כמה שיש לי בבלוג עוגות גבינה, אני אוהבת לאלתר כל פעם מתכון חדש, קצת שונה מהקודם. עוגות גבינה אצלנו בבית נחטפות ומתחסלות בצ'יק כך שאין לי בעייה להכין שוב ושוב וכל פעם בגרסה קצת שונה.
בדרך כלל אני משלבת בעוגות גבינה אפויות אינסטנט פודינג וניל שהוא מייצב וגם נותן טעם. הפעם התחשק לי טעם נקי של גבינות ובמרקם עננים. יצאה מושלמת וכל כך טעימה והמרקם – בול עננים (מה, לא טעמתם אף פעם עננים? 🙂 🙂
פס עוגת גבינה עננים מושלמת
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- מפרידים את הביצים כשהן קרות מהמקרר ומשאירים אותן על השייש שיגיעו לטמפרטורת החדר לפני ההקצפה.
- את העוגה הזו אני אופה בתוך אמבט מים רותחים ולכן אופים בתבנית אטומה.
- אפשר להוסיף לבלילה גרידת לימון לטעם.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק בגודל 30*12 ס"מ
- 3 ביצים
- 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 שמנת חמוצה (שמנת של פעם)
- 50 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם קורנפלור (3/4 כוס)
- 1/2 כפית מחית וניל
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
משמנים את התבנית היטב בחמאה ומניחים רק בבסיס נייר אפייה, משמנים גם את הנייר.
מכניסים לתנור על רשת בשליש התחתון תבנית של תנור או תבנית אחרת גדולה יותר מתבנית העוגה ומוזגים לתוכה מים רותחים.
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
לקערת החלמונים מוסיפים חצי מכמות הסוכר (75 גרם) לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים לקערה גבינה, שמנת חמוצה, חמאה, קורנפלור ומחית וניל ומקציפים קלות רק עד לאחידות.
מקציפים את החלבונים דקה לקצף לבן ומוסיפים סוכר בהדרגה, מקציפים לקצף יציב אבל עדיין רך ולא נוקשה.
מקפלים את בלילת החלמונים לתוך קצף הביצים בשלוש פעמים. לא לערבב יותר מידי כדי לא להכניס אוויר לבלילה.
מוזגם את הבלילה לתבנית ומעבירים לתנור לתוך התבנית עם המים הרותחים.
אופים במשך כשעה עד שהעוגה יציבה.
מכבים את התנור ומקררים את העוגה בתוכו.
מעבירים את העוגה למקרר לכמה שעות ורק אז מחלצים מהתבנית.
העוגה נשמרת במקרר עד שבוע.
למה היא התפוצצה לי,?עשיתי הכל שלב שלב..
תבנית לא נכונה,
חום תנור שלך כנראה חזק יותר
האם אפשר להחליף קורנפלור באינסטנט פודינג וניל?
היי
אפשרי
העוגה יצאה מושלמת…אפיתי אותה כבר מספר פעמים
תודה❤️
כייף לשמוע
הי, כדי לעשות עוגה גדולה יותר, האם להכפיל כמויות?
היי חגית,
להכפיל או להכין עוגה אחרת מהבלוג.. יש מלאאא
את החלבונים והסוכר מקציפים במיקסר לקצף תפוח או מספיק רק בקערה עם מטריפה?
היי עדנה זה כתוב במתכון
היי למה הכוונה תבנית אטומה? תבנית אנגליש קייק חד פעמי אפשרי?
תבנית לא מתפרקת. לא ממליצה אף פעם על תבנית חד פעמית
האם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת ריקוטה?
תודה רבה
אפשר
יהודית העוגה יצאה מושלמת, אין מילים, שאפו על המתכון
כייף לשמוע
האם אין קמח בעוגה?
אין
Simply the best cheesecake!
Easy to make, and delicious
Thank you!
thank u ♥
לא הגיוני להכניס 100 גרם קורנפלור (3\4) כוס
אין פה עניין של היגיון! זאת עובדה. במקום להטיל ספק קחי כוס מדידה ותשקלי כמה קורנפלור נכנס בה
האם לסנן את הגבינה?
בעוגה הזאת לא סיננתי
הכנתי אותה. אין מילים . עננים. עוגה מטריפההההה
איזה כייף לשמוע
משמנים את התבנית בחמאה ומוסיפים עוד 50 גרם חמאה מומסת לבלילה?
כן,
בדיוק מה שכתוב במתכון
אין לי אינסטגרם איפה עוד אפשר לראות את הסרטון?
במקום מחית וניל אפשר תמצית וניל? ובמקום שמנת של פעם אפשר שמנת 15% או 9%
היי איריס,
רק באינסטגרם כרגע. אולי בהמשך יעלה לערוץ היוטיוב שלי.
אפשר תמצית הטעם שונה. אי אפשר שמנת רזה יותר כי היא מייצבת ראת העוגה שאין בה טיפת קמח
היי אני לא מומחית באינסטגרם, הגעתי דרך האינסטגרם שלך לעמוד הזה אבל לא מצליחה לראות את הוידיאו
היי נועה,
הוידאו באינסטגרם שלי
הי יהודית
אפית את העוגה בטורבו או בחום עליון תחתון?
תודה
היי דנה,
אם לא כתוב טורבו במפורש זה תמיד רגיל
מה זה מחית וניל?
וניל אמיתי. תכתבי בגוגל תראי תמונות
אפשר להחליף חמאה בשמן? כמה שמן? והאם עם שמן גם במרקם עננים?
שמן הוא לא תחליף לחמאה
האם אפשר להקפיא?
אי אפשר להקפיא עוגות גבינה אפויות
לאכול עננים עוגה משגעתתת