קאפקייקס שוקולד וקצפת שמכינים במקסימום 1/4 שעה. הם יוצאים פאדג'יים וטעימים בטירוף. אפשר להכין עם קצפת או לוותר עליה – בכל מקרה הם טעימים מאוד
תקשיבו, קור כזה אני מכירה רק מהתקופה בה גרנו במצפה רמון. קור שחודר לעצמות ואין דרך לחמם את הגוף אלא אם נצמדים לתנור או שממש מחממים את הבית על 30 מעלות.
אני בכלל לא אדם של חורף, אני לחלוטין מתה על הקייץ והחורף די מכניס אותי למצב של חוסר חשק מוחלט לעשות דברים שלא חייב לעשות. כך אני מוצאת את עצמי מבשלת בעיקר ביום שישי ובשאר השבוע אני מכינה בעיקר מרקים כדי להתחמם. אם אני כבר אופה, זה יהיה או בצק שמרים טוב שהוא בבחינת שגר ושכח לכמה שעות במקרר עד שהבצק תופח או מאפים ועוגות מהירות הכנה שלא דורשות יותר מידי התעסקות.
את הקאפקייקס האלה או אם תרצו מאפינס שוקולד אני מכינה על בסיס קבוע. רוב הזמן אני בכלל לא מצפה בקצפת ולפעמים כשאני רוצה לפנפן אותם, כמו במקרה הזה שהכנתי אותם כקישוט לעוגת מוס שוקולד שהכנתי ליומולדת של ילדה שאני מאוד אוהבת (היי שושה ♥), אז אני מכינה עם קצפת.
הם הכי קלים להכנה, פאדג'יים ושוקולדיים וטעימים בטירוף. תפנו לכם 15 דקות כי זה בדיוק הזמן שלוקח להכין את הטעימים האלה כולל זמן האפייה.
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
קאפקייקס שוקולד וקצפת מושלמים
מצרכים ל – 30 יחידות קטנטנות
- 100 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
- 100 גרם שוקולד חלב (לפרווה – שימו שוקולד מריר)
- 100 גרם חמאה (לפרווה – שימו שמן קוקוס באותה כמות)
- ¼ כוס שמנת מתוקה (לפרווה -שימו קרם קוקוס)
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- ½ כוס קמח שקדים
- 1/4 כוס קמח כוסמין (אפשר קמח רגיל)
- ¼ כוס קקאו
לגנאש שוקולד מוקצף
- 100 גרם שוקולד מריר 60%
- 100 מ”ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
ממסים במיקרוגל את שני סוגי השוקולד והחמאה.
מוסיפים לשוקולד את השמנת המתוקה, הביצים והסוכר וטורפים היטב במשך 2-3 דקות.
מערבבים יחד קמח שקדים, קמח כוסמין וקקאו ומוסיפים לשוקולד. מערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
מסדרים עטרות נייר בקוטר ½1 ס”מ בתבנית של מאפינס קטנטנים ומוזגים מהבלילה לעטרות הנייר כמעט עד הסוף.
אופים את הקאפ קייקס 10-12 דקות . זהירות לא לייבש את הקאפ קייקס, הם צריכים להיות פאדג’ים ועסיסיים.
קצפת שוקולד
ממסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה. מערבבים ושמים כמה שעות או לילה במקרר.
כשהגנאש קר לחלוטין מקציפים לקצפת יציבה. מקשטים את הקאפקייקס עם צנתר כוכב.
יצא מטריף. כל כך קל להכין וכזה טעים – אגדה!! הכנתי בתבנית שקעים סטנדרטית, אפיתי 18 דקות. נעלמו תוך דקות.
כייף לשמוע ♥
אם מכינים בתבנית של קפקייק/מאפינס רגילה, מה זמני האפיה? אין לי את הקטנטנים ביום יום. תודה 🙂
בערך 20 דקות לדעתי
ערב טוב, מתחשק לי מאד להכין. אפשר באינגליש קייק במקום כמאפינס?
אפשר בהחלט לימור, זמני האפייה יתארכו מן הסתם
הכנתי באינגליש קייק ויצא מושלם!!!! תודה!!!! ?
איזה כייף לשמוע. וטוב לדעת
היי יהודית..ניסיתי הגנאש המוקצף ולא יצא לי.אולי כי עשיתי לא נכון.חיממתי השמנת מתוקה וטרם רתיחה הורדתי מהאש והמסתי השוקולד.שמתי לילה שלם במקרר וזה ממש נהייה מוצק שקשה להקציף.
מה הייתי אמורה לעשות אחרת?
היי שילה,
אין סיבה שלא יקציף. השוקולד מתקשה אבל לא ברמה שאי אפשר להקציף אותו. אם עשית בדיוק לפי ההוראות ועם שוקולד פשוט אבל טוב אז אין סיבה.
שלום רב, נראה ממש טוב! באיזה טמפרטורה לאפות?
תיקנתי ליור. תודה רבה
שלום,
במה ניתן להחליף את קמח השקדים?
תודה
היי דינה, בעוד קמח
נראה טוב…כמה שמנת מתוקה ושוקולד לקצפת ?
התפספס לי. אני אתקן. תודה