עוגה ששמתי עליה עיין וזממתי להכין אותה כבר מזמןןןןןןןןןןןן. היא נדחקה הצידה כמו עוד הרבה טובות ויפות לטובת אחרות לא פחות יפהפיות וטעימות, אבל סוף סוף הגיע גם זמנה של היפה הזו ומה אני אגיד לכם?? בעיני, אחת העוגות הטעימות שהכנתי לאחרונה. עד כדי כך והיא יפה הורסת. העוגה הזו רצה לה ברחבי הרשת וראיתי אותה בלא מעט אתרים ובלוגים. את הפחזניות לבסיס עשיתי גדולות יחסית כי רציתי שיראו את אפקט הפחזנייה כשפורסים את העוגה ומילאתי במוס קפה שאנחנו מאוד אוהבים, המוס של העוגה עצמה בטעם וניל והציפוי — שילוב של שוקולד מריר ושוקולד חלב.
את הפחזניות הכנתי באופן שונה מעט מהפחזניות הרגילות שאני מכינה. שמתי בבצק אבקת אפייה שגם שילשה את הגודל הראשוני שלהן וגם המרקם רך יותר, כך שזה מתאים יותר לעוגה. יוצאת כמות גדולה של פחזניות אבל אל דאגה הכל נטרף בלי בעייה……
עוגת פחזניות, מוס קפה ומוס וניל
לפחזניות (כמויות בכוסות מדידה אוניברסליות)
מצרכים לכמות של 10 פחזניות ממש גדולות ועוד 15 קטנות יותר שחלקן ישמשו לקישוט
- ¼1 כוסות חלב
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה
- 1 ורבע כוסות קמח
- ½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- 4-5 ביצים
- לשים בקלחת: חלב, סוכר מלח וחמאה ולהביא לרתיחה עד שהחמאה נמסה.
- לערבב את הקמח עם אבקת האפייה.
- להנמיך את האש ולהוסיף בבת אחת את הקמח. בעזרת כף עץ לערבב כל הזמן עד שהתערובת הדביקה נפרדת משולי הסיר ונצמדת לכף.
- להסיר מהאש ולקרר היטב. שיטת קירור מהירה: לערבל את התערובת במיקסר עם וו גיטרה עד שכל האדים יוצאים והתערובת מתקררת מעט.
- להתחיל להוסיף ביצה אחר ביצה: כל פעם להוסיף ביצה אחת ולערבל עם המיקסר עד שהביצה נטמעת לחלוטין בתערובת. מה שקורה זה שהתערובת מתפרקת למעין גושים. ממשיכים לערבל עד שהתערובת מתאחדת חזרה ומוסיפים עוד ביצה וכן הלאה את כל הביצים. עכשיו, השלב הכי קריטי זה שהבצק יהיה בדיוק במרקם הנכון: רך מספיק כדי שאפשר יהיה לזלף אותו ויציב מספיק כדי שלא יימרח לנו וייצאו לנו פיתות. לכן, אם יש ספק אז אין ספק. כלומר: אם נראה לכם שחסרה ביצה אז לא להוסיף אחת שלמה אלא לטרוף ביצה אחת בקערית, ולהוסיף כף אחת, ועוד כף אם צריך עד שיש בצק ראוי לזילוף. ואיך בודקים שהבצק בדיוק במידה הנכונה? לוקחים בצק בין שתי אצבעות ואם נוצר מעין שפיץ אז הבצק בדיוק במידה הנכונה לאפייה.
- בעזרת שקית זילוף עם צנטר רחב משונן לזלף עיגולים בגודל של פינג פונג במרווחים של 5 ס"מ ולשטח בעזרת אצבע רטובה את הצ`ופצ`יק כדי שלא יישרף באפייה (כיוון שיש אבקת אפייה בבצק הן תופחות פי שלוש).
