עוגת שמרים שהכנתי לכבוד ברברה הסופה שהגיעה לבקר אותנו. בינתיים היא מתנהגת יפה, נראה מה יהיה בהמשך. בכל אופן שילבתי שתי אהבות, או יותר נכון, שלוש אהבות בעוגה אחת -שקדים, פיסטוק ותפוחים
עוגת שמרים מתקשרת אוטומטית למזג אוויר חורפי קררר. כל הבית סגור, החימום עובד והריח של העוגה מתפשט בבית ואי אפשר לחכות שהיא תצא מהתנור חמה. הסופה ברברה החליטה לבקר אותנו ואני החלטתי שאני רובצת לי על הספה ולא זזה, מקסימום כותבת את המתכון הזה שכבר מזמן הייתי אמורה להעלות לבלוג.
אז חיברתי שתי אהבות שלי – הכנתי עוגת שמרים עם מחית שקדים ופיסטוק ומעל המחית הנחתי מלית תפוחים מקורמלים בחמאה ווניל. יצאה עוגה רכה ועשירה בטעמים, השילוב בין שתי המליות יצא מושלם!
עוגת שמרים במילוי שקדים, פיסטוק ותפוחים
כנסו לאינסטגרם שלי לראות הדגמה של הכנת העוגות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הבצק אני מתפיחה 12 שעות במקרר. בצק שמרים הרבה יותר נוח לעבודה אחרי מנוחה במקרר.
- הבצק חלבי וזה כל הטעם והמרקם שלו. רוצים מתכון פרווה? כנסו לכאן ולכאן.
- כמו כל בצק שמרים, זה הכי טעים ביום ההכנה אבל בהחלט נשאר טרי גם שלושה ימים אחרי.
- אפשר להקפיא את המאפה אחרי האפייה עד חודש.
- אפשר להשתמש בכל אחת מהמליות בנפרד.
מצרכים ל – 2 עוגות אינגליש קייק
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים (11 גרם)
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- 1/4 כוס סוכר (60 גרם)
- 1/2 שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל)
- 1/2 כוס חלב (125 מ"ל)
- 2 חלמונים
- 1/2 כפית תמצית/מחית וניל
- 1/4 כוס שמן (50 גרם)
- 1/2 כפית מלח (5 גרם)
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
מלית שקדים ופיסטוק
- 150 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
- 150 גרם ממרח פיסטוק ממותק (אני משתמשת בממרח של PISTI)
- 50 גרם חמאה רכה
מלית תפוחים
- 6 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר (ירוקים חמצמצים)
- 50 גרם חמאה
- 1 כפית מחית וניל
- 1/4 כוס סוכר חום
סירופ סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון
- 1/4 כפית מחית וניל
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים ואבקת אפייה ומערבבים.
מוסיפים סוכר, שמנת מתוקה, חלב, ביצים, מחית וניל ושמן ומתחילים ללוש 5 דקות, אחרי 5 דקות מוסיפים מלח וחמאה וממשיכים ללוש עוד 7-10 דקות עד שמקבלים בצק חלק וגמיש.
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים על השייש שעה וחצי. אחרי שעה וחצי מעבירים למקרר לעוד 12 שעות או לילה.
מכינים מלית שקדים ופיסטוק: מערבבים יחד את כל חומרי המלית למרקם משחתי.
מכינים מלית תפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
ממסים חמאה במחבת ומוסיפים את התפוחים, הווניל והסוכר. מבשלים במשך כמה דקות, תוך ערבוב מידי פעם עד שהתפוחים רכים אבל עדיין שומרים על צורתם.
מקררים היטב לפני השימוש.
מכינים סירופ: מבשלים את כל חומרי הסירופ 5-7 דקות על להבה בינונית עד שמקבלים סירופ מבריק, מקררים לפני שמורחים.
מכינים עוגות: מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. עם חלק אחד עובדים ואת השני שומרים במקרר.
מקמחים היטב משטח עבודה וגם את הבצק. מרדדים את הבצק למלבן בגודל של כ – 20*30 ס"מ.
מסמנים את הבצק לאורך לשלושה חלקים שווים (לא חותכים, רק מסמנים), את שני השלישים הצדדיים חותכים לרוחב לרצועות ברוחב של 2 ס"מ.
מורחים חצי מכמות מלית הפיסטוק שקדים במרכז ומניחים מעל מחצית ממלית התפוחים.
קולעים לצורת צמה שתי וערב כאשר את הרצועות מגלגלים סביב עצמן.
מעבירים את העוגה לתבנית אינגליש קייק להתפחה.
מכינים באותו אופן את החלק השני של הבצק.
מכסים את התבניות ומתפיחים עד להכפלת הנפח (בקייץ זה לוקח כ – 45-60 דקות ובחורף הרבה יותר).
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב רגיל (סטטי).
אופים את העוגות 40-45 דקות או עד שהן נראות מוכנות. אם העוגות מקבלות צבע שחום ועדיין לא מוכנות, מכסים את העוגה עם נייר כסף בצורה רופפת וממשיכים לאפות. כך העוגה תמשיך להיאפות ותישאר בצבע בהיר יפה.
כשהעוגות מוכנות מוצאים מהתנור ומורחים מייד את הסירופ שהתקרר.
העוגות הכי טעימות ביום הכנתן אבל נשארות טריות אפילו שלושה ימים.