אנחנו מתים על רולדות!! המרקם של העוגה הזו, האווריריות והעדינות שלה עושים לנו את זה ביג טיים והיא מקבלת אליה באהבה כל קרם שתרצו. בדרך כלל אני מכינה רולדות דקיקות, ככה אנחנו אוהבים אותן. מכמות אחת של בצק אני מכינה שתי רולדות. הן יוצאות קטנטנות וחמודות. הפעם הכנתי אחת גדולה ושתי קטנות במלית קרם וניל והמון תותים וציפוי קרם תותים.
רולדת תותים דקה דקה
חומרים לשתי רולדות דקיקות באורך כ – 40 ס"מ או רולדה אחת בעובי רגיל
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- חצי כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ¾ כוס קמח תופח/קמח רגיל ו-1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כף שמן קנולה
לקרם וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- ¼ כוס חלב
לפיזור
- סלסלת תותים שטופים וחתוכים לקוביות
לציפוי
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 מיכל יוגורט דנונה 3% שומן
- 3 כפות גדושות קונפיטורת תות שדה (רצוי ביתית)
- 1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
להקציף הכל יחד לקצף יציב.
אופן הכנה
- לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
- להקציף במיקסר ביצים עם סוכר ותמצית וניל כ- 8 דקות – עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח.
- מקפלים לקצף בעדינות קמח מנופה ומלח. לבסוף מוסיפים שמן.
- יוצקים לתבנית אפייה רגילה של תנור (בגודל של נייר אפייה) מרופדת בנייר אפייה ומשומנת. הערה: אם רוצים רולדה דקיקה כמו שהכנתי – שמים מחצית מכמות התערובת בשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה ומשומנות. אם רוצים רולדה רגילה – לשים את כל התערובת בתבנית אחת. להחליק וליישר בעזרת מרית.
- האפייה: 4-5 דקות את הרולדה הדקיקה ו – 8-10 דקות את הרולדה הרגילה.
- להוציא מהתנור ולגלגל מייד יחד עם נייר האפייה.
- לצנן לחלוטין.
- לאחר שהרולדה הצטננה לגמרי לפתוח את נייר האפייה ובעדינות לקלף את נייר האפייה מהרולדה.
- למרוח קרם, לפזר תותים ולגלגל לרולדה.
- למרוח שכבה יפה של קרם וליצירת הפסים עוברים על הקרם במסרק (קונים בחנויות אפייה). מזלפים פרחים לאורך הרולדה. טעם הרולדה משתבח יום למחרת אחרי שהעוגה סופגת את הקרם.
מושלם!!! בדיוק כמו שאני אוהבת♥