לחם פודינג הוא קינוח אנגלי שמכינים משאריות לחם ורצוי בריוש או חלה מתוקה כדי לקבל מקסימום טעם. הפעם בחרתי להכין את הלחם פודינג עם שזיפים, אבל אפשר להכין עם כל פרי שאוהבים


המשפט "כמה פשוט ככה טעים" נכתב כנראה בין היתר על הקינוח המושלם הזה. האנגלים לא מצטיינים בקולינריה, אבל את הלחם פודינג שהמציאו אפשר לדרג מבחינתי ברשימת עשרת הקינוחים המובילים.

?אז מה זה לחם פודינג
אם לא טעמתם לחם פודינג אתם לא תבינו על מה אני מדברת, זה אחד הקינוחים הכי טעימים שתאכלו ואני לא מגזימה. סך הכל לחם יבש שמספיגים אותו בחלב, שמנת, סוכר, ביצים וחובה וניל לטעם, אפשר לשלב בו פירות ואפשר שלא, אופים בתנור ומקבלים מעין עוגה/פשטידה מתוקה, עסיסית בטירוף עם טעמים של וניל והפירות למעלה רק משלימים את החגיגה.

אמנם אפשר להכין את הקינוח הזה עם כל לחם שיש לכם בבית, אבל, מומלץ מאוד להשתמש בלחם ממש ממש טעים כדי ליהנות ממקסימום הטעם של הדבר הזה. אם תכינו אותו עם לחם רגיל זה יהיה מן הסתם הרבה פחות טעים מחלה מתוקה או בריוש עשיר בחמאה. לפני כמה שנים הכנתי אותו עם חלה מתוקה טעימה ומאז אני לא זורקת חלות. דרך אגב, אם תהיתם מה הקשר לפודינג, אז אין קשר. האנגלים פשוט מכנים את כל הקינוחים שלהם “פודינג” במקום Desert.

לחם פודינג עם שזיפים
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- כנסו פה למתכון נוסף של לחם פודינג עם פירות יער: פודינג לחם (bread puding) או עוגת לחם מתוקה
- הכנתי השבוע לחם חלב יפני שיצא טעים בטירוף ואתם חייבים חייבים להכין. ממה שנשאר לי הכנתי את הלחם פודינג הזה. כמובן שאפשר להכין גם עם חלה מתוקה או לחמניות בריוש עשירות בחמאה. כל לחם טעים יתאים פה, בתנאי שהוא לא טרי. לחם טרי לא יספוג טוב את הנוזלים וייצא יבש יחסית. מומלץ להכין עם לחם שהוכן/נקנה לפני
- את הלחם פודינג מכינים בתבנית אטומה ולא קפיצית אחרת יהיו נזילות.
- משתמשים בחלה/לחמניות מתוקות יבשות! חייב יבשות אחרת בלילת החלב לא נספגת בלחם והקינוח יוצא יבש. ככל שאיכות הלחם/לחמנייה תהיה גבוהה יותר וטעימה יותר, כך הקינוח יהיה טעים יותר.
- משרים את הלחם/לחמניות בבלילת ביצים, חלב ושמנת מתוקה ואפשר להוסיף גבינות.
- צריך להשרות את הלחם מינימום שעה ורצוי לילה שלם. אני לרוב מכינה את הקינוח הזה לשבת בבוקר. אני משרה בשישי בערב את הלחמניות עד למחר בבוקר ואז אופה. הבית מתמלא ריח של וניל מטורף ואי אפשר להפסיק ליישר את הקינוח הזה כשהוא יוצא מהתנור. הכי טעים לאכול אותו כשהוא עדיין חמים.
- אפשר להכין את הפודינג לחם עם כל פרי שאוהבים. אני בחרתי הפעם לשים שזיפים אבל אפשר לשלב קוביות תפוחים, תותים, אוכמניות וכו’.
- בעיני הכי טעים זה לאכול את הלחם פודינג עם שמנת חמוצה או קצפת לא ממותקת.
לתבנית בקוטר 26 ס"מ
- חצי כיכר לחם חלב יפני/חלה מתוקה
- 50 גרם חמאה רכה מאוד
- 1/2 ליטר חלב
- 1 שמנת מתוקה 38%
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 3 ביצים
- 150 גרם גבינת שמנת 30%
- 3-4 שזיפים + 4 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה
קורעים עם הידיים את החלה לחתיכות בינוניות ומניחים בתבנית אטומה (אפשר פיירקס למשל).
מכינים את הבלילה: מערבבים יחד בקערה חמאה רכה, חלב, שמנת מתוקה, סוכר, מחית/תמצית וניל, ביצים וגבינת שמנת ומערבבים היטב. מוזגים את הבלילה על הלחם ודואגים שכל חתיכות הלחם יהיו מכוסות בבלילה.
מכינים את השזיפים: חותכים את השזיפים לחצי וכל חצי פורסים ל – 4 פלחים. מערבבים עם סוכר וניל ומסדרים מעל הלחם הספוג בבלילה. עוטפים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעתיים ורצוי כמה שעות טובות כדי שהלחם יספח אליו את הנוזלים של הבלילה.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מסירים את הניילון הנצמד ואופים 45-50 דקות עד שהפודינג לחם נראה מוכן, יציב ועם צבע זהוב יפה.
מקררים 10 דקות ואפשר להתסתער. הפודינג לחם הכי טעים כשהוא חמים או בטמפרטורת החדר אבל בהחלט אפשר לשמור אותו במקרר ולחמם לפני ההגשה.
שאלה לגבי המתכון של לחם פודינג:
האם כדי שהחלה תהיה יבשה כדאי לפרוס אותה ולאפות בתנור בחום נמוך לייבוש?
היי מירי,
לא. צריך פשוט לחם לא טרי