעים את הקצף, בשלב הזה לא מומלץ לערבב יותר מידי כדי לא להכניס אוויר לבלילה.
משמנים את הסיר או את התבנית ומרפדים בנייר אפייה את הדפנות, משמנים היטב גם את הנייר אפייה ששמנו על הדפנות.
מוזגים את הבלילה כמעט עד סוף התבנית, טופחים את התבנית על השייש כמה פעמים כדי לשחרר בועות אוויר.
מניחים את הסירים עם העוגות על תבנית תנור די עמוקה, מכניסים לתנור ומוזגים לתבנית מים רותחים.
סוגרים את התנור ואופים 45-60 דקות או עד שרואים שהעוגה יציבה.
מכבים את התנור ומקררים את העוגה לחלוטין בתנור סגור.
מקררים את העוגה כמה שעות לפני שמחלצים אותה מהסיר.
כדי לחלץ את העוגה מהסיר, מניחים עליו צלחת הפוכה והופכים עליה את העוגה. לוקחים שוב צלחת והופכים שוב את העוגה כך שהחלק העליון שלה יהיה למעלה.
העוגה נשמרת במקרר שבוע והכי מומלץ לאכול אותה בטמפרטורת החדר ועם סירופ מייפל.
אלומיניום מסוכן לבריאות!
אז אל תשתמשי בו!
כדי להיות בטוחה קילו וחצי גבינה ?
שש קופסאות של 250 גרם ?
אכן כן
יהודית שלום,
רק כדי להיות בטוחה: אפית את העוגה בסיר ג'חנון ללא המכסה. נכון?
תודה רבה,
בלי מכסה
הי,
האם אפשר להשתנש בתחליף סוכר?
תודה
לא ניסיתי מעולם אבל מאמינה שכן. יש "כמו סוכר" שנראה לי מתאים