עוגת גבינה קרה עם תותים. תותים ועוגת גבינה זה הדבר!! העוגה משלבת בתוכה שוקולד לבן ותותים שזה בעיני אחד השילובים הטעימים שיש.
עוגה שהכנתי די מזמן בשיא עונת התותים. הייתה כל כך טעימה ומוצלחת אבל נזנחה לטובת מתכונים אחרים שהכנתי וגם לא הייתי מרוצה מהתמונות אז לא עלתה לבלוג…. אבל, הייתה כל כך טעימה אז החלטתי להעלות אותה רק לאינסטגרם (מוזמנים לעקוב אחריי) ואיך שעלתה היו אינסוף בקשות למתכון. על מנת לא לאכזב, שלחתי את המתכון בפרטי לכל מי שביקש והבטחתי שהוא יעלה ממש בקרוב לבלוג. מודה ששכחתי (נו נו נו לי) אבלללל, אחת העוקבות באינסטגרם ששאלה אותי אם כבר העליתי את העוגה,הזכירה לי שאני צריכה להעלות אותה בדחיפות לפני שהתותים ייעלמו לגמרי. לא יודעת מה איתכם, אבל אני עדיין מוצאת בסופר תותים מעולים ומתוקים בטירוף וזולים זולים. אז קניתי כמות, שטפתי, ניקיתי והקפאתי. תמיד טוב תותים במקפיא לגלידות ולעוגות.
עוגת גבינה קרה עם תותים
חומרים לעוגה מרובעת בגודל 20*20 ס"מ ובגובה 10 ס"מ או רינג עגול בקוטר 24 ס"מ
שעתיים לפני שמתחילים – מוציאים את הגבינות מהמקרר.
לבסיס טורט
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס + 2 כפות קמח (55 גרם)
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כפית שמן
למלית גבינה
- 14 גרם ג'לטין
- 1/4 כוס גרם חלב (60 מ"ל)
- 2 מכלים שמנת מתוקה 38% שומן
- 1/2 כוס חלב
- 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן בטמפרטורת החדר
- 250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
- 1/2 ק"ג תותים
לציפוי וקישוט
גנאש שוקולד לבן
- 100 גרם שוקולד לבן
- 50 מ"ל שמנת מתוקה
- 30 גרם חמאה רכה
רוטב שוקולד לבן ותותים
- 100 גרם שוקולד לבן
- 3 תותים גדולים טחונים +5-6 שלמים לקישוט העוגה.
- 1 כף סירופ תירס
אופן הכנה
- הבסיס: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים רינג עם נייר אפייה ומניחים על תבנית תנור.
- מקציפים במיקסר ביצים, סוכר ותמצית וניל כ- 7 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות לתוך הקצף. מוסיפים גם את השמן.
- מעבירים את התערובת לרינג (לא משמנים) ואופים 7-8 דקות עד שהעוגה מוכנה.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
- מסירים את נייר האפייה ומניחים את הרינג על צלחת מרובעת גדולה יותר ממנו, מסדרים מסביב לרינג שקף.
- מלית גבינה: שמים בצלוחית ג'לטין ו – 1/4 כוס חלב למשך 10 דקות.
- שמים יחד במיקסר שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג, סוכר וסוכר וניל ומקציפים לקצף יציב אבל לא נוקשה. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את שני סוגי הגבינות, מקציפים עוד חצי דקה כדי לאחד את החומרים יחד.
- מחממים את הג'לטין במיקרוגל למשך 10-12 שניות (לא להרתיח!!), מוסיפים לתערובת הגבינה ומקציפים עוד חצי דקה.
- פורסים 6 תותים לפרוסות ואת השאר חותכים לקוביות. את קוביות התותים מערבבים יחד עם מלית הגבינה.
- מוזגים חצי מכמות הגבינה לרינג ומיישרים. מסדרים מעל הגבינה את התותים הפרוסים ומוזגים מעל את המחצית השנייה של הגבינה ומיישרים עם מרית.
- ציפוי גנאש שוקולד לבן: ממסים במיקרוגל שוקולד לבן, שמנת מתוקה וחמאה ומערבבים היטב.
- , מוזגים על העוגה ומכניסים ל- 8 שעות למקרר להתייצבות (אם רוצים שוליים חלקים – מקפיאים את העוגה שעתיים שלוש לפני שמחלצים מהרינג ומסירים את השקף).
- רוטב שוקולד לבן ותותים: שוטפים את התותים וטוחנים אותם עם בלנדר מוט או במעבד מזון. שמים בצלוחית שוקולד לבן ותותים וממסים במיקורגל בפולסים של חצי דקה כל פעם (אצלי הספיקה דקה) ואחרי כל חצי דקה מערבבים עד שהשוקולד נמס, מוסיפים סירופ תירס ומערבבים.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא ומחלצים מהרינג, מקלפים את השקף ומוזגים את הרוטב על חצי מהעוגה. בעזרת כף משחקים עם הרוטב כדי ליצור אי סימטריה, בחצי השני של העוגה מניחים תותים שלמים לקישוט.