יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת שוקולד על בסיס קוקוס
ראשי » ללא גלוטן » עוגת שוקולד על בסיס קוקוס

עוגת שוקולד על בסיס קוקוס

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 3 באפריל 2023 36 תגובות

עוגת שוקולד מושלמת! היא ללא קמח, כך שהיא מתאימה לפסח וגם לרגישים לגלוטן, היא פרווה, כך שהיא מתאימה לקינוח אחרי ארוחה בשרית והיא טעימה בטירוף עם מרקם של מוס שנמס בפה בכל ביס, כך שכולם יאהבו אותה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שוקולד על בסיס קוקוס

אין לי הרבה זמן לכתוב ובין סידורים לניקיונות וקניות, עצרתי רגע כדי להעלות לבלוג את אחת העוגות הכי טעימות שתכינו לחג, כי לא משנה כמה עוגות אני מכינה, בפסח אני חייבת עוד עוגת שוקולד חדשה.

הכנתי עוגת שוקולד, שבגלל היעדר הקמח יצאה ממש כמו מוס וכדי שתהיה יותר מיוחדת, הכנתי אותה על בסיס של קוקוס שיכולתי לנשנש אותו לבד, כי אני מכורה לקוקוס. עוגה קלה ממש להכנה, כמה דקות הכנה ועוד חצי שעה אפיה ויש לנו עוגה חלומית והבונוס – היא פרווה ומתאימה לאחרי ארוחת החג הבשרית ולא, היא לא כבדה, היא מושלמת!

בסיס קוקוס לפני אפיה
העוגה לפני האפיה

מושלמת!

תראו איזה מרקם מטורף

עוגת שוקולד על בסיס קוקוס

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • העוגה חייבת צינון של כמה שעות במקרר לפני שפורסים אותה.
  • מומלץ להוציא מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה.
  • אם לא אוהבים קוקוס, אפשר לוותר על הבסיס.

מצרכים לעוגה בקוטר 26 ס"מ

לבסיס קוקוס

  • 3 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס סוכר (180 גרם)
  • 3 כוסות קוקוס (300 גרם)
  • 1/2 כפית מחית וניל

לעוגת שוקולד

  • 300 גרם שוקולד
  • 150 גרם שמן קוקוס (לחלבי שימו 150 גרם חמאה)
  • 5 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס סוכר להקצפת החלבונים (50 גרם)
  • 2 כפות סוכר להקצפת החלמונים (25 גרם)
  • 1/4 כוס קמח שקדים (25 גרם)

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

מכינים בסיס קוקוס: מערבבים יחד את כל חומרי הבסיס לעיסה דביקה. מרפדים תבנית בנייר אפייה – גם את הבסיס וגם את השוליים. משטחים את תערובת הקוקוס על הבסיס ועל השוליים, עם השוליים עולים לגובה של כ – 3-4 ס"מ. כדי לשטח את התערובת, נעזרים בכף ואחר כך בנייר אפיה כדי לשטח בצורה אחידה.

אופים את הבסיס 10 דקות ומוציאים מהתנור.

מכינים את עוגת השוקולד: ממסים במיקרוגל שוקולד ושמן קוקוס לבלילה חלקה.

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מקציפים את החלבונים דקה ומתחילים להוסיף 1/4 כוס סוכר בפעמיים – שלוש וממשיכים להקציף כמה דקות לקצף יציב ומבריק.

שמים את החלמונים ו- 2 כפות סוכר בקערה ומקציפים 8-10 דקות לקצף בהיר ותפוח. אין צורך לנקות את המיקסר ואת המקצפים אחרי הקצפת החלבונים.

מוזגים את החלמונים לקערת החלבונים מקפלים בעדינות מבלי להוריד את הנפח, לבלילה חלקה.

מוסיפים לקערה גם את השוקולד המומס ומקפלים בעדינות עד שהבלילה אחידה ושוקולדית.

מוסיפים גם את קמח השקדים ומקפלים בעדינות רק עד שהבלילה אחידה.

מוזגים את הבלילה על בסיס הקוקוס ומחזירים לתנור לאפיה של עוד כ – 30 דקות או עד שהעוגה נראית יציבה.

מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים למקרר לצינון של כמה שעות.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שמרים עם פיסטוק ותפוחים
    עוגת שמרים במילוי שקדים, פיסטוק ותפוחים
  • עוגת שמרים שוקולד פרווה
    עוגת שמרים ושוקולד פרווה
  • עוגת גבינה עם כתר גביניות שמרים
    עוגת גבינה אפויה עם כתר גביניות שמרים
  • עוגת שוקולד עם קרמבו מוקה
    עוגת שוקולד עם קרמבו מוקה כשרה לפסח
פסח קוקוס שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

36 תגובות

  1. איילת:) הגב 27 בנובמבר 2023 בשעה 12:23

    הכנתי ויצא ממש טעים!!!
    מאמצת לחג פסח.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בנובמבר 2023 בשעה 16:21