- לאפות בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ – 12 דקות או עד שהפחזניות מזהיבות. כשהפחזניות כבר די יציבות וזהובות, מנמיכים לחום של 160 מעלות כדי להשחים היטב את הפחזנייה ולייבש אותה (שלא תצנח לנו כשנוציא מהתנור). לא לפתוח את התנור ב-15 דקות האפייה הראשונות. האדים שנוצרים בתוך התנור חשובים מאוד ליצירת כיס האויר שיש לפחזנייה ולתפיחתה. אם נפתח את התנור הפחזניות יצנחו ולא יתפחו כמו שצריך.
- למלא את הפחזניות בקרם קפה (מתכון בהמשך) ולסדר על בסיס תבנית מספר 24 כך שכל הבסיס מכוסה פחזניות. אצלי נכנסו בדיוק 8 גדולות מאוד. לפני ששמים את הפחזניות אפשר לשים שקף ואז שולי העוגה יוצאים חלקים.
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 שמנת חמוצה
- ½ כוס חלב
- 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף אבקת קפה נמס
- ½2 מיכלי שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 שמנת חמוצה
- 1 מיכל יוגורט 3% שומן (יוצר חמצמצות עדינה בקרם. אם לא אוהבים אז לשים עוד שמנת או חלב)
- 2 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
- כפית מחית וניל (לא חובה אבל מאוד משדרג את הטעם)
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 50 גרם שוקולד חלב
- ¾ מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 2 כפות אייריש קרים או ליקר אחר שאוהבים
- קורט מלח
- כף סירופ תירס (לא חובה אבל משמר את ברק השוקולד גם אחרי ימים במקרר)
להמיס הכל יחד במיקרוגל בפולסים של חצי דקה כל פעם ולערבב אחרי כל חימום עד שכל השוקולד נמס ואחיד. למזוג את השוקולד למרכז העוגה (לא חייב את הכל. ייתכן שיישאר שוקולד) ובעזרת כף לפזר את השוקולד (בתנועות מעגליות במרכז העוגה ולאפשר לשוקולד לנזול לצדדים בצורה לא אחידה).לקשט עם הפחזניות הקטנות יותר ואם נשאר קרם אז לזלף קישוטים…….
זהו, הרבה יותר פשוטה ממה שחושבים והרעיון גאוני בעיני.
ניתן להכין מראש ולהקפיא?
אפשרי אם כי מומלץ שלא בגלל הפחזניות
בכייף! אני אשמח מאוד לראות תמונות
דווקא אהבתי מאד איך שקישטת וכנראה שאעתיק:)
תודה ושבת שלום!
כתבתי שיוצאות יותר פחזניות ממה שצריך אבל הן כמובן נטרפות בלי בעייה. את כמובן יכולה לקשט על פי הדימיון שלך
היי יהודית, נראה מדהים ובטוח טעים בטירוף!!!!
שאלה – למה צריך 15 פחזניות קטנות לקישוט כשעל העוגה יש רק 4 פחזניות קטנות?
תודה ושבת שלום
בשמחה 🙂
אוקיי…תודה לך יהודית:)
כל ליקר שאת אוהבת יתאים
כל ליקר שאת אוהבת יתאים
אפשר להחליף אותו במשהו אחר?
אפשר. אבל מוסיף לטעם. כדאי שיהיה בבית
אפשר לוותר על אייריש קרים?
תודההה חיה. מומלץ ביותר
תודה וויני…….הגיע הזמן ופחזניות זה קל יותר מלהכין בצק עלים (בהנחה שאת מתכוונת לבצק עצמו)
לא. שומרים במקרר
מגישים קפוא?
עוגה מדהימה!!
ראיתי עוגה דומה לפני כמעט שנה ושמרתי אותה, אבל שלך ניראית פשוט מעלפתתתתתתתתתתתת !!
כמו שכתבתי לך בפייסבוק – עוד לא הכנתי פחזניות, אז אחרי שאנסה משהו עם בצק עלים, יגיע זמן הפחזניות 🙂
נראה נהדר ואני בהחלט מתכוונת להכין
תודה
חיה