יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת פחזניות, מוס קפה ומוס וניל
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » עוגת פחזניות, מוס קפה ומוס וניל

עוגת פחזניות, מוס קפה ומוס וניל

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 30 בספטמבר 2015 19 תגובות

עוגה ששמתי עליה עיין וזממתי להכין אותה כבר מזמןןןןןןןןןןןן. היא נדחקה הצידה כמו עוד הרבה טובות ויפות לטובת אחרות לא פחות יפהפיות וטעימות, אבל סוף סוף הגיע גם זמנה של היפה הזו ומה אני אגיד לכם?? בעיני, אחת העוגות הטעימות שהכנתי לאחרונה. עד כדי כך והיא יפה הורסת. העוגה הזו רצה לה ברחבי הרשת וראיתי אותה בלא מעט אתרים ובלוגים. את הפחזניות לבסיס עשיתי גדולות יחסית כי רציתי שיראו את אפקט הפחזנייה כשפורסים את העוגה ומילאתי במוס קפה שאנחנו מאוד אוהבים, המוס של העוגה עצמה בטעם וניל והציפוי — שילוב של שוקולד מריר ושוקולד חלב.

את הפחזניות הכנתי באופן שונה מעט מהפחזניות הרגילות שאני מכינה. שמתי בבצק אבקת אפייה שגם שילשה את הגודל הראשוני שלהן וגם המרקם רך יותר, כך שזה מתאים יותר לעוגה. יוצאת כמות גדולה של פחזניות אבל אל דאגה הכל נטרף בלי בעייה……

עוגת פחזניות, מוס קפה ומוס וניל

לפחזניות (כמויות בכוסות מדידה אוניברסליות)
מצרכים לכמות של 10 פחזניות ממש גדולות ועוד 15 קטנות יותר שחלקן ישמשו לקישוט

  • ¼1 כוסות חלב
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 ורבע כוסות קמח
  • ½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)
  • 4-5 ביצים
אופן הכנת הפחזניות – לכל הטיפים לבצק רבוך מושלם כנסו לכאן
  1. לשים בקלחת: חלב, סוכר מלח וחמאה ולהביא לרתיחה עד שהחמאה נמסה. 
  2. לערבב את הקמח עם אבקת האפייה.
  3. להנמיך את האש ולהוסיף בבת אחת את הקמח. בעזרת כף עץ לערבב כל הזמן עד שהתערובת הדביקה נפרדת משולי הסיר ונצמדת לכף.
  4. להסיר מהאש ולקרר היטב. שיטת קירור מהירה: לערבל את התערובת במיקסר עם וו גיטרה עד שכל האדים יוצאים והתערובת מתקררת מעט.
  5. להתחיל להוסיף ביצה אחר ביצה: כל פעם להוסיף ביצה אחת ולערבל עם המיקסר עד שהביצה נטמעת לחלוטין בתערובת. מה שקורה זה שהתערובת מתפרקת למעין גושים. ממשיכים לערבל עד שהתערובת מתאחדת חזרה  ומוסיפים עוד ביצה וכן הלאה את כל הביצים. עכשיו, השלב הכי קריטי זה שהבצק יהיה בדיוק במרקם הנכון: רך מספיק כדי שאפשר יהיה לזלף אותו ויציב מספיק כדי שלא יימרח לנו וייצאו לנו פיתות. לכן, אם יש ספק אז אין ספק. כלומר: אם נראה לכם שחסרה ביצה אז לא להוסיף אחת שלמה אלא לטרוף ביצה אחת בקערית, ולהוסיף כף אחת, ועוד כף אם צריך עד שיש בצק ראוי לזילוף.  ואיך בודקים שהבצק בדיוק במידה הנכונה? לוקחים בצק בין שתי אצבעות ואם נוצר מעין שפיץ אז הבצק בדיוק במידה הנכונה לאפייה.
  6. בעזרת שקית זילוף עם צנטר רחב משונן לזלף עיגולים בגודל של פינג פונג במרווחים של 5 ס"מ ולשטח בעזרת אצבע רטובה את הצ`ופצ`יק כדי שלא יישרף באפייה (כיוון שיש אבקת אפייה בבצק הן תופחות פי שלוש).
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ – 12 דקות או עד שהפחזניות מזהיבות. כשהפחזניות כבר די יציבות וזהובות, מנמיכים לחום של 160 מעלות כדי להשחים היטב את הפחזנייה ולייבש אותה (שלא תצנח לנו כשנוציא מהתנור). לא לפתוח את התנור ב-15 דקות האפייה הראשונות. האדים שנוצרים בתוך התנור חשובים מאוד ליצירת כיס האויר שיש לפחזנייה ולתפיחתה. אם נפתח את התנור הפחזניות יצנחו ולא יתפחו כמו שצריך.
  8. למלא את הפחזניות בקרם קפה (מתכון בהמשך) ולסדר על בסיס תבנית מספר 24 כך שכל הבסיס מכוסה פחזניות. אצלי נכנסו בדיוק 8 גדולות מאוד. לפני ששמים את הפחזניות אפשר לשים שקף ואז שולי העוגה יוצאים חלקים.
 מצרכים למוס קפה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1 שמנת חמוצה
  • ½ כוס חלב
  • 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף אבקת קפה נמס
להקציף הכל יחד ולמלא את הפחזניות הגדולות שישמשו בסיס לעוגה.
 
