סושי כדורי שוקולד, קוקוס ואגוזי לוז. משתמשים בשני סוגים של עוגיות – שוקולד וקלאסי והופכים אותם למעין בצק שניתן לרדד. ביניהן מניחים שכבת קוקוס – בלונדי, טעימה בטירוף ומגלגלים לרולדה הדוקה. אחרי הקפאה ניתן לפרוס ואז מתגלה מראה מרהיב וכמובן טעים מאודדד
אתם אולי לא תאמינו לי, אבל אני לא ממש אוהבת כדורי שוקולד….מה??? כן! לא אוהבת! הנה, אמרתי את זה קבל עם ובלוג 🙂 אף פעם לא ממש אהבתי כי לא הכינו אותם עם שוקולד אמיתי, הכינו אותם עם קקאו לא טעים ומרגרינה רחמנא ליצלן, אז איך יהיה טעים? ואיך אני אמורה לאהוב את זה?
אז עשיתי תיקון, כבר מזמןןןן מזמן, לפני שנים ואני מכינה את כדורי השוקולד עם שוקולד אמיתי, טעים ועם קקאו איכותי בטעם שוקולד ולא סתם אבקה חומה חסרת טעם ועם ביסקוויטים טעימים בשני צבעים – קלאסי ושוקולד וכדי שיהיו ממש ממש טעימים אני משלבת קוקוס בתוך הכדורים ואז החגיגה בעיני מושלמת ואני כן אוהבת כדורי שוקולד, רק טעימים ושוקולדיים ולא סתמיים 🙂
טעימים בטירוף
תיעזרו בתמונות האלה של סושי אחר שהכנתי לפני כמה שנים ועליו התבססתי במתכון הנוכחי
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
סושי כדורי שוקולד, קוקוס ואגוזי לוז
לתערובת הביסקוויטים
- ½ כוס שמנת מתוקה 38% שומן
- 100 גרם חמאה
- ½ כוס קקאו
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 3 כפות אייריש קרים (לא חובה אבל מוסיף טעם)
- 350 גרם ביסקוויטים פתיבר – חצי שוקולד וחצי קלאסי (אפשר לשים רק קלאסי או רק שוקולד)
למלית הקוקוס
- 200 גרם שוקולד בלונדי קוקוס (אפשר שוקולד לבן במקום בלונדי)
- 1 כוס חלב מרוכז (אני מכינה בבית)
- 100 גרם חמאה רכה
- 2 כוסות קוקוס
- קורט מלח
- לפיזור: 100 גרם אגוזי לוז קלויים חצויים (לא חובה)
אופן הכנה
מכינים מלית קוקוס: שמים בקלחת שוקולד וחמאה ועל להבה נמוכה מחממים עד שהם נמסים. מוסיפים את החלב המרוכז, הקוקוס והמלח ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה בערך, עד שהמלית מתייצבת ונוחה למריחה.
מכינים את שכבת הביסקוויטים: שמים בקלחת שמנת מתוקה, חמאה, קקאו וסוכר ומביאים לרתיחה תוך ערבוב עד שהסוכר נמס.
מוסיפים שוקולד חלב ואייריש קרים ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
שוברים את הביסקוויטים עם הידיים ומוסיפים לקלחת. מערבבים היטב כך שכל הביסקוויטים יכוסו בשוקולד.
מעצבים לרולדה ממולאת בקוקוס: מחלקים את תערובת הביסקוויטים לשניים – שלושה חלקים כך שיהיה קל יותר לרדד. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומעבירים אליו חלק אחד מתערובת הביסקוויטים, מניחים מעל עוד נייר אפייה ומרדדים לעלה דק (לא מידי דק).
מורחים על כל השטח המרודד מלית קוקוס בצורה שווה פחות או יותר. מפזרים אגוזי לוז, נעזרים בנייר האפייה ומגלגלים לרולדה הדוקה.
עוטפים את הרולדה עם נייר האפייה ומעבירים לתבנית שיכולה להיכנס למקפיא. מכינים באותה צורה את שני חלקי הביסקוויטים האחרים. מעבירים את שלוש הרולדות למקפיא לפחות לשעתיים – שלוש.
אחרי שעתיים – שלוש מוציאים מהמקפיא ובעזרת סכין חדה פורסים לעוגיות.
מומלץ לשמור את העוגיות במקפיא, הן טעימות מאוד גם ישר מהמקפיא ואפשר להפשיר 5 דקות ולאכול.
לא מבינה איך אף אחד עוד לא כתב פה!
עוגייה פשוט חלומית ומושתחת, אי אפשר להפסיק לאכול!!!!
למען האמת הגילגול היה לי קשה, כנראה הפתיבר היה גס מידיי, או שפשוט חילקתי את התערובת ל2 מנות וזה היה רולדה גדולה מדיי. בכל אופן, לבסוף הצלחתי והטסתי למקפיא, שם זה כבר קיבל צורה, והיה פשוט לחיתוך.
את המנה השנייה כבר לא גילגתי, אלא הנחתי שכבות לבן על גבי שחור, ושוב שחור. וחתכחתי לעוגיות
תודההה לי יקרה
איזה כייף לשמוע
גמר חתימה טובה