יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
עוגת שוקולד מריר בציפוי גנאש שוקולד
ראשי » גלידות ומקפאים » עוגת שוקולד מריר בציפוי גנאש שוקולד

עוגת שוקולד מריר בציפוי גנאש שוקולד

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 7 בנובמבר 2022 12 תגובות

עוגת שוקולד מריר בחושה, מהירת הכנה, פאדג'ית ועם מרקם שוקולדי קטיפתי נימוח. חובה להשתמש בשוקולד טעים ואיכותי על מנת לקבל עוגה טעימה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שוקולד מריר בציפוי גנאש שוקולד

מה שכייף בעוגות שוקולד זה שהן הכי קלות להכנה והכי טעימות. כל מה שצריך זה שוקולד טעים ואיכותי ומפה, רק לערבב ולאפות אפייה נכונה כי אפיית יתר תייבש את העוגה וחבל. את העוגה הזו אני מכינה על בסיס קבוע, היא הכי קלה להכנה ויחד עם זאת מאוד מאוד טעימה ושוקולדית.

את העוגה אני אופה בתבנית מהממת שקניתי לפני כמה שנים באמזון, תבנית איכותית עם דוגמה מהממת שהופכת כל עוגה פשוטה לחגיגית ויפהפייה. אני מצפה את העוגה בגנאש שוקולד, מגישה עם גלידת וניל ביתית מושלמת וזהו, ביס חלומי.

עוגת שוקולד מריר בציפוי גנאש שוקולד

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • כדי לקבל עוגה טעימה ושוקולדית מומלץ להשתמש בשוקולד איכותי עם 56% מוצקי קקאו.
  • יש להקפיד על אפייה נכונה כדי לא לייבש את העוגה. כל תנור אופה אחרת ולכן יש להיצמד להוראות ההכנה אבל גם להפעיל שיקול דעת ולהכיר את זמני האפייה של התנור שלכם.

לתבנית בקוטר22-24 ס"מ

  • 200 גרם שוקולד מריר (השתמשתי בקליבו 56% מוצקי קקאו)
  • 100 גרם חמאה (לפרווה שימו 100 גרם שמן קוקוס)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% (לפרווה שימו 250 מ"ל קרם קוקוס)
  • 3 ביצים גדולות
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס קמח רגיל (140 גרם)
  • 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
  • ¼ כוס קקאו איכותי (30 גרם)
  • קורט מלח

לציפוי

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 מיכל) (לפרווה שימו 150 מ"ל קרם קוקוס)
  • 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד)

לשימון תבנית נורדיק (אם אופים בתבנית רגילה – משמנים רק בחמאה)

  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות קמח (20 גרם)

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 170 מעלות. שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל שוקולד וחמאה וממסים יחד. עושים את זה בפולסים של חצי דקה וערבוב בכל פעם. אצלי זה לקח דקה. מערבבים היטב עד לאחידות. מוסיפים שמנת מתוקה/קרם קוקוס, ביצים, סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב עם מטרפה ידנית. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, הקקאו ומלח וטורפים רק עד שהחומרים מתאחדים. משמנים את התבנית. אם אופים בתבנית אפייה של נורדיק, מערבבים יחד חמאה מומסת וקמח למשחה חלקה ומורחים היטב את התבנית. אם אופים בתבנית רגילה, אפשר לשמן רק עם חמאה. מוזגים את הבלילה לתבנית, טופחים קצת על השייש כדי לשחרר בועות אוויר. אופים 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שמכניסים יוצא עם מעט פירורים לחים. זהירות מאפיית יתר שתייבש את העוגה. מקררים מעט את העוגה ומחלצים מהתבנית.

מצפים את העוגה: ממסים יחד במיקרוגל את השוקולד, השמנת המתוקה וסירופ תירס ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה. מניחים את העוגה על רשת ומתחתחה מניחים כלי שיקלוט את עודפי השוקולד. מוזגים את השוקולד על העוגה כשהיא עדיין חמימה. את השוקולד שנוזל לכלי שהנחנו מתחת לרשת אוספים ומוזגים שוב על העוגה עד שהיא מצופה לחלוטין. העוגה נשמרת יום אחד מחוץ למקרר. מומלץ לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם מעט את פרוסת העוגה 30 שניות במיקרוגל. מגישים עם גלידת וניל או קצפת ממותקת קלות.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה עם טנא לשבועות
    עוגת גבינה אפויה עם טנא לשבועות
  • עוגת שייש בתבנית אנג'ל
    עוגת שייש שמכינים בתבנית טורט עם רגליים
  • תפוחים שלמים בפילו
    תפוחים שלמים אפויים עטופים בבצק פילו
  • עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
    עוגת שוקולד על בסיס קוקוס

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. ליאורה הגב 7 בפברואר 2025 בשעה 13:26

    תודה רבה יהודית על המכונית המעולים!!!!
    העוגות קרם קפה והשמנת תותים נכנסו למאסט של שבת!!
    רציתי לשאול, האם לעוגה הזאת הפאדג' מה מצב התנור שצריך? טורבו או רגיל?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בפברואר 2025 בשעה 13:32

      איזה כייף לשמוע ♥ בכל המתכונים שלי אם צריך טורבו זה יהיה כתוב במפורש
      שבת שלום♥

  2. נחמי הגב 16 באוגוסט 2024 בשעה 17:05

    שלום!!
    הכנתי את העוגה לכבוד שבת והאורחים והיא יצאה מושלמת!!! לא חסר כלום. מתכון מדויק וקל. תודה רבה!!! ושבת שלום!!!:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באוגוסט 2024 בשעה 9:08

      איזה כייף לשמוע. עוגה מעולה

  3. סימה הגב 3 בדצמבר 2022 בשעה 17:38

    העוגה מעולה, פרט לסמיכות הבצק כפי שכבר דובר קודם, אנחנו מאוד נהננו תודה!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בדצמבר 2022 בשעה 16:07

      ככה זה אמור להיות. תודה ושמחה שנהניתם

  4. נורית הגב 24 בנובמבר 2022 בשעה 14:23

    הי ,
    עוגה סופר מעולה וקלה מאד להכנה .
    תודה על המתכון .

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בנובמבר 2022 בשעה 16:31

      כייף לשמוע ושמחה שאהבת

  5. מיכל הגב 22 בנובמבר 2022 בשעה 19:17

    שלום
    שמרתי את המתכון לקראת יומולדת של החצי… הכנתי עכשיו והבלילה היתה מאד סמיכה. הוספתי כחצי כוס מים רותחים ועדיין היה קשה לערבב . למרות הביצים והשמנת נראה שחסרים נוזלים. מה דעתך? בברכה מיכל

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בנובמבר 2022 בשעה 19:21

      מיכל, זאת הבלילה. היא סמיכה והעוגה יוצאת מאוד שוקולדית ופאדג'ית. ממש לא היית צריכה להוסיף מים. מקווה שייצא לך טוב. לא חסר כלום במתכון, את צריכה לסמוך עליי שאם אני מעלה מתכון אז הוא מוצלח

  6. הדס הגב 9 בנובמבר 2022 בשעה 18:58

    אם אני רוצה לעשות בתבנית מלבנית זה אותם כמויות או שצריך להגדיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בנובמבר 2022 בשעה 22:56

      תלוי מה גודל התבנית. הכמות פה מתאימה לתבנית בגודל 20*20 ס"מ

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס