עוגת שוקולד מריר בחושה, מהירת הכנה, פאדג'ית ועם מרקם שוקולדי קטיפתי נימוח. חובה להשתמש בשוקולד טעים ואיכותי על מנת לקבל עוגה טעימה
מה שכייף בעוגות שוקולד זה שהן הכי קלות להכנה והכי טעימות. כל מה שצריך זה שוקולד טעים ואיכותי ומפה, רק לערבב ולאפות אפייה נכונה כי אפיית יתר תייבש את העוגה וחבל. את העוגה הזו אני מכינה על בסיס קבוע, היא הכי קלה להכנה ויחד עם זאת מאוד מאוד טעימה ושוקולדית.
את העוגה אני אופה בתבנית מהממת שקניתי לפני כמה שנים באמזון, תבנית איכותית עם דוגמה מהממת שהופכת כל עוגה פשוטה לחגיגית ויפהפייה. אני מצפה את העוגה בגנאש שוקולד, מגישה עם גלידת וניל ביתית מושלמת וזהו, ביס חלומי.
עוגת שוקולד מריר בציפוי גנאש שוקולד
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- כדי לקבל עוגה טעימה ושוקולדית מומלץ להשתמש בשוקולד איכותי עם 56% מוצקי קקאו.
- יש להקפיד על אפייה נכונה כדי לא לייבש את העוגה. כל תנור אופה אחרת ולכן יש להיצמד להוראות ההכנה אבל גם להפעיל שיקול דעת ולהכיר את זמני האפייה של התנור שלכם.
לתבנית בקוטר22-24 ס"מ
- 200 גרם שוקולד מריר (השתמשתי בקליבו 56% מוצקי קקאו)
- 100 גרם חמאה (לפרווה שימו 100 גרם שמן קוקוס)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% (לפרווה שימו 250 מ"ל קרם קוקוס)
- 3 ביצים גדולות
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס קמח רגיל (140 גרם)
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- ¼ כוס קקאו איכותי (30 גרם)
- קורט מלח
לציפוי
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 מיכל) (לפרווה שימו 150 מ"ל קרם קוקוס)
- 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד)
לשימון תבנית נורדיק (אם אופים בתבנית רגילה – משמנים רק בחמאה)
- 30 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות קמח (20 גרם)
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות. שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל שוקולד וחמאה וממסים יחד. עושים את זה בפולסים של חצי דקה וערבוב בכל פעם. אצלי זה לקח דקה. מערבבים היטב עד לאחידות. מוסיפים שמנת מתוקה/קרם קוקוס, ביצים, סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב עם מטרפה ידנית. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, הקקאו ומלח וטורפים רק עד שהחומרים מתאחדים. משמנים את התבנית. אם אופים בתבנית אפייה של נורדיק, מערבבים יחד חמאה מומסת וקמח למשחה חלקה ומורחים היטב את התבנית. אם אופים בתבנית רגילה, אפשר לשמן רק עם חמאה. מוזגים את הבלילה לתבנית, טופחים קצת על השייש כדי לשחרר בועות אוויר. אופים 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שמכניסים יוצא עם מעט פירורים לחים. זהירות מאפיית יתר שתייבש את העוגה. מקררים מעט את העוגה ומחלצים מהתבנית.
מצפים את העוגה: ממסים יחד במיקרוגל את השוקולד, השמנת המתוקה וסירופ תירס ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה. מניחים את העוגה על רשת ומתחתחה מניחים כלי שיקלוט את עודפי השוקולד. מוזגים את השוקולד על העוגה כשהיא עדיין חמימה. את השוקולד שנוזל לכלי שהנחנו מתחת לרשת אוספים ומוזגים שוב על העוגה עד שהיא מצופה לחלוטין. העוגה נשמרת יום אחד מחוץ למקרר. מומלץ לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם מעט את פרוסת העוגה 30 שניות במיקרוגל. מגישים עם גלידת וניל או קצפת ממותקת קלות.
שלום!!
הכנתי את העוגה לכבוד שבת והאורחים והיא יצאה מושלמת!!! לא חסר כלום. מתכון מדויק וקל. תודה רבה!!! ושבת שלום!!!:)
איזה כייף לשמוע. עוגה מעולה
העוגה מעולה, פרט לסמיכות הבצק כפי שכבר דובר קודם, אנחנו מאוד נהננו תודה!!
ככה זה אמור להיות. תודה ושמחה שנהניתם
הי ,
עוגה סופר מעולה וקלה מאד להכנה .
תודה על המתכון .
כייף לשמוע ושמחה שאהבת
שלום
שמרתי את המתכון לקראת יומולדת של החצי… הכנתי עכשיו והבלילה היתה מאד סמיכה. הוספתי כחצי כוס מים רותחים ועדיין היה קשה לערבב . למרות הביצים והשמנת נראה שחסרים נוזלים. מה דעתך? בברכה מיכל
מיכל, זאת הבלילה. היא סמיכה והעוגה יוצאת מאוד שוקולדית ופאדג'ית. ממש לא היית צריכה להוסיף מים. מקווה שייצא לך טוב. לא חסר כלום במתכון, את צריכה לסמוך עליי שאם אני מעלה מתכון אז הוא מוצלח
אם אני רוצה לעשות בתבנית מלבנית זה אותם כמויות או שצריך להגדיל?
תלוי מה גודל התבנית. הכמות פה מתאימה לתבנית בגודל 20*20 ס"מ