מצרכים למוס וניל (גם לעוגה וגם לפחזניות הקטנות שחלקן ישמשו לקישוט)
  • ½2 מיכלי שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 מיכל יוגורט 3% שומן (יוצר חמצמצות עדינה בקרם. אם לא אוהבים אז לשים עוד שמנת או חלב)
  • 2 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
  • כפית מחית וניל (לא חובה אבל מאוד משדרג את הטעם)
להקציף הכל לקרם מאוד יציב. להעביר לשקית זילוף ולזלף על הפחזניות ששמנו בתבנית. להקפיד לזלף ממש בכל מקום שאין בו פחזנייה על מנת שיתמלא בקרם ולא יישאר ריק. ליישר את החלק העליון של העוגה עם פלטה או מרית ולהכניס למקפיא לחמש שעות לפחות עד שהעוגה די קפואה. מוציאים מהמקפיא, מורידים את השקף ומקשטים בשוקולד ופחזניות…..
למלא גם את הפחזניות הקטנות שישמשו לקישוט מעל העוגה.
 
מצרכים לציפוי שוקולד
  • 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 50 גרם שוקולד חלב
  • ¾ מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
  • 2 כפות אייריש קרים או ליקר אחר שאוהבים
  • קורט מלח
  • כף סירופ תירס (לא חובה אבל משמר את ברק השוקולד גם אחרי ימים במקרר)

להמיס הכל יחד במיקרוגל בפולסים של חצי דקה כל פעם ולערבב אחרי כל חימום עד שכל השוקולד נמס ואחיד. למזוג את השוקולד למרכז העוגה (לא חייב את הכל. ייתכן שיישאר שוקולד) ובעזרת כף לפזר את השוקולד (בתנועות מעגליות במרכז העוגה ולאפשר לשוקולד לנזול לצדדים בצורה לא אחידה).לקשט עם הפחזניות הקטנות יותר ואם נשאר קרם אז לזלף קישוטים…….

זהו, הרבה יותר פשוטה ממה שחושבים והרעיון גאוני בעיני.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פחזניות בלגיות
    פחזניות בלגיות - וואפל בלגי מבצק רבוך
  • עוגת שכבות שוקולד וקפה
    עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה
  • עוגת רולדת ספירלה
    עוגת רולדה ספירלה מהממת עם קרם קפה
  • עוגת גבינה וביסקוויטים מנומרת
    עוגת גבינה וביסקוויטים מנומרת
בצק רבוך עוגת מוס פחזניות פחזניות קרם קפה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

19 תגובות

  1. חני הירש הגב 14 בינואר 2024 בשעה 19:16

    ניתן להכין מראש ולהקפיא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בינואר 2024 בשעה 18:58

      אפשרי אם כי מומלץ שלא בגלל הפחזניות

  2. יהודית אביב הגב 13 באוגוסט 2016 בשעה 12:07

    בכייף! אני אשמח מאוד לראות תמונות

  3. Dafna shamir הגב 13 באוגוסט 2016 בשעה 11:13

    דווקא אהבתי מאד איך שקישטת וכנראה שאעתיק:)
    תודה ושבת שלום!

  4. יהודית אביב הגב 13 באוגוסט 2016 בשעה 9:42

    כתבתי שיוצאות יותר פחזניות ממה שצריך אבל הן כמובן נטרפות בלי בעייה. את כמובן יכולה לקשט על פי הדימיון שלך

  5. Dafna shamir הגב 12 באוגוסט 2016 בשעה 22:05

    היי יהודית, נראה מדהים ובטוח טעים בטירוף!!!!
    שאלה – למה צריך 15 פחזניות קטנות לקישוט כשעל העוגה יש רק 4 פחזניות קטנות?
    תודה ושבת שלום

  6. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בפברואר 2016 בשעה 13:12

    בשמחה 🙂

  7. soujod abu nasser הגב 17 בפברואר 2016 בשעה 13:05

    אוקיי…תודה לך יהודית:)

  8. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בפברואר 2016 בשעה 13:03

    כל ליקר שאת אוהבת יתאים

  9. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בפברואר 2016 בשעה 13:03

    כל ליקר שאת אוהבת יתאים

  10. soujod abu nasser הגב 17 בפברואר 2016 בשעה 12:59

    אפשר להחליף אותו במשהו אחר?

  11. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בפברואר 2016 בשעה 16:47

    אפשר. אבל מוסיף לטעם. כדאי שיהיה בבית

  12. soujod abu nasser הגב 16 בפברואר 2016 בשעה 16:29

    אפשר לוותר על אייריש קרים?

  13. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוקטובר 2015 בשעה 16:06

    תודההה חיה. מומלץ ביותר

  14. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוקטובר 2015 בשעה 16:05

    תודה וויני…….הגיע הזמן ופחזניות זה קל יותר מלהכין בצק עלים (בהנחה שאת מתכוונת לבצק עצמו)

  15. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוקטובר 2015 בשעה 16:05

    לא. שומרים במקרר

  16. Tami הגב 4 באוקטובר 2015 בשעה 9:01

    מגישים קפוא?

  17. Winnie הגב 1 באוקטובר 2015 בשעה 11:57

    עוגה מדהימה!!
    ראיתי עוגה דומה לפני כמעט שנה ושמרתי אותה, אבל שלך ניראית פשוט מעלפתתתתתתתתתתתת !!
    כמו שכתבתי לך בפייסבוק – עוד לא הכנתי פחזניות, אז אחרי שאנסה משהו עם בצק עלים, יגיע זמן הפחזניות 🙂

  18. חיה הגב 1 באוקטובר 2015 בשעה 9:16

    נראה נהדר ואני בהחלט מתכוונת להכין
    תודה
    חיה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס