עוגת הרולדה הפשוטה והטעימה, רק בצורת ספירלה יפהפייה. הקרם הוא קרם קפה וביחד זאת אחת העוגות הטעימות והקלות שתכינו. כמובן שצילמתי את כל השלבים גם בתמונות וגם בסרטון כדי שתבינו כמה היא קלה להכנה


אותה עוגת רולדה מיתולוגית, אהובה וטעימה, רק בצורת ספירלה מהממת. אל חשש זה ממש לא מורכב להכנה, זה אפילו ממש פשוט וקל. צילמתי כמובן סרטון שמדגים בדיוק איך מכינים. זה לוקח ממש כמה דקות קלות והעוגה מוכנה. חייבים לתת לה מנוחה של 24 שעות במקרר לפני שאוכלים כדי שתהיה הכי טעימה. אז תכינו וטיפה סבלנות, ביום שישי היא כבר תהיה לכם מוכנה לאחרי הארוחה.

חותכים את העוגה ל – 5 רצועות ברוחב 8 ס"מ, מרטיבים קלות ומורחים קרם קפה






עוגת רולדה ספירלה מהממת עם קרם קפה
היכנסו כאן לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את העוגה לוקח להכין מקסימום חצי שעה אבל היא במיטבה אחרי לילה – שניים במקרר. הקרם נספג בעוגה, היא מתייצבת כך שקל מאוד לפרוס אותה והיא נעשית רכה וטעימה בטירוף.
- ניתן למלא באיזה קרם שאוהבים. אנחנו אוהבים את זו עם קרם קפה וגם רולדה לבנה עם קרם וניל ותותים
- אפשר לקשט ולצפות את העוגה. אני בחרתי להשאיר אותה בדיוק כפי שהיא כי בעיני היא הייתה מהממת ככה.
מצרכים לעוגה תבנית בגודל 35*45 ס"מ (תבנית תנור רגילה)
- 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס קמח (70 גרם)
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- 3 כפות קקאו (30 גרם)
- קורט מלח
- 1 כף שמן (15 מ"ל)
להרטבת העוגה
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כף קפה מגורען/נמס
קרם קפה
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן (250 מ"ל)
- 1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (30 גרם)
- 1/3 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
- 1 כף קפה מגורען/נמס
אופן הכנה
מכינים את העוגה: מחממים תנור ל – 170 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ- 8 דקות – עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מקפלים לקצף בעדינות קמח מנופה יחד עם אבקת אפייה, קקאו ומלח, מקפלים היטב כדי שלא יישארו גושי קמח, לבסוף מוסיפים כף שמן ומקפלים בעדינות. משמנים את תבנית האפייה ו"מדביקים" אליה נייר אפייה. משמנים גם את נייר האפייה. מוזגים את הבלילה ומיישרים היטב בעזרת מרית. אופים את הרולדה 10 דקות עד שהיא מוכנה וקפיצית למגע. מכסים את העוגה עם מגבת לכמה דקות. כשהעוגה מתקררת מעט מניחים נייר אפייה על משטח עבודה והופכים עליו את העוגה. מכסים שוב עם מגבת ובינתיים מכינים את הקרם.
מכינים נוזל להרטבת העוגה: מערבבים יחד מים רותחים וקפה.
קרם קפה: מקציפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה וקפה לקצף רך, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר וממשיכים להקציף עוד כמה שניות רק עד לקבלת לקרם יציב (לא יציב מידי כי הוא ממשיך להתייצב במקרר). טועמים ואם אוהבים מתוק יותר – מוסיפים עוד אבקת סוכר לפי הטעם.
מרכיבים את העוגה: חותכים את קצוות העוגה כך שהיא תהיה ברוחב של 40 ס"מ (מודדים עם מטר או סרגל) ואז חותכים ל – 5 רצועות ברוחב 8 ס"מ. בעזרת מברשת מרטיבים קלות את הרצועות ומורחים את הקרם קפה בצורה אחידה. מגלגלים את הרצועה הראשונה ומניחים אותה במרכז הצלחת. את הרצועה הבאה מדביקים לקצה של הרצועה הראשונה ומלפפים סביב הרצועה הראשונה. ממשיכים כך עם שאר הרצועות. זהו! העוגה מוכנה. מעבירים למקרר ל – 24 שעות והיא מוכנה להסתערות.
בתאבון!
ואם רוצים עוגת פרווה מה שמים במקום שמנת חמוצה ?
אפשר לוותר ולעשות קצפת צמחית כמו שאת רגילה. אני לא מכינה עוגות קצפת פרווה
הקרם מצא חן בעיני
ל 2 מיכל שמנת מתוקה שאר המצרכים אותה כמות?
אם מכפילים כמויות אז מכפילים את של כל המצרכים
ה
אם אפשר להשאיר את העוגה לבנה ללא קאקאו.
כן שימי במקום קקאו קורנפלור
יצא טעימה בטירוף…הכנתי אתמול ????
כייף לשמוע תודההה
עוגה נפלאה !!!! קלילה בטעם, פשוטה להכנה.. תענוג 🙂
ועוד, תודה על הטיפ, הכנתי לילה קודם הייתה נפלאה ביום למחרת
איזה כייף שאהבת
מה אפשר לשים בקרם קפה במקום שמנת חמוצה?
יוגורט