      מהמם כייף לשמוע

  2. הדס הגב 28 בספטמבר 2023 בשעה 23:21

    הי יהודית
    אם אני מכינה בתבניות אינגליש קייק חדפ כמה עוגות יצאו מהמתכון הזה?
    תודה רבה וחג שמח!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בספטמבר 2023 בשעה 9:47

      היי הדס,
      אין לי מושג. זאת לא עוגה גבוהה ולדעתי לא מתאימה לתבנית מאורכת

  3. לילי הגב 2 ביוני 2023 בשעה 15:17

    היי יהודית, תודה על מתכונים נפלאים! האם ניתן לקרר קצת במקפיא אם אין לי כמה שעות לקרר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 ביוני 2023 בשעה 1:06

      היי מקווה שהסתדרת. עקרונית אפשר. היא טעימה גם מהמקפיא

  4. עירית הגב 20 באפריל 2023 בשעה 16:55

    יהודית שלום,

    תודה על המתכון הנהדר.

    האם תוכלי בבקשה לציין כמה זה בכוסות 150 גרם שמן קוקוס?

    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2023 בשעה 9:57

      יש באינטרנט אתרים עם המרת כמויות. את יכולה להיעזר בהם כדי להמיר לכוסות. ממליצה לקנות משקל כדי לדייק באופן כללי

  5. דקלה הגב 13 באפריל 2023 בשעה 22:08

    יש רעיון אחר כתחליף לשמן קוקוס, שהוא פרווה ולא מחמאה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באפריל 2023 בשעה 22:08

      לא שידוע לי

  6. ליאנה הגב 8 באפריל 2023 בשעה 8:43

    היי
    מה זה מחית וניל ?
    ויש לי רק 200 גר קוקוס , זה אפשרי ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באפריל 2023 בשעה 9:16

      מחית וניל זההוניל אמיתי ומן הסתם 200 גרם קוקוס לא יספיקו לתבנית. את יכולה לשים 2 ביצים ו-200 גרם קורוס, להפחית סוכר ולהכין בתבנית קטנה יותר. אין לי כמויות מדוייקות או גודל תבנית לומר לך

  7. שגית הגב 6 באפריל 2023 בשעה 2:35

    נראה מטורף!!
    האם אפשר להחליף שוקולד באבקת קקאו?
    תודה וחג שמח????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באפריל 2023 בשעה 8:06

      היי שגית,
      קקאו הוא לא תחליף ךשוקולד

  8. לינוי הגב 5 באפריל 2023 בשעה 14:28

    במה אפשר להחליף את הקוקוס בתחתית ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 14:56

      שומשום או לוותר עליה

  9. אור הגב 5 באפריל 2023 בשעה 12:37

    אפשר להחליף את הקמח שקדים בקמח אחר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 14:55

      אגוזים טחונים או קורנפלור

  10. סימה הגב 4 באפריל 2023 בשעה 20:49

    אפשר מחמאה במקום שמן קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 9:05

      בהחלט אפשר

    • טל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 13:56

      היי, תודה על המתכון????
      האם אפשר במקום שמן קוקוס חמאת בוטנים?
      חג שמח ????

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 14:55

        היי טל,
        לא.

    • טל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 13:57

      היי, תודה על המתכון????
      האם אפשר במקום שמן קוקוס חמאת בוטנים?
      חג שמח ????

  11. נעמי הגב 4 באפריל 2023 בשעה 17:45

    היי יהודית,
    נראה מתכון מושלם!
    את חושבת שאפשר לשים קרם קוקוס במקום השמן קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 9:04

      ממש לא נעמי, קרם קוקוס ושמן קוקוס זה שני חומרים שונים עם שימושים שונים

  12. Leah הגב 4 באפריל 2023 בשעה 17:24

    נראה מושלם!! ניתן להמיר את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 9:03

      כן אפשר

  13. רינה הגב 4 באפריל 2023 בשעה 14:43

    האם ניתן להחליף את מחית הוניל במוצר אחר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 9:03

      התחליף למחית וניל זה תוכן של מקל וניל אבל אם אין לך שימי תמצית או אל תשימי בכלל

  14. אירית הגב 4 באפריל 2023 בשעה 13:46

    אפשר להכין יום לפני ולהשאיר במקרר? או שעדיף באותו היום?

  15. אירית הגב 4 באפריל 2023 בשעה 13:44

    אפשר להכין את העוגה יום לפני ולהשאיר במקרר? או שעדיף באותו היום?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 9:02

      ברור שכן. שומרים במקרר

  16. שרית הגב 4 באפריל 2023 בשעה 8:38

    יש אפשרות להמיר את שמן הקוקוס לשמן צמחי ?
    לא חמאה או מחמאה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2023 בשעה 12:50

      לא. חייב משהו שמתייצב בקירור ומחזיק את העוגה

      • מירית הגב 9 באפריל 2023 בשעה 14:59

        היי, 300 גרם שוקולד מריר ?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באפריל 2023 בשעה 21:23

          זה מה שכתוב

